Nejste přihlášen/a.
Proti chrápání žádné kapky nepomohou (při zachování zdraví ´chrápače´), pomohou klapky - na uši toho, komu chrápání vadí...
Proti chrápání mohou pomoci náplasti - po dobu aplikace deformují nos, takže jednak rozšiřují dýchací cesty a jednak mění jejich akustické vlastnosti, ale nejsou pro spáče pohodlné.
Výrazně vyšší pravděpodobnost účinku proti chrápání má ´operace´ - laserové ´vypálení´ měkkého patra, ale jednak není bezbolestné (jak se snaží někteří tvrdit) a jednak může přinést nevratné následky - obtížnější polykání, změnu chuťových a čichových vjemů (i klasické pooperační potíže jako zánět či otok).
To mi připomnělo, jak šel bratránek do lékárny pro něco na chrápání, protože věděl, že nás bude na horách prudit, až v noci rozjede to svoje řezání ... vyšel ven a říká "Něco mi dali" a dal nám všem špunty do uší
Taky s tím mám ale problém. Kapkám nebo práškům nevěřím, pod kudlu nepůjdu a tak jsem si začal dávat pozor. Snažím se usínat na břiše nebo boku, snažím se nechodit spát, když jsem opilý (nejhorší jsou paňáky) a hlavně si po každém probuzení snažím uvědomit, co mne vzbudilo. Když je to partnerka, tak se jí hned omluvím (stačí takové milé pardón) a hned si nastavím polštář a deku tak, abych usnul hrdlem dolů. A opravdu to většinou pomáhá.
Proti chrápání kapky jsou, na bázi silic, a poměrně účinné:
Jméno: ADENOL (170 Kč). Kapou se na polštář před usnutím. Jsou na vdechování ve spánku, případně se i z pokapaného kapesníčku před usnutím nafetují, to ale trochu pak ve dne škrabe v krku na sliznici. Pro větší koncentraci par lze přehodit přes polštář i přes hlavu průsvitný silonový šátek, nahoře zasunout mezi polštář a prostěradlo. Tak za 4 večery použití už chrápání mizí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.