Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu - jsem registrovaná na ÚP, ale nepobírám podporu v nezaměstnanosti. Nyní jsem narazila na brigádu ve svém oboru, která by do budoucna mohla přejít v pracovní poměr. Zajímá mě, jak je to s přivýdělkem, když podporu nepobírám? Mohu si vydělat do 4tis.? Hrubého nebo čistého? A jak to udělat s ÚP? Co se stane v případě, že si vydělám více než 4 tis.? Neměla bych směny dané přesně předem, naopak bych byla spíš záskok a když někdo onemocní, můžu mít třeba 8tis., ale předem to vědět nebudu... Díky za radu lidskou řečí, v zákonech jsem zmatená
V první řadě - sociální za nikoho ÚP nehradí. Jen zdravotní pojištění, to je povinné.
K dotazu - ano, můžete si vydělat do 4.000 Kč hrubého měsíčně. Nekolidující zaměstnání musíte ÚP oznámit a doložit nejpozději v den nástupu do zaměstnání.. Pokud si vyděláte více, ÚP Vás vyřadí z evidence.
doplněno 04.04.13 09:28:Viz. Práva a povinnosti uchazeče o zaměstnání:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.