Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit stesku

Od: kokoska odpovědí: 5 změna:

Ahoj všichni...

Mám problém a potřebuji poradit... Je mi 11, v květnu mi bude 12. Na Velikonoční prázdniny jsem jela k babičce. Babičku mám velmi ráda! Je hrozně hodná a milá, ochotná atd. prostě úžasná. Dneska odpoledne jsem odjížděla, obyčejně brečím, ale cestu jsem zvládla dobře. Ale teď se mi začalo hrozně stýskat. Po mamce se mi u babičky nestýská nikdy, ale doma se mi po babičce stýská. Strašně brečím, je mi líto, že jsem musela jet domů. Vím, že by to jinak nešlo, je škola, ale i tak se mi stýská, cítím se taková odtrhnutá. A nepište, že jsem rozmazlená. Jsem úplně normálně vychovaná, ale asi... cosi... nevím, asi jsem nějak přecitlivělá. Pořád se mi chce brečet... No, prostě, prosím, poraďte mi, jak se zbavit toho hrozného stesku!

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

1x

Tohle znám a při čtení příspěvku se mi to vybavilo, jako by to bylo nedávno. Babička mě vychovávala do 4 let, pak jsem šla k tátovi, když se oženil. Ale víkendy mi u ní zůstaly. Skoro cítím slzy na tváři, když si vzpomenu na neděle. Přišla jsem od babičky domů, první po zakřičení ahoj rodičům jsem zaplula do koupelny, stoupla si před zrcadlo a začala brečet. Dívala jsem se na svoje slzy a rvalo mi srdce, proč nemůžu být s babičkou. Třeba doma, normální dítě, nádobí mě nebavilo, úklid vůbec, jen jsem chtěla ven. U babičky? Myla jsem s ní nádobí, těšilo mě, když jsem jí mohla pomoct, ven jsem nechtěla. Chtěla jsem být jen a jen s ní. Kokosko, není v tom žádné asi cosi. Je to prostě Babička. *srdce*

doplněno 01.04.13 20:48:

Jo a stesku se zbavíš tím, že budeš plánovat a snít o dalších chvílích s babičkou. Co budete dělat, kam půjdete, co si dáte dobrého. ;)

hop®
hodnocení

0x

Ahoj Kokosko, asi máš babičku ráda, rozumíš si s ní a bylo Ti u ní fajn. Není na tom nic špatného, nestyď se za to, že se Ti stýská! Zítra půjdeš do školy, budeš se muset soustředit na jiné problémy, přijdeš na jiné myšlenky. A budeš se těšit na další volno nebo prázdniny, kdy za babičkou pojedeš, o to rychleji Ti ten čas bude utíkat.

sylvana
hodnocení

0x
Kokosko, má babička telefon? Zkuste si zavolat a o všem si promluvit. Neboj, je to naprosto normální. Jako praktikantka na dětském táboře jsem takových slečen poznala mnoho. Uvidíš, že to zase přejde zatím zkus zaměřit svou pozornost jinam a snáž se nemyslet na to, že ti babička chybí.
Držím palce

claire*
hodnocení

0x

Neboj, nejsi rozmazlená. Tyhle city a pocity jsou úplně normální. Jednak jsi v citlivém věku a jednak máš prostě babičku ráda, to je moc dobře! Než tam zase pojedeš, tak babičce volej nebo piš. Jestli je babička moderní a má počítač, tak jí stáhni Skype a můžete si povídat každý den! A jestli počítač nemá, určitě ji moc potěší, když jí pošleš třeba dopis nebo pohlednici - jen tak, z lásky :) Můžeš si taky třeba na stolku vystavit babiččinu fotku.

Zkus se nějak zabavit, přečíst si knížku, jít cvičit nebo se učit, abys nemusela pořád myslet na stesk. A hlavně, to nejdůležitější, ale opravdu nejdůležitější je, že musíš babičce hned příště říct, jak moc ji máš ráda (i když jsi jí to už říkala). Bude mít velikou radost a Ty taky :)

hodnocení

0x

Nejsi rozmazlená, jsi prostě citlivá. Máš babičku ráda a to je dobře. Když se Ti po ní stýská, můžeš k ní přece občas zajet i na víkendy. Nevím, jak je to daleko, ale v Tvých letech jízdu vlakem či autobusem tak do 40 km jistě zvládneš. A brzy budou velké letní prázdniny, to si jistě babičky užiješ dosyta. *mala*

Je to od Tebe hezké, někdo na prarodiče nadává, hádá se s nimi a Ty máš babičku tolik ráda. To je dobře.

Měla jsem také 2 babičky, jako každý. Mamčina mamka byla spoustu let vdovou a žila s naší rodinou. Byla výborná kuchařka a na pořádek. Proto jsem se s ní občas hádala a byla hubatá, když chtěla, abych si uklízela. Navíc, když s námi byla pořád, byla pro mě taková "okoukaná".

Taťkovi rodiče žili daleko, v Orlických horách. jezdívali jsme k nim vlakem jen 2 x do roka. Babička byla strašně hodná, snesla by nám první poslední, jen jsme se se sestrou zmínily, že máme něco rády, už nám to běžela do krámu koupit. Vždycky jsem říkala, že je daleko hodnejší, než ta druhá, co s námi žila.

A teprve teď, když už jsem sama stará, vidím, že ani ta, co bydlela u nás, nebyla vůbec zlá a taky nás měla ráda. Jen nás chtěla vychovat, aby z nás něco bylo. Jenže právě to se mladým nelíbí.

Přeji Ti hezké chvíle s babičkou.*placni* Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]