Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poplatek OSE za radio

Od: traf odpovědí: 10 změna:

Dobrý večer, tak jsem pročítal internet i místní diskuze a jsem z toho docela blázen. Nikde jsem nenašel konkrétné částku, kterou musím OSE coby jediný zaměstnanec a zároveň majitel malé trafiky zaplatit za umístění radia na provozovně. Nebo jsem povinen platit i těch 45 kč měsíčně jako platím za domácnost. Být tam potichu zvláště když nechodí lidi je opravdu na palici :-D Díky za odpovědi případně i zkušenosti s touto mafií :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Máme rádio na stavbě na koho to slovo padne :D

doplněno 05.04.13 21:00:

No jsme na staveništi jaksi na několik let , ale přijít takovek kořen a dělat forky takto raději rozšlapu a ještě si z něj budu dělat srandu :D

traf
hodnocení

Kdybych byl každou chvíli na jiné stavbě, kam se kravaťáci nedostanou, tak by mi taky mohli políbit zádel :-D bohužel tohle není můj případ :)

ladaadal*
hodnocení

0x

Poradím ti. Vůbec to neřeš. Pokud vůbec přijdou do trafiky, tak ti částku zdělí sami a na první kontrole jde jen o zápis a nahlášení, žádná pokuta. Takže buď v klidu.

traf
hodnocení

Ty jo, ani ne 5 minut po položení otázky a už 2 odpovědi. Koukám, že jsou zloději asi hodně v oblibě :) Problém je právě v tom, že u nich dělá jeden chlap z našeho 25 000 města takže i mě navštíví několikrát do roka. Vždy se divil, že radio nemám a evidentně smutný odešel :). Proto bych se raději udal hned ze začátku ať se s níkým nemusím dohadovat :-D

hoummy*
hodnocení

0x

Kupte si 3 ks a více originálních CD, vystavte je , že je nabízíte. Když příjde někdo z osy, řekněte mu na to, že prodáváte CD a rádio potřebujete na svou obživu, že pouštíte ukázky na přehrávači a zákazníci si podle toho vybírají. A je to :D.

V legislativě je totiž smyčka, když prodáváte CD (nosiče zvukové stopy), tak za to neplatíte OSE, Intergramu, ...

traf
hodnocení

Tak způsob jak je obejít mě zajímá :) CD prodávám společně s DVD, které ke mě distribuují novinové společnosti. To, že by chtěli zákazníci důkaz, že kupují funkční CD mi připadá sice nestandartní nicméně logický. Ale co když přijde a já tam budu mít na plný kule puštěnou Frekvenci 1? Jak mu to mám vysvětlit? :-D

hoummy*

"Přehazoval jsem CD a omylem jsem pustil rádio, ale potom mě vyrušilo, tak ... :D " nebo řeknete, že to pužíváte pro svou potřebu, protože potřebujete slyšet zprávy, dopravní info, atd.

traf
hodnocení

Nevím jestli bude zvědavej na nějaký pohádky, ale zní to dobře :) Ale tu vlastní potřebu bych podle toho co jsem si o tom dosud přečet asi neuhrál

buss
hodnocení

0x

A co tak aby to nebylo slyšet ven, veřejná produkce, sluchátko do jednoho ucha..

2121
hodnocení

0x

Působnost sazebníku
Část A sazebníku se používá pro výpočet autorské odměny
za poskytnutí licence (souhlasu) k provozování děl
prostřednictvím přístrojů zvukových (např. rozhlasový
přijímač, CD přehrávač, hudební věž, magnetofon) nebo
zvukově obrazových (např. televizor, DVD přehrávač, videopřehrávač,
počítač, domácí kino) v těch případech,
kdy provozování děl nemá charakter programu a při
kterém není od návštěvníků vybíráno přímo nebo nepřímo
vstupné. Běžným užitím se rozumí užití děl, které
slouží jako kulisa v provozovnách poskytujících pohostinské
služby (např. restaurace, hostince, bary, pizzerie,
bufety, kavárny, vinárny, cukrárny, jídelny, kantýny, stánky
s občerstvením) a jiné služby (např.prodejny, obchodní
domy, supermarkety, tržnice, prostory bank, kadeřnictví,
čekárny, čerpací stanice, parkoviště, pasáže, parky,
nádraží, muzea, galerie, výstavní síně, rekreační střediska,
koupaliště, plovárny, termální rehabilitační střediska,
fi tness centra, při veřejném bruslení). Tento sazebník se
vztahuje i na veřejně přístupné prostory ubytovacích,
lázeňských a podobných zařízení.
Odměna dle části A sazebníku je odměnou za udělení
licence k provozování hudebních děl s textem či bez
textu. Pokud OSA uděluje licenci k provozování děl
pomocí zvukově obrazového přístroje způsobilého
k příjmu televizního vysílání, zahrnuje odměna i
odměnu za udělení licence k provozování děl autorů, jejichž
autorská majetková práva spravují kolektivní správci
DILIA _ divadelní, literární, audiovizuální agentura o.s.
a Ochranná organizace autorská _ Sdružení autorů děl
výtvarného umění, architektury a obrazové složky audiovizuálních
děl o.s. (OOA-S), tj. autorů děl literárních,
dramatických, hudebně dramatických, choreografi c

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]