Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Důvěra vs žárlivost

Od: dali* odpovědí: 12 změna:

Zdravím všechny co se rozhodli přečíst můj dotaz. Jsem s přítelkyní dva roky a v poslední době se začínám potýkat s problémem žárlivosti. Nebudu se s ničím tajit jsem žárlivej typ a jen velmi těžko snáším, že by měla být někde v přítomnosti cizího muže. Přesto si myslím že jsem na sobě hodně zapracoval a snažím se jí dávat jakousi ,,volnost´´ ve vztahu. Protože nechci aby jsem na sobě byli příliš vázaní a postupem času se ,,omrzely´´. Před nedávnem mi napsala kamarádka email, že dostala nabídku práce jet do ciziny na tři týdny. Navrhla tuto nabídku i mě protože se jedná o příležitost pro chlapce a dívku. Byla by to pro mě příležitost podívat se do ciziny + nějaké peníze. Ale samotná představa že jedu s kamarádkou na tři týdny někam na dovolenou je pro mou přítelkyni nepředstavitelná. Já sám jsem v tomto případě trochu skeptický a z představy že by ona řekla totéž mě bych nebyl nadšený, ale říkám si: Přece se nebudeme navzájem omezovat jestli spolu chceme setrvat ještě pár let a máme se rádi. Věříme si! Tak proč ne? Kdybych jel nenastolil bych ve vztahu určitou volnost? Zůstat doma či jet? Podnětl máte víc než dost tak kdo dočetl až sem prosím reagujte. Díky za každý nazor ;).

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

1x

No, já nevím jestli by bylo rozumné odjet na tři týdny s kamarádkou pryč a říkat tomu nastolení určité volnosti ve vztahu. Podle mne bych to řešila tak, že bych tu možnost nabídla i svému partnerovi. A tak když budete zvažovat tuto možnost, proberete zároveň i oboustranné pro a proti. Samozřejmě, že důvěra ve vzahu je bez debat strašně důležitá, ale návrh Vaší kamarádky mi připadá trochu nad rámec. A je to kamarádka vás obou? Otázku žárlivosti jsme zde probírali mnohokrát. Není to pěkná vlastnost a je to mnohokrát důvod krachu třeba i perspektivního vztahu. Takže pokud to ve Vašem vztahu trochu neskřípe ( to mě trochu napadá), zařiďte to tak, abyste mohli jet oba dva. *placni* Ještě jednu poznámku k té Vaší kamarádce. Já si myslím, že kdyby to byla opravdu dobrá kamarádka, nabídla by to Vám a Vaší přítelkyni a nebo by hledala jiného " nezadaného " kamaráda. *stop*

dali*
hodnocení

Tuto možnost jsem jí právě nabídl a nebylo to zrovna šťastný, protože ona se kvůli mě rozhodla že nepojede do ciziny za rodinou aby tady mohla být se mnou. Jenže to mi řekla až po mym návrhu takže jsem to nemohl tušit asi bych potom zareagoval jinak a taky bych nejel. Co se týče kamarádky tak bych jí považoval spíš za svojí. Pracovali jsem spolu tři roky a zvykli jsem si na sebe. Ona má už taky několik let přítele a v tomhle případě nevidí žádný problém proč nejet. To je taky hlavním podnětem diskuze kterou se tady snažím otevřít. Oba dva by jsem jet nemohli ta pozice je pouze pro dva lidi.

lidka*

Takže Vy vlastně už to máte dohodnuto, že s kamarádkou pojedete a chcete jenom znát názor, zda jste se rozhodl správně. Teda jestli to chápu dobře. Já nevím, ale proč jste si to nejdřív vlastně ve čtyřech neprobrali a nezjistili, jak na to budou reagovat partneři a teprve potom se nerozhodli? Ale nepřipadá mi spravedlivé, že Vaše přítelkyně možná kvůli Vaší žárlivosti odřekla návštěvu rodiny a Vy jste se rozhodl vlastně bez ní? A nebyla to taková malá odveta za to, že chtěla bez Vás jet za rodinou? Nechci Vás podezřívat, jenom se snažím to upřímně hodnotit. *nevi*

dali*
hodnocení

Prave naopak už máme dohodnuto že nepojedem. Zařídil jsem se podle přání přítelkyně přece jí nechci ranit. Zábava se dá odložit. Myslim že takovy ty dýchánky ve čtyřech, když se pořádně všichni navzájem neznájí nedělají dobrotu. Můžu to zkusit přítelkyni navrhnout, ale nezdá se mi že by o takový věci chtěla otevřeně diskutovat. Já jsem se bez ní nerozhodl bylo to první s čím jsem přišel. Řikál jsem že se zařídím podle jejich představ a to jsem také udělal. O žádne odvety nejde ;).

lidka*

Ne, to by asi nebylo moudré, se k tomu ještě vracet. To jsem myslela neformálně si o tom popovídat a zjisit zároveň názory partnerů. Ale za předpokladu, že se alespoň trochu znáte. Tak Vám už jenom přeju, ať svého rozhodnutí nelitujete a vztah to jenom posílí. Myslím, že pro to máte dobré předpoklady a určitě i tu žárlivost časem přemůžete!*placni*

macka80*
hodnocení

0x
Nemyslím že to bude jen o žárlivosti,můj muž je celý týden pryč,dnes je to pro mne docela normální jev ale vzdycky když s tím na podzim přijde šílím.Moje sestra bez manžela nebude ani minutu,prostě jsou zvyklí takhle žít a mne nechápou

hodnocení

0x

Tohle je o jasnem ujasneni si priorit. Z Tve strany samozrejme.

Bud svoji holku, ktera nesnese pomysleni, ze by si byl chvili pryc, nebo tvoji kamaradku a penize.

A vzdy je to o dialogu. Ze nastolis urcitou volnost tim, ze se proste sam rozhodnes jet bez ohledu na prani a namitky okoli, tak tim situaci nijak urcite neprospejes.

Nadruhou stranu kratke odlouceni vztahu rekl bych prospiva. Mate moznost si si navzajem od sebe odpocinout a budete se tesit, az se zase uvidite.

Druha vec je ta kamaradka - to uz je ale prave o tom dialogu a vire v partnera (respektive ste svoji pritelkyni nemel vubec rikat, ze jde o kamaradku, ale o kamarada)...

itecka*
hodnocení

0x

Já myslím,že si na tuhle otázku odpovíš sám, když tuhle situaci obrátíš...Ty bys jí to taky,podle toho co píšeš, neschválil..Není to o volnosti, jak píšeš, je to přesně o těch prioritách...Pokud si na vaše současné fungování vztahu nestěžuje, tak proč to najednou měnit?Třeba jí to takhle vyhovuje...Hlavně bych hodně zkrotila tu žárlivost, protože tohle ženskou opravdu deptá a neskutečně omezuje...Ale nevyřešíš to tím, že jí "dáš volno" na 3 týdny, kdy ti to zrovna vyhovuje a něco by ti to třeba "vyneslo"..

hodnocení

0x

Zadejte do zdejšího vyhledavače termín ŽÁRLIV, je to opakující se téma.

blue*
hodnocení

0x

ahoj,

píšeš, že jsi hodně žárlivý, ale snažíš se dávat přítelkyni volnost. To je od tebe hezké, že to přiznáváš a snažíš se s tím něco dělat. Vyrazit třeba občas na víkend s kamarády nebo přes týden někam sám, myslím je dobré na začátek, Ale pokud toto nijak doposud neděláte, tak odjet najednou na 3 týdny pryč ,myslím je velké sousto. Navíc já bych osobně asi nezkousla tu kamarádku. Řekni si co je opravdu pro tebe důležitější odjet pryč a vydělat peníze a nebo zůstat tady s přítelkyní. Pokud odjedeš je tu možnost, že tvá přítelkyně jednou přijde, že ji pozval kamarád na dovolenou. Ty jsi tenkrát klidně jel a mě nepustíš? Jak se pak budeš rozhodovat? Pokud by to nebyla " parta " peněz asi bych já nikam nejela.

B.

michalll*

Podle mě to je vůči ní blbé...

dali*
hodnocení

O peníze mě nejde vůbec. Chtěl jsem se podívat do cizí země kam jsem vždycky chtěl a být s kamarádkou co mám rád (máme čistě kamarádský vztah aby se tady diskuze nezacala soustredovat trosku nekam jinam). Jěště než jsem to jsem dal tak jsem byl rozhodnutý že nejedu. Předložil jsem to přítelkyni s tím že bych jel kdyby jí to nevadilo. Čili to byla hotová věc pouze mě zajímají vaše názory a postoje k tomuhle tématu. Určitě je pro mě nejdůležitější přítelkyně takže zůstanu s ní. Nechci jí zranit a zábava se dá obětovat. Přemýšlím spíš do budoucna až půjde o ňákou pro mě důležitou věc tak by to mohl být dost problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]