Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Invalidni duchod

Od: huhulak* odpovědí: 8 změna:

Zdravim,prosim o radu v souvislosti se zdravotnim stavem.Jsem delsi dobu na nemocenske,ceka me operace praskleho menisku,artroza,pripadna operace achilovky,nasledna vymena obou kolennich kloubu.Velke bolesti,nedovedu si predstavit praci ,co nyni vykonavam(stale na nohou)pri techto bolestech.Myslite ze je sance na ziskani invalidniho duchodu?Vim, ze zazadat muzu,ale ma s timto podobnym zdrav.stavem nekdo zkusenost.Predem diky za radu.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Za to, že si zažádáte, nic nedáte. Záleží pak na tom, jak Vám ošetřující lékař vyplní dotazníky pro posudkovou komisi. Doporučuji shromáždit co nejvíce podkladů a požádat ošetřujícího lékaře, aby zprávu poněkud "zdramatizoval". Požádejte si o 3. stupeň, a uvidíte.

karrrla
hodnocení

0x

Zkusit to můžete, ale nevím - já mám těžkou nemoc celého pohybového aparátu, srostlé obratle na páteři, deformované lopatky, artrózu prakticky na všech kloubech, k tomu i dýchací onemocnění (celoročně používám foukačku, k tomu beru denně 8 prášků)... no a dostala jsem ID 1. stupně - 5100Kč. Je mi 28 let.

lidus*
hodnocení

0x

naseduchody.cz/... Zde najdete vše co musíte udělat, (je tam i odkaz na III. stupeň ovšem dovolí, si pochybovat, že na něj dosáhnete a když ano tak určitě ne na trvalo ale třeba jen na první rok) a pak jde jen o to co máte ve zdravotní dokumentaci a jak se k tomu vyjádří posudkoví lékaři. Zažádejte a uvidíte.

stirecek*
hodnocení

0x
Zajděte si na ossz a o důchod si jednoduše zazadejte . Kromě času vás ti nic nestojí. Posléze vám přijdou papíry se kterými zajdete k obvodakovi, on je vyplní a odešle. Není treba nic dramatizovat ani shromažďovat další lékařské zprávy. Ty si posudkovy lékař vyžádá sám od všech lékařů, kde vám vyšetření dělali.
doplněno 07.04.13 09:58: Uska - já myslim, ze si posudkovy lékař vyžádal záznamy od vyšetření ze zdravotní pojišťovny a poté kontaktoval tyto ordinace či nemocnice o zaslání těch záznamů. Kde jinde by se to dozvěděl, kdyz obvodak ani nevěděl, kde všude jsem byl. Kdyz jsem byl předvolány před komisi, tak tam všechno měl a jen mi sdělil výsledek. Byl jsem tam možná dve minuty.
doplněno 07.04.13 11:51: Tak já potom nevím, kde to ten posudkar vzal. To z tou pojistovnou me tak napadlo. Byl jsem na vyšetření v Brně nemocnici o kterém obvodak nevěděl, ani jsem mu potom nic nedával a posudkovy tam měl podrobnou zprávu. Tak mě napadlo, ze záznamy o tom, kde všude jsem byl ma jen ta pojišťovna. Jak by pak posudkovy vedel, na koho se obrátit. Mel tam i vyšetření z Kutné Hory, prostě kde jsem se ukázal, Vsechno měl. Z karty to vyčíst nemohl.
doplněno 07.04.13 12:27: Záhada vyřešena není. Propuštěci zprávu jsem dostal dvakrat, jednou pro doktora, ale tu jsem mu dodnes ještě neodevzdal a ani v kartě není, poněvadž kartu jsem měl u sebe nedávno doma. Taky tam nejsou zprávy z ambulantních vysetrenich , které jsrm absolvoval. Takže příště se posudkoveho zeptám, odkud čerpá.
uska*

stirecek - jestli to u vás takhle funguje, tak vám upřímně závidím. U nás je to takto - na sociálce si podáte žádost, nic vám domů nepřijde, nikdo vás neinformuje, jen dostanete předvolání na komisi. Mezitím si sociálka vyzvedne sama kartu pacienta na obvodě, obvoďákovi pošle vyplnit papíry a pacient o tomto vůbec neví. Takže pacoent si musí poshánět všechny lékařské zprávy sám a osobně doručit na ovbod dříve než si kartu vyžádá sociálka. Jinak je v háji.

doplněno 07.04.13 10:23:

U nás si posudková přímo vyzvednu kartu u obvoďáka, co máte založený v kartě si okopčí, po tom co vám v kartě chybí nepátrá. Předvolají vás ke komisi a již nelze doložit třeba doma zapomenuté lékařské zprávy. U posudkové to tvrvá opravdu 2 minuty neboť i rozhodnutí je již napsané. Proto je důležité mít vše založené u obvoďáka.

Posudková komise se zdravotní pojišťovnou vůbec nekomunikuje.

doplněno 07.04.13 12:06:

* při odchodu z nemocnice dávájí předběžnou zprávu pacientovi do ruky a podrobnou propouštěcí zprávu zasílájí přímo obvodnímu lékaři. Sestra jí založí do karty a u nás to doktor ani nečte. No a posudkáři si nejzajímavější zprávy z karty okopírují a založí u sebe k rozhodnutí o invaliditě. A záhada je vyřešena- hodně zdravíčka.

lidus*

"uska" u nás dostanete propouštěcí zprávy do ruky 2x jednou pro sebe a jednou odevzdat obvodnímu a máte pravdu ten můj to taky nečte.

blankac
hodnocení

0x

Nevím, zda ještě platí, ale člověk mohl marodit v kuse jen po dobu 1 roku a pak byl buď uschopněn, nebo odešel do invalidního důchodu. Záleželo to na posudkovém lékaři a i dnes může jen posudkový lékař navrhnout, nebo schválit invalidní důchod. Poraďte sw s ošetřujícím lékařem, jak on vidí vaši situaci.

stirecek*
Obvodak může nechat marodit 380dnu, pokud to stav vyžaduje, dá se to několikrát prodloužit vždy o tri měsíce. Pokud je zdravotní omezení nevyléčitelné, tedy stav se nedá zlepšit dalším léčením, je zbytečné tak dlouho marodit, protože omezení uz je trvalé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]