Nejste přihlášen/a.
ČOIku tam poslat můžete, ale ve vašem případě obchodník nejednal proti zákonům. Pro příště aspoň víte, že tam už chodit nemáte.
Já také neshledávám jedinný důvod, proč by jste tam volat ČOIku.
doplněno 03.04.13 19:30:proč by jste tam měla volat ČOIku.
Pokud obchodník dá zákazníkovi termín, dokdy bude zboží k vyzvednutí a on to neudělá, nelze se nějak hájit? Čert jí vem, stařenu, ale já ujela 124km jen proto, aby mi řekla, že tam mají bordel a toho, že jsem jim tam nechala tašku za necelých 1.000,- si vůbec nevšimli, natož aby jí za 14dní co se tam na ní práší nekdo opravil...
Obchodník má ze zákona na opravu 30 dní.
Maximálně můžete po prodejci požadovat vrácení příplatku.
Pro příště alespoň víte, že je lepší se předem telefonicky informovat o stavu zakázky
Poslala bych jí tam přinejmenším kvůli tomu bordelu, co tam mají. Když přijmou zakázku, ani jí nezaevidují, všechny tašky se jim tam válí v prachu na dvou velkých hromadách, ještě vám tu tašku zašantročí kdoví kam, a 14 dní čekám jak trotl abych zjistila, že se jí celou dobu nikdo ani nedotkl...a ještě tam pro ní jedu takovou dálku. To svět nežral tohleto...
Zálohu jsem z ní dostala, čili penězma za opravu zboží jsme vyrovnaný. Nikoli za to, že jsem zbytečně projela celkem 120 kiláků.
psala jste, že děláte taky někde v obchodě tak snad víte k čemu je ČOI . čoi chodí jen po malejch obchodech a obtěžuje malé a slusné obchodníky . Tak kde je problém se oni neukážou ,protože to je moc práce . Na žádnou náhradu nemáte nárok
Protože se mi kdysi stalo něco podobného, klidně tam kontrolu poslat, obchod pořádně pomluvit a pokud jsou třeba v hodnocení na Heureka.cz, ohodnotit a napsat, jak to bylo. Protože jinak se podobní hajzlíci budou chovat pořád stejně a ze zákazníků budou dělat blbce.
Fuuu, to je zlá, co?
Samozřejmě Ale jedna věc je udělat chybu, přiznat ji a snažit se ji třeba napravit, a jiná věc je v podstatě poslat zákazníka do ... protože, ruku na srdce, kdybych si měla v jakýsi termín přijít pro opravené zboží, a ono to nebylo, tak se taky vzteknu
Tak i v tom nejlepším obchodě se může něco nepovést, jsme jen lidi. Ale chovat by se měli slušně, ikdyž je to někdy těžké, když tam vtrhne nějaká fůrie.
Práve o to mi jde, z paní za celou třičtvrtě hodinu nevypadlo jediné omlouvám se, nebo promiňte, už jen za to zdržení, nemluvě o té tašce... Když mi jen tak z čista jasna řekne, abych se nezbláznila, že mi někam zašantročila tašku za tisíc korun a nemůže jí najít, ať si přijdu druhej den, to tam ten svinčík prohrabe a tašku mi najde... nevím jestli na náhradu je nárok či nikoli, u nás je ale postup vždy takový, že pokud zákazník reklamuje zboží a v důsledku chyby na straně obchodníka váží cestu přímo na prodejnu, spočte se mu cestovné a to se vyplatí jako Náhrada škody vzniklá reklamací. Nejednou jsme takhle vypláceli dost vysoké sumy. Jednou jsme vypláceli zákazníkovi 20.000,- za to, že koupil obraz, který byl v jednom rohu špatně natištěný. Obraz byl totiž dárkem pro sbormistra nějakého vídeňského orchestru a osobně mu ho tam vezl, navíc tím byl pan sbormistr natolik pobouřen že atd atd, prostě před zákazníkem smekneme a vyplatíme odškodné, pro dobré jméno krámu. Proto vím, jak je to s náhradou škody ve "velkých " obchodech. Co s takovým obchůdkem jako je tenhle, to nevím.
dneska se mi stalo něco podobného . Zákaznice mi dalo zboží na opravu 28.3 , řekl jsem jí , že když půjde vše tak jak má tak by to mohlo být ve středu , ale že si vezmu telefon a dám jí vědět až to bude . Přišla dnes a chtěla mít zboží opravené , řekl jsem jí , že čekám na levnější díl (150,-),protože to nemá cenu opravovat dílem za 650,- . Sice něco breptala , ale když jsem jí řekl , že se omlouvám , že jsem jí chtěl ušetřit peníze tak to pochopila .
Je to prostě v lidech. Každý si představuje podnikání po svém.
Já mám šikovného pana opraváře /boty, zipy, tašky, stany, peněženky.../ jen 5 km daleko. Když je moje oprava hotová, posílá mi SMS: Oprava je hotová, přijeďte. A to to mám kousek. Oprava bývá hotová do 14 dní, i když třeba říkám, že na to nespěchám.
Když jsem jednou dala do opravy peněženku, k mému údivu mi k opravené peněžence přidal pětikorunu. Prý ji našel v peněžence zapadlou v podšívce. Byla jsem takřka v šoku, klidně si ji přece mohl nechat, když jsem o tom nevěděla. /stejně jsem mu ji nechala za tu poctivost a ještě něco navrch/.
Jak jsem psala v úvodu - je to všechno v lidech. Jen tomu "mému" pánovi se blíží důchodový věk a já mám strach, kam budu své opravy nosit potom. Ševci už dneska nějak nejsou k mání. A Rumcajs bydlí daleko. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.