Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DPH ze zahraničí pro plátce DPH

Od: martask odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se poradit.

Jsem plátce DPH tudíš odvádím DPH státu.

Pokud bych si objednával zboží tuším do 22EUR tak bych DPH neměl platit.

Obchoduji ze státy mimo EU a nechával jsem si nyní zasílat více produktů v jednom balíku kdy hodnota činila 120EUR.

Kdybych si nechával posílat balíky pouze s maximální hodnotou do 22EUR, mělo by to pro mě význam?

Mělo by to smysl, když jsem plátce DPH?

Poradí mi někdo prosím?

Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

vlasatec*
hodnocení

0x
Jsem plátce dph, objednávám zboží z číny a nikdy jsem dph neplatil, vždy až při prodeji. Při dovozu pouze clo.
paw*
Ano, tak to je. Hranice 22eur na to nema vliv.

martask
hodnocení

Ano chápu, nemá to tedy vliv v mém případě jestli bych objednával do 22EUR nebo více jak 22EUR? Nevyplatí se mi to v tomto případě?

paw*
Hranice 22 eur ma vliv pro neplatce DPH. Od teto hranice se plati. Vy, protoze jste platce pri dovozu DPH neplatite a odvadite jej az z nasledneho prodeje. Takze je jedno jestli objednate za 1euro nebo 1000 eur

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]