Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, obracím se na vás o radu, nebo jen jak celou situaci vidíte vy, jako rádci nestranní.
Rok a kus žiju s přítelem.Já prošla rozvodem, on 2 roky bez vztahu.
Po roce jsem poznala jeho rodiče, jsou celkem fajn, přijali mě, jsou starší generace (75 a 76let).
Přítel bývalé partnerce nechal osobní auto, které kupovali na úvěr, který jak mi bylo řečeno, po rozchodu přestal splácet a jelikož úvěr je na něj, přišla exekuce na přítele plat. Dodnes má exekuční srážky, což do určité míry omezuje náš rozpočet. Přítel tvrdí, že jí auto nechal i když mu jeho rodiče nadávali, že si auto měl vzít.Auto nejdříve bylo psané na něj,ale přítelkyně si "vydupala" aby bylo psané na ní. S bývalou partnerkou nebyl ve svazku manželském, ani spolu neměli děti. Celkem spolu žili 9let.
Co mě však překvapuje, po tom, co jsem poznala mého přítele rodiče, že rodiče pravidelně týdně navštěvuje ex partnerka, rodiče tvrdí, že 9let nelze zapomenout, což bych pochopila. Ale nechápu, že nejdříve nadávali, že jí přítel nechal auto, díky ní má přítel nyní exekuci a co mě dorazilo, teď na poslední návštěvě u nich, že si rodiče půjčili peníze od Providentu, že je o to žádala ex přítelkyně a splácí je rodičům přítele,půjčka je tedy psaná na jeho rodiče .Prý zbývá ještě cca 5tis.Na otázku, kdyby splácet přestala, maminka přítele řekla, že by na ní "vlítla" což mi vyznělo dost naivní v jejich 75letech.
Dost mě toto vše zarazilo a úplně mě nějak opustila chuť k nim chodit nějak častěji na návštěvy, při představě, že jeden den tam budu já a druhý den ex přítelkyně, je mi dost smutno.O bývalé přítelkyni mluví jako o "kamarádce Báře", která k nim chodí pravidelně na návštěvy a můj dojem, že je taková "pijavice" a dokud to půjde,tak bere a odnáší co jde.Mám tomu jen tiše v ústraní přihlížet?
Přítel, jejich syn se k tomu staví tak, že je rodičů věc, s kým se kamarádí, obstará jim potřebné nákupy, s ex přítelkyní se nemá zájem stýkat ani vídat.
Děkuji předem za vaše názory a přeji hezký den.
doplněno 05.04.13 12:43:Mnohokrát děkuji moji rádci, byla jsem rozhodnuta, že to udělám tak, jak píšete, ale potřebovala jsem znát názor druhých, že to, co dělám, vidí obdobně, nemám nejmenší zájem dělat zle, ale ani ze sebe "blbku".
Dobrý den. Pavlo, Vy jste takový bojovník, v životě už jste zdolala tolik překážek a problémů, že toto je proti tomu maličkost. Kdo chodí k rodičům přítele na návštěvu, je opravdu jejich věc. Na návštěvu jezděte, ať si na Vás co nejvíce zvyknou a Vy na ně. Když se tam nebudete potkávat s tou druhou, pak to vůbec neřešte a nemyslete na to. Proč byste se měla stáhnout do ústaní Vy? Patříte k jejich synovi nyní Vy, důležité je, že se máte rádi a ostatním nezbyde, než Váš vztah respektovat. Váš přítel Vám názor řekl a má pravdu...To je můj názor a Vám přeji, abyste byla spokojená a šťastná. Zasloužíte si to!
doplněno 05.04.13 16:44: Není zač.
Pavlo, já věřím, že máte ty nejlepší úmysly a o přítelovo rodiče se obáváte. Ale znáte to - nakonec se to může obrátit proti Vám a pak platí - každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán...Nepřemýšlejte a neřešte věci dopředu, za někoho jiného, to je moje rada. Myslete tentokrát více na sebe a na to, aby Váš vztah klapal...Vás život poučil již v mnoha směrech a docela tvrdým způsobem. Druzí si také na všechno musí přijít sami...Vím, že mi rozumíte, co tím chci říci právě Vám...Žijte svůj život a užívejte si ho konečně trochu...
kapkonadeje děkuji za váš názor.Právě proto, že mám za sebou tak nelehkou minulost a nejeden pád, tak ve mě zamrazilo, při představě, jak ona ex přítelkyně by takovým "starouškům" mohla ublížit a přivést na úplnou žebrotu, což udělala i jejich synovi. Rozhodně na tu ex přítelkyni nijak nežárlím, jen z vlastních zkušenností vím, co vše se může stát. Ale jak píšete vy i všichni rádci, není to má věc a starost. Přítelovo rodiče mám ráda, myslím, že stejné je to i z jejich strany. Stejně vždy než k nim jdu, tak se předem ohlásím a vesměs mé návštěvy u nich jsou tehdy, když něco potřebují pomoci.
Děkuji rádcům, jsem ráda, že jsem tento server našla, úplnou náhodou, když jsem přišla o mou foxici.Každý se zde snaží co nejlépe poradit, dle vlastních zkušenností a toho si vážím.
Dobrý den,
být Vámi, tak to neřeším. Je jen jejich věc, s kým se jeho rodiče kamarádí. Není to sice pro Vás jistě příjemné, ale nechte to být. Nežárlete na ni, protože Vám nic nedělá. Spíš se postarejte o to, aby Váš přítel vysvětlil svým rodičům, aby si ve svých 75letech nebrali půčky a už vlbec ne pro cizí lidi. Protože pokud si vezmou půjčku na víc a nestihnou to splatit, tak to bude na Vašeho přítele a to by nebylo příjemné.
No, co bys chtěla dělat? Samozřejmě se musíš chovat stejně jako tvůj přítel. Je to jejich věc s kým se kamarádí nebo komu půjčují peníze. Přítel to evidentně pochopil. Pokud se ti to příčí natolik, že tam nechceš tak často chodit, tak návštěvy omez, ale jinak s tím nic nenaděláš. Oni ti taky nenakazují s kým máš či nemáš kamarádit. A v jejich letech dost pochybuju, že by pomohlo nějaké promlouvání do duše, nehledě na to, že by to mohla být parketa tvého přítele, ale v žádném případě tvoje. Mohlo by se stát, že si je proti sobě poštveš. Prostě o tom tolik nepřemýšlej a snaž se to ignorovat, víc asi neporadím.
že si rodiče půjčili peníze od Providentu, že je o to žádala ex přítelkyně a splácí je rodičům přítele,půjčka je tedy psaná na jeho rodiče .Prý zbývá ještě cca 5tis., k tomu ji auto nechal...
Zdravím,
je to s podivem jak se pro ní obětují a to ani vnouče v tom není.Je to fakticky jejich aktivita,ale i to auto?Tam bude něco o čem asi nevíte.
Zřejmě bych si pouze hleděla aby to nezasáhlo nějak Váš vztah s partnerem,ale nijak jinak to neřešila,jenom bych byla
více obezřetnější. Kdoví s čím ještě přijde a za kým a rodiče neřešte,když chtějí pro ní providentit, tak asi vědí proč...a je to jejich
zájem.
Já si také myslím, že je to pijavice. Splatí jim tu první půjčku, a pak si na ně vezme další, řádově větší, kterou už jim nevrátí. Vy s tím ale nemůžete nic dělat, přítel by měl svoje rodiče bránit. A navštěvovat byste je měli asi spíš častěji, tím že jsou sami, má ta mrcha větší šanci s nimi manipulovat.
I můj osobní dojem na ex, že je pijavice.Přítele-syna rodičů vysála, zůstalo jí auto, které už prodala.Přítel má dodnes exekuci na plat, to jistě ví od jeho rodičů, tak jí musí být jasné, že z něj víc nekápne a tak ještě co to půjde pumpne přítelovo rodiče. Ano, není mi nic do toho, jen přemýšlím dopředu, rodiče mají odkoupený vlastní byt a pokud je hodlá pumpnout ještě dál a o víc, což 38leté intrikánce jistě nedá velkou práci na tak starých lidech, mohlo by se také stát, že jednoho dne budou mít exekuci oni sami na byt a přítel ani já se o ně nebudeme moci postarat, nebo dluhy za ně platit, když sami jsme v nelehké finanční situaci.
nechte exku exkou, nestarejte se o ní a nepomlouvejte ji, tím spíš, když ji ani pořádně neznáte, jestli jsem to dobře pochopila. to, že ex má auto a váš přítel exekuci, do toho vám nic není, je to věc čistě mezi nimi - předpokládám tedy, že jste přítele poznala až po rozchodu, kdy už bylo rozdělení jejich majetku dané, takže jste o přítelových dluzích věděla (anebo nevěděla, ale to by nebyla vina ex, ale vašeho přítele). sama píšete, že spolu žili devět let, za tu dobu nepochybně mezi nimi vznikly majetkové vztahy, ty vztahy si vzájemně vyrovnali tak, jak se vyrovnali a vám do toho opravdu nic není, vaše peníze to nebyly a váš přítel na takové vyrovnání přistoupil, tedy zřejmě k tomu měl nějaký důvod (a pokud k tomu důvod neměl, tak já osobně bych zvážila, zda chci žít s chlapem, který si seká dluhy a ani sám pořádně neví proč).
že se exka stýká s jeho rodiči, tak do toho vám už vůbec nic není a celkem mi to přijde pochopitelné, znají se dost dlouhou dobu. sama jste rozvedená, tak vám přece musí jasné, že exky nejsou ty hrozné bestie, kterým se nutně musí všichni slušní lidé vyhnout to, že se ex rozešla s vaším přítelem, ještě neznamená, že by měla zalézt někam do kouta a přerušit všechny přátelské vztahy, které za posledních devět let (života s přítelem) navázala a to jenom proto, aby se náhodou přítelova nextka necítila chudinka blbě, když se přátelí se stejnými lidmi. pokud se s ní přítelovi rodiče takhle často a pravidelně stýkají, tak ji asi mají rádi a že jí třeba vypomohli půjčkou, je (opět) jejich věc, do které vám nic není. pomlouvat před nimi exku nebo urazit se kvůli tomu, že se spolu stýkají, to je chování hodné dětí na základní škole a pokud to budete dělat, uškodíte maximálně tak sama sobě, protože tím přítelovy rodiče popudíte proti sobě.
Někde jsem četl, že jsou lidé bohatí a lidé hloupí. I když já bych spíš řekl, že ne hloupí, ale manipulovatelní, důvěřiví a bez kouska asertivity. Takoví jsou potom snadnou obětí manipulátorů. Přítelovi rodiče budou velmi pravděpodobně trpět stařeckou demencí, protože si už neuvědomují, kdo je jejich syn. Místo něj pomáhají potvoře, kvůli které má exekuci. Možná by nebylo od věci rodiče nechat psychiatricky vyšetřit a omezit jim svéprávnost. Ve své naivitě můžou udělat jakoukoliv blbost, třeba na tu pijavici přepsat byt ze kterého je ona potom vyhodí. To není ani trochu nereálné - podle jejich chování soudím, že už nemají v pořádku úsudek, takže ona si vymyslí jakoukoliv nemožnou pohádku, položí před ně na stůl smlouvu o darování bytu nebo nějakou extrémní půjčku zajištěnou bytem a oni to klidně podškrábnou. Proč asi je pro jeho rodiče taková kamarádka? Jsem si jistý, že je pravidelně zásobuje vylhanými historkami které jí oni věří a snaží se jí na základě nich pomoci. Jeho rodiče jsou přesně ten typ lidí, kteří zajdou na předváděčku na které si koupí 5 hrnců za 50 tisíc. Myslíte si, že se Vás to netýká? Kde asi skončí jeho rodiče, až přijdou o byt? Na ulici?
No ale jak z toho ven. Nejvíc záleží na tom, jak velký vliv už máte na přítele. Nedokážu to z toho mála informací odhadnout. Spíše se mi zdá, že je pořád ještě pod silným vlivem té manipulátorky, takže i když se s ní nestýká, nedokáže proti ní jasně vystoupit. Asi by nebylo na škodu příteli nějak citlivě ukázat, že to co se děje a jak on se chová není úplně v pořádku. On sám si musí uvědomit jak se sebou nechá vláčet a jaký je tím pádem blbec, nelze mu to narovinu říct, to by rozhodně ve své naivitě nepochopil. Chce to začít používat stejné zbraně proti kterým stojíte - pokud nedokážete měkkým přítelem manipulovat lépe než jeho bývalá - v jeho a svůj prospěch, nikdy se jí nezbavíte a pořád bude všechny vysávat. Ale opatrně, bývalá bude v tomto profík díky dlouholetému pilování, Vy pouze začátečník. Chce to sledovat reakce a kdyžtak rychle řadit zpátečku.
Pro konkrétní rady, jak se s bývalou vypořádat je málo informací. Možná by byla dobrá taktika si vymyslet podobně srdceryvné historky jaké má asi v rukávu bývalá a z přítelových rodičů taky něco vytáhnout. Zní to divně, ale pravda je taková, že co z nich nevytáhnete Vy pro Vás a přítele, vytáhne z nich někdo jiný. Chce to jim dávat najevo, že jste na tom s přítelem špatně když musí platit exekuci, že nemáte na to a ono, chybí vám peníze. V opačném případě, pokud si jeho rodiče budou myslet že jste v pohodě, nemají důvod necpat peníze do chudinky bývalky, která je na tom přece tak špatně poté co se k ní Váš přítel nějak škaredě zachoval (tak nějak jim to asi ona soustavně podává).
Je tu ještě jedna zásadní otázka. Má pro Vás budoucnost život s takovým manipulovatelným moulou (bez urážky)? Pokud už teď se chová takovým způsobem, s vyšším věkem se to nezlepší. Budete asi muset myslet i za něj a hlídat ho, aby neudělal nějakou hovadinu která vás zasáhne oba, jako třeba bylo to neplacení půjčky. Co si jako myslel? Že na to banka zapomene? Je pravděpodobné, že se podobně nezodpovědně zachová v budoucnu až se nechá ukecat do nějaké hovadiny a Vám potom zůstanou jen oči pro pláč, protože na všem ostatním bude nálepka "exekučně zabaveno"...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.