Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na základě jaké smlouvy učí lektor na ŽL?

Od: mysina* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den. Ráda bych požádala o radu, na základě jaké smlouvy učí u jazykové školy lektor, který má živnostenský list. Jedná se o smlouvu o dílo, mandátní smlouvu nebo nějaký jiný typ? Předem děkuji za odpověď.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den. Myslím si, že jde o dohodu o provedení práce.

mysina*
hodnocení

Dohoda o provedení práce to není, protože odučím víc jak 300 hodin ročně.

mowla*
hodnocení

0x

Typů smluv, na základě nichž lze takto učit je více (viz např. zmíněné) - jakou smlouvu zástupce školy těmto lektorům nabízí (s nimi uzavírá)? - to my nevíme...

emergency
hodnocení

0x
..kromě smlouvy o díle a mandátní může jít o smlouvu o poskytování služeb.
mysina*
hodnocení

Nabízí smlouvu o dílo, ale já jsem vždy měla uzavřenou Smlouvu o lektorské činnosti, která byla postavena na paragrafu obchodního zákoníku o mandátní smlouvě.

emergency
..pracoval jsem na všechny tři zde uváděné smlouvy (momentálně smlouva o dílo)..spíše než jaký typ smlouvy mne vždy zajímal obsah smlouvy a hlavně včas proplacena faktura:))

iz*
hodnocení

0x

S výjimkou zákoníku práce (práce má být vykonávána v pracovně právním vztahu) žádný další předpis neexistuje, záleží tedy na tom, na čem se obě smluvní strany dohodnou.

Je možné uzavřít pracovní smlouvu, DPČ nebo DPP, všechny zméněné v dotazu, případně příkazní smlouvu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]