Nejste přihlášen/a.
Zdravim,prosim o radu v souvislosti se zdravotnim stavem.Jsem delsi dobu na nemocenske,ceka me operace praskleho menisku,artroza,pripadna operace achilovky,nasledna vymena obou kolennich kloubu.Velke bolesti,nedovedu si predstavit praci ,co nyni vykonavam(stale na nohou)pri techto bolestech.Myslite ze je sance na ziskani invalidniho duchodu?Vim, ze zazadat muzu,ale ma s timto podobnym zdrav.stavem nekdo zkusenost.Predem diky za radu.
Zkusit to můžete, ale nevím - já mám těžkou nemoc celého pohybového aparátu, srostlé obratle na páteři, deformované lopatky, artrózu prakticky na všech kloubech, k tomu i dýchací onemocnění (celoročně používám foukačku, k tomu beru denně 8 prášků)... no a dostala jsem ID 1. stupně - 5100Kč. Je mi 28 let.
naseduchody.cz/... Zde najdete vše co musíte udělat, (je tam i odkaz na III. stupeň ovšem dovolí, si pochybovat, že na něj dosáhnete a když ano tak určitě ne na trvalo ale třeba jen na první rok) a pak jde jen o to co máte ve zdravotní dokumentaci a jak se k tomu vyjádří posudkoví lékaři. Zažádejte a uvidíte.
stirecek - jestli to u vás takhle funguje, tak vám upřímně závidím. U nás je to takto - na sociálce si podáte žádost, nic vám domů nepřijde, nikdo vás neinformuje, jen dostanete předvolání na komisi. Mezitím si sociálka vyzvedne sama kartu pacienta na obvodě, obvoďákovi pošle vyplnit papíry a pacient o tomto vůbec neví. Takže pacoent si musí poshánět všechny lékařské zprávy sám a osobně doručit na ovbod dříve než si kartu vyžádá sociálka. Jinak je v háji.
doplněno 07.04.13 10:23:U nás si posudková přímo vyzvednu kartu u obvoďáka, co máte založený v kartě si okopčí, po tom co vám v kartě chybí nepátrá. Předvolají vás ke komisi a již nelze doložit třeba doma zapomenuté lékařské zprávy. U posudkové to tvrvá opravdu 2 minuty neboť i rozhodnutí je již napsané. Proto je důležité mít vše založené u obvoďáka.
Posudková komise se zdravotní pojišťovnou vůbec nekomunikuje.
doplněno 07.04.13 12:06:* při odchodu z nemocnice dávájí předběžnou zprávu pacientovi do ruky a podrobnou propouštěcí zprávu zasílájí přímo obvodnímu lékaři. Sestra jí založí do karty a u nás to doktor ani nečte. No a posudkáři si nejzajímavější zprávy z karty okopírují a založí u sebe k rozhodnutí o invaliditě. A záhada je vyřešena- hodně zdravíčka.
Nevím, zda ještě platí, ale člověk mohl marodit v kuse jen po dobu 1 roku a pak byl buď uschopněn, nebo odešel do invalidního důchodu. Záleželo to na posudkovém lékaři a i dnes může jen posudkový lékař navrhnout, nebo schválit invalidní důchod. Poraďte sw s ošetřujícím lékařem, jak on vidí vaši situaci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.