Nejste přihlášen/a.
Přeji pěknou sobotu
Mám dotaz ohledně přístupu matky k jejímu synovi - mému příteli. S přítelem spolu bydlíme 2 roky, mě je 26 a příteli 32 let. Přítel je nemocný (rýma, kašel, bolest v krku, nic vážného) přesto jeho matka mu minimálně jednou denně volá, aby zkontrolovala zdravotní stav svého syna. Včera se zajímala, zda něco nepotřebuje, on odvětil, že ne o ona to komentovala tím, že se o něj tedy asi dobře starám. Ovšem místo toho, abych z toho měla radost, tak mě to popudilo. Přítel je dospělý, snad takovýto dohled své matky nepotřebuje, nebo ano? Mě to opravdu nutí k zamyšlení, zda nebydlím s maminčiným mazánkem... Prosím o radu, zda si toho nemám všímat, nebo si s přítelem promluvit? Když jsem již dříve naznačila, že by maminka nemusela tak často volat, tak odvětil, že mu nepřijde, že by to bylo nějak často. Bydlíme ve stejném městě, jako jeho rodiče, navštěvují se, jedináček není. Moc děkuji za Vaši radu a názor
Úplně normální to není.. nicméně nijak zvláště přehnané také ne. Prostě spolu třeba mají jiný vztah, než na jaký jste byla zvyklá Vy. Pokud Vám tchyně nezasahuje do života, nedává nevyžádané rozumy, nechodí na časté nevhodné návštěvy apod., tak ji nechte žít. Buď se s tím budete muset smířit, nebo se s přítelem pohádáte a stejně ničeho nedosáhnete...
A navíc Vás chválí, což je dobře.
doplněno 06.04.13 18:36:Pokud na tom přítel nevidí nic divného, jak tazatelka píše nahoře, další debata je zbytečná, aspoň prozatím.
doplněno 06.04.13 18:40:Miramira, předchozí odpověď byla pro Vás, plus ještě dodám, že třeba otec přítele má velmi úzký vztah se svými rodiči, často si volají, často se navštěvují, když je nějaký problém, hned skočí. Přitom je velmi schopný a samostatný, ale rodiče má jen jedny, jak sám říká... to je opravdu individuální. A je pravdou, že když je skorotchán nemocný, jeho máma mu také denně volá, protože o něj má strach (diabetik). Sice je to trochu otravné, ale má prostě starost..
zase nasouhlasím, pokud je muž tolerantní a přizpůsobivý a partnerce naslouchá a má ji opravdu v lásce, výjde jí vstříct i přes to že maminka půjde prostě na 2hou kolej. Věta "jen se pohádáte" vychází z Vašeho myšlení a ne ze znalosti stavu rod. poměrů tazatelky. rodiče by měli v životě dospěláka fungovat jen do určitého věku a jen do určité míry. Kdo to tak nemá, je více méně nesamostatný a někdy i méně schopný. Vím o čem píšu. Brno je městem plným "mamánků a taťánků" s nosánkem hodně vysoko bez vlastního přičinění. člověk by měl kazdopádně dát najevo svůj názor i vůli, ikdyž tak může vyvolat kontroverzi.
miro,nejak vam nerozumim.Samozrejme ze je manzelka na 1.miste,ale ja mam pocit,ze tady neslo o nejake nabouravani a staveni na 1 misto matka.Ja to vidim tak,ze ma mama normalni zajem,jak ma mit.Neco jineho by bylo,kdyby napr.maminka prijela,synka osetrovala,ba si ho dokonce odvezla domu.i takovy pripad znam.
Žít a nechat žít, já nesnáším když manžel ráno sotva vstane chce telefonovat dceři a ptát se jí co bude dělat, jestli se staví s vnučkou na oběd nebo aspoń na kafe, jestli o víkendu nepojedou s náma na chalupu, jestli už zkoušela uvařit to či ono...Celkem se mi daří ho slovy co ti je potom co budou dělat a jak se mají, odradit. Pokud vím, že marodí, počkám až zavolá ona, co kdyby třeba zrovna spala, ano pak se zeptám zda něco nepotřebuje. Nechte to být pokud se vám víc do života neplete, některé matky tu pupeční šňůru holt nepřestřihly.
Ahoj Evikno,nějak jsem nepochopila,proč Ti vadí,že se máma zajímá o syna,když je nemocný.Kdyby volala stokrát za den,tak bych to pochopila,ale takhle nějak ne.A naopak bych měla radost,pokud by tato maminka komentovala,že se o něj dobře starám.Až budeš maminkou,pochopíš,že máma se o své děti zajímá celý život.Hledáš hnidy tam,kde asi nejsou.Mám 2 děti už vdané a ženaté a pokud by byly nemocné,budu se zajímat,jak jim je bez toho,že bych tím myslela něco jiného než že se o děti zajímám.A asi bych taky řekla,že jsem ráda,že nic nepotřebuje a má dobrou partnerku.Možná budu jediná s tímto názorem,ale takhle to vidím.
To snad není tak na závadu.Tady jde spíše o něco jiného.Jestli je na tom tak,že si nedokáže prosadit svou a stát při Vás jako Váš manžel.Je spousta takových manželů nebo spíše gum,kteří se nedokáží před svou matkou zastat své ženy a dají na názor své matky,nebo jen mlčí.Prostě když matka se snaží kecat i do manželských věcí/což je v podstatě od matky celkem pochopitelné/,ale synáček je takový posera,že ji nedokáže říci,že to je Vaše věc jako manželů, a ona do toho nemá co mluvit
Opravdu chcete názor? Tak asi tak. Maminčin mazánek by volal mamince, ne ona jemu. Nesouhlasil by s tím, že se o něj dobře staráte, ježíšmarjá, tchyně Vás pochválí a Vy se stavíte do útoku. Nechtějte poznat mazánka. Okomentuje jídlo tím způsobem, že maminka dělá tohle a tohle jinak, omáčku kyselejší, bábovku sladší, že pere prádlo na 90 a vy jen na 60, že maminka jednou týdně udělá to a to.. a plno dalších příkladů.
Nechci nikoho urážet, nejsem zlá, ale napíšu svůj názor. Vy normálně žárlíte.
Maminka vašeho přítele je prostě správná máma,a to není dáno věkem,i kdyby mu bylo 50,tak o něj bude mít stále strach!Poznáte to sama,až budete mít své děti
Jj,jedná se samozřejmě o ty citlivější matinky,ty jsou takové!Dokonce znám i otce se synem(synovi je 43),a bez sebe ani ránu!Otec ho permanentně jakoby vychovává,radí mu denodenně co a jak,a běda,když není doma,to synáček lítá jako zběsilý,a stále se ptá:"Neviděli jste tady tátu?Kde je táta?A kdy přijede,a kam jel?"
se spustou názorů zde kategoricky nesouhlasím. pokud je chlapovi uždokonce 32 a má přítelkyni, jež není neschopná, vůbec není na místě aby mu maminka volala kvůli rýmičce a kašlíčku, jestli mu neteče nudlička u nosánku. Toto odpovídá jednání s dítětem do věku 15 ti let. Naši rodiče bydlí v jiných městech a dokonce pravidelné a časté volání mobilem k nám (zejména tedy mě) mají v podstatě zakázáno. NEní nic horšího než muset být permanentně na mobilu, . . . co když maminka nebo někdo zavolá. Já musel dospět v cca 18-ti díky důvodům v rodině, takže už jsou moje názory poněkud "staršího" ražení, byť jsem ještě nedosáhl 40tky. nAvíc dnes je tak "blbá" doba, že se bez mobilů ani nevys...e. To je špatné. Máma nemá zbytečně votravovat, mám napsat sms zprávu, že kdyby bylo něco potřeba, tak může syn dát vědět. Když je někdo nemocen byť chřipkou nebudu mu denně volat, nechám jej v klidu,ať se uzdraví. Zvlášť když jste ve stejném městě je mobilování opravdu nadbytečné a je to špatný fenomén dnešní doby. Můj názor. M.
Dobry den,horsi by bylo,kdyby vam naznacovala,ze se ona postara lepe nez vy.Nektery matky takovy jsou,prehnane starostlivy,vzlaste,kdyz se jedna o syna,coz je pudovou zalezitosti.Kde je hranice prehnanosti,zalezi jak se na tu vec podivate.Kdyz mate svoje dite,je to pro vas cely zivot VASE DITE,ikdyz uz dospele.Porad se o neho budete bat,jako o to male,to je myslim normalni.Jen mu nesmite branit ,,rust a nemluvit do veci.Strach o deti je udelem matek a ikdyz volat nebude,bude se podvedome bat.No,podivejte u te rymy.kasel a podobne,ja bych to brala jako bezny projev zajmu.Kamaradky se zeptate take,jak ti je,je ti uz lepe..,ne?Proc vy to vnimate jako dohled nad synem?Proc to neprehodnotit na zajem?Kdyz budete brblat na muzskyho,stanete se nejhorsi vy.Nechte to na nich,pokud tim nejak nazasahuje do kolobehu rodiny.Je na vas,aby jste se na to dokazala podivat normalne a zamyslet se,proc to tak vnimate?Jak je to treba ve vasi rodine,zajima se o vas podobne?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.