Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daňové přiznání

Od: dolan odpovědí: 11 změna:

Dobrý den.

Jsem student OSVČ, zatím jsem si tím nevydělal ani korunu a neměl jsem žádné příjmy.

Musím podávat daňové přiznání?

Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

2x

Doporučuji FÚ stručně písemně oznámit, že za rok 2012 nebyly žádné příjmy.

iz*
hodnocení

0x

Předpokládám, že jste jako OSVČ vedlejší evidován i na zdravotní pojišťovně a na OSSZ. Nezapomeňte na ně.

doplněno 01.04.13 21:47:

Podívejte se na web JakPodnikat.cz. Najdete tam informace k daňovému přiznání i k pojištění a postup pro studenty - OSVČ vedlejší.

Viz: Zdravotní a soicá/...

Sociální pojištěn/...

Daň z příjmu fyzi/...

doplněno 01.04.13 22:40:

Pokud jste SVČ nevykonával, mohl jste ji přerušit a teď jste nemusel nic řešit.

dolan
hodnocení

Jako napsat jim, že jsem si nic nevydělal?

artik*

a provozoval jsi nějakou činnost? S výdělkem to nemá co dělat

doplněno 01.04.13 22:00:

jen říkáš , že jsi nic nevydělal , já se ptal jestli jsi dělal během rou nějakou činnost . Celej rok jsi teda nic nedělal? když koupím za 100,- a prodam za 100,- tak jsem taky nic nevydělal , daňové podat musím

doplněno 01.04.13 22:05:

je ti doufám méně jak 26 let

dolan
hodnocení

Ne, jak říkám, nevydělal jsem si ani korunu. Studuju...

dolan
hodnocení

žádnou činnost jsem nedělal, je mi méně než 26 let.

claire*

Proč máte ŽL, když neprovozujete žádnou činnost a nevyděláte si tím? Navíc evidentně netušíte, jaké povinnosti OSVČ má! Musíte podat přehled o OSVČ na zdravotní pojišťovnu a OSSZ, a to už brzy, tuším, že během dubna. Daňové přiznání podávat nemusíte, ale měl byste FÚ informovat, že váš výdělek a zároveň i zisk (to je rozdíl!) je nula (výdaje jste - předpokládám -neměl). Informoval jste pojišťovnu a OSSZ o svém studiu a doložil ho písemným potvrzením? Pokud ne, pravděpodobně tak budete muset neprodleně učinit, jestli nechcete platit pojistné ve výši několik tisíc Kč.

hodnocení

0x

Proč si nepozastavíte živnostenský list, který si můžete potom zase zadarmo oživit? Jinak bohužel závazky za rok proti FÚ - čestné prohlášení, že jste živnost neprovozoval a potom si dojít na SP a ZP.

koukolik
hodnocení

0x

Pokud je v budoucnu nějaká šance, že výdělečná činnost poběží, ŽL NEZASTAVOVAT ani NERUŠIT! Stačí si jenom ohlídat povinnosti: informovat FU, že nemám za minulý rok příjmy, nebo podat DP s nulou, zaslat přehledy s nulou na pojišťovnu a OSSZ. Jednou za rok to není žádná tragédie. Jako OSVČ na vedlejší činnost ani nemáte žádné povinnosti ohledně placení záloh.

Zastavení živnosťáku a jeho obnovení může přinést více komplikací než vyplnění těch 3 papírů za rok.

To nemáte dost informací. Pozastavení živnostenského listu je otázka jen chvilku čekání na úřadě. Všechny papíry ohledně pozastavení odešle živnostenský úřad sám, už nemusíte nikde chodit. Při obnovení ŽL je stejný postup - doklady jsou odeslány na příslušná místa. Je jen třeba si zjistit kolik se v tomto obnovení živnosti platí záloha na SP a ZP. Pokud se budte chtít dobrovolně pojistit na nemocenské dávky, tak si na úřad sociálního pojištění zajděte nebo pokud chtít nějakou změnu ohledně vedlejší nebo hlavní činnosti - tam jsou rozdílné zálohy. Variabilní symboly zůstávají zůstávají. A nakonec když půjdete s přehledy o činnosti za rok 2012 za sociálku a zdravotní pojišťovnu, tak se zeptejte.

dolan
hodnocení

Jsem idiot, že jsem do toho vůbec šel (ten živnosťák jsem si založil kvůli práci u OVB). NIKDY více! Dnes jsem všechno oběhal: pozastavení ŽL, sociálka i VZP. Tak snad je vše nyní v pořádku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]