Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci půjčit kamarádce ve finanční tísni nějaké movité věci, nábytek a elektroniku. Poraďte mi prosím jak by měla vypadat smlouva mezi námi kdyby došlo k případnému sporu. Děkuji.
Smlouva o nájmu movité věci.
doplněno 03.04.13 10:56:Kde nájemné by bylo stanoveno na 0,- nebo symbolickou 1,- a ve smlouvě by bylo, že za ztrátu nebo zničení by bylo nutno uhradit tolik a tolik (podle toho, na kolik si to ceníte).
Tak bych to udělal já. Je to logické a jasné jak facka
kdyby jsi jí půjčil na jídlo , nebo oblečení , je to v pohodě , ale nábytek a elektroniku? To moc tíseň teda nemá , když potřebuje nějakou elektroniku
doplněno 03.04.13 10:20:smlouva je oničem , protože věci stárnou a jak to chceš řešit? Záleží na jak dlouho jí to chceš půjčit . Já bych si věci ocenil a nechal jí na tu částku podepsat směnku . Ale co se stane ,když se elektro porouchá? Nebo co se bude dít , až ti bude vracet věci a ty řekneš , že je nechceš a že chceš peníze ze směnky? Nábytek a elektronika se nepůjčuje , to se daruje
za 1- ne pujcil, ale pujcila
za 2- proc odpovidate na strankach ,,poradte,, kdyz pisete to co chcete a ne to co potrebuji?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.