Nejste přihlášen/a.
Jak je to s hlukem v bytě? Vím akorát že je noční klid od 22 do 6 hodin. To se nesmí dělat hluk více než 40 dB. A jsou nějaké vyjímky? Že by se třeba v bytě v noci rozeštěkal pes a já bych s ním do 10 minut vypadla ven, taky by to byl přestupek nebo trestný čin? Kdyby se tohle stalo někomu jinýmu tak by mi to zas tak nevadilo.
A je nějaký limit pro denní dobu od 6 do 22? Může si někdo stěžovat na hluk ode mě nebo si můžu stěžovat na něčí hluk? Plánuju že budu asi podnikat, (nebude to nic hlučnýho) a může si někdo stěžovat, že budu mít asi častější návštěvy, které budou asi slyšet na chodbě, jako normální lidi, ne jako zvířata ? Můžu si stěžovat na to, když tam bude někdo dělat bordel v době, kdy budou všici normální v práci? Díky za odpovědi, na netu jsem o tom nic nenašla.
Pokud opravdu děláte jen přiměřený hluk, nelze proti tomu nic podnikat. Jak by k tomu přišli lidi co se vrací z práce o půlnoci, nebo nastupují ve 3 ráno? Pokud je hluk vyšší, většinou to řeší městská policie a při opakovaném porušení lze dostat pořádkovou pokutu, ale to je spíš výjimka. Měšťáci nejdřív začnou legitimovat a vyzpovídat toho kdo si stěžuje a zákonem schválnosti soused zrovna přestane, takže každý si časem rozmyslí si stěžovat. Bohužel si lidi buď zvyknou, nebo to řeší vzájemnými naschvály.
V noci pokud začne štěkat pes a není to prvidlem rak na to se asi musí koukat jinak. K tomu, že budete podnikat v bytě mohou mít sousedé výhrady, které se budou týkat zejména pohybu cizích osob po domě. A asi také sousedům bude vadit, že při pohybu budu docházet k většímu znečišťování společných prostor. Toto se dá vyřešit tím, že budete podle znečištění provádět úklid. U nás v domě je v přízemí lékař, který na vlastní náklady provádí úklid prostor, které jsou zatíženy jeho pacienty a má vcelku klid.
Od 6:00 už není noční klid, ale běžný den, takže teoreticky i prakticky vzato - ano.
Druhá stránka věci je však ohleduplnost a slušnost k sousedům, zvláště, pokud bydlíte v paneláku. Když jim takto budete vysávat pravidelně obden, jistě si zaděláte na velmi pěkné sousedské vztahy, notabene u někoho, kdo je třeba po noční.
Když jste po ránu jako rybička, otřete si prach, zalijte květiny, převlékněte peřiny, umyjte vanu a umyvadla, nebo třeba vyblýskejte okna. Ale to luxování bych si nechala opravdu až na konec, až tak okolo 8 hodiny. To jsou už děti ve školách a školkách, mimča jsou vzhůru. A zvláště pro pracující b to bylo velice nepříjemné v sobotu a v neděli, kdy se každý těší, jak si pospí.
Z toho samého důvodu bych stejně tak později použila mixér nebo šlehač.
Podle přísloví: Co nechceš, aby Ti jiní činili, nečiň Ty jim! Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.