Nejste přihlášen/a.
Milí rádcové, prosím o radu. Moje 3-letá dcera má rýmu a tak jí mimo jiné ulevuji mořskou ionizovanou vodou ve spreji. V lékárně to stojí docela dost peněz - viz. níže
Napadlo mne - je to vlastně slaná voda. Můj praktický lékař mi jednou říkal, že když mají dospělí rýmu atd., tak si udělají do mísy solný roztok a jakoby to nosem natáhnou, tak jim to tam ta slaná voda pročistí a rýmu uvolní. To by mi ale malá nedokázala takto udělat.
Proto mne napadlo nějak - v jaké koncentraci? - tu slanou vodu namíchat a nějakým stříkátkem - jakým? (né stříkačkou, spíš nějakým rozprašovačem, který rozprašuje směrem nahoru) jí to do nosu stříknout.
Máte někdo s tím zkušenosti? Děkuji za případné rady. Alusska
Omlouvám se za překlep v názvu - má tam být slovo MOŘSKÁ ...
doplněno 01.04.13 21:12: Ještě dodatek .
Poradil byste mi někdo způsob léčení? Malá je přes den úplně v pořádku - zdánlivě zdravá - a v noci se skoro dáví jak kašle. Je slyšet, že má v krku plno hlenů - zadní stékající rýmy. Nejde jí to pořádně vykašlat. Dávám jí Bromhexin a tu slanou vodu, ale to neni moc ideální.
Vincentku Stojí pár kaček.
Mařenko, víc hlav víc ví A když má více lidí dobrou zkušenost s Vincentkou, jen to potvrzuje její účinky
Dodatek k té rýmě - byla jste s malou na alergu? Noční kašel a rýma může být projevem alergie a astmatu, v tom případě by různé kapky apod. byly zcela mimo mísu.
Tohle je téměř to samé, akorát za 60 korun.
Od Martiny jsem neopisovala, jen jsem hledala odkaz
pokud pro dítě tak mírně slané na jazyk...taková trochu osolená voda, když se ochutná...na kloktání dávám kávovou lžičku /2dcl
111,máte pravdu.Byla jsem v lékárně a přímo magistra mi řekla,že jsou lidé hloupí a kupují drahý přípravek,který si za pár haléřů mohou vyrobit sami. mamina
doplněno 02.04.13 08:32:chtěla jsem to zařadit pod Vás,nooo nepovedlo se...
Tak jsem to už vyřešila: koupila jsem tu Vincentku 25 cm ve flaštičce s nosním stříkátkem.
Super je, že jde ta flaštička rozšroubovat a znovu naplnit. Takže příště koupím celou flašku Vincentky a budu to doplňovat.
Všem rádcům za rady děkuji!
já vím, že to tak je...a když už máte aplikátor, kterej budete plnit vincentkou, pár zrníček soli přidat neuškodí...
komu jsem poradil kloktat solí, ten se zbavil problémů s krkem běhej jednoho nebo dvou dnů. Ale je třeba vyklotat při každé příležitosti, třeba 10x deněně...a slanou vodou protáhnout nos tak až teče do krku funguje na 100% také...
doplněno 02.04.13 22:35: také se mně nepodařilo zařadit tam kam jsem chtěl, pod tazatelku...
Mořská ionizovaná voda?Jakpak ji ionizují?Samozřejmě lze vodu s obsahem solí iontově rozdělit,ale třeba pomocí elektrolýzy.Postupně se zase ionty zbaví svých nábojů a z vody se stane zase obyčejná mořská voda.Na rýmu fungují různé minerální vody s obsahem NaCl,jako Vincentka,nebo Karolinka.Nacvič výplach touto vodou.Klidně kapátkem.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.