Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hluk v bytě

Od: nemamnick* odpovědí: 7 změna:

Jak je to s hlukem v bytě? Vím akorát že je noční klid od 22 do 6 hodin. To se nesmí dělat hluk více než 40 dB. A jsou nějaké vyjímky? Že by se třeba v bytě v noci rozeštěkal pes a já bych s ním do 10 minut vypadla ven, taky by to byl přestupek nebo trestný čin? Kdyby se tohle stalo někomu jinýmu tak by mi to zas tak nevadilo.

A je nějaký limit pro denní dobu od 6 do 22? Může si někdo stěžovat na hluk ode mě nebo si můžu stěžovat na něčí hluk? Plánuju že budu asi podnikat, (nebude to nic hlučnýho) a může si někdo stěžovat, že budu mít asi častější návštěvy, které budou asi slyšet na chodbě, jako normální lidi, ne jako zvířata :)? Můžu si stěžovat na to, když tam bude někdo dělat bordel v době, kdy budou všici normální v práci? Díky za odpovědi, na netu jsem o tom nic nenašla.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pokud opravdu děláte jen přiměřený hluk, nelze proti tomu nic podnikat. Jak by k tomu přišli lidi co se vrací z práce o půlnoci, nebo nastupují ve 3 ráno? Pokud je hluk vyšší, většinou to řeší městská policie a při opakovaném porušení lze dostat pořádkovou pokutu, ale to je spíš výjimka. Měšťáci nejdřív začnou legitimovat a vyzpovídat toho kdo si stěžuje a zákonem schválnosti soused zrovna přestane, takže každý si časem rozmyslí si stěžovat. Bohužel si lidi buď zvyknou, nebo to řeší vzájemnými naschvály.

albatros498022*
hodnocení

2x

V noci pokud začne štěkat pes a není to prvidlem rak na to se asi musí koukat jinak. K tomu, že budete podnikat v bytě mohou mít sousedé výhrady, které se budou týkat zejména pohybu cizích osob po domě. A asi také sousedům bude vadit, že při pohybu budu docházet k většímu znečišťování společných prostor. Toto se dá vyřešit tím, že budete podle znečištění provádět úklid. U nás v domě je v přízemí lékař, který na vlastní náklady provádí úklid prostor, které jsou zatíženy jeho pacienty a má vcelku klid.

hodnocení

2x

Pokud nepřiměřeně nebudete obtěžovat sousedy, tak je to v poho. Pochopte hluk se špatně odhaduje. Někomu vadí tiché pravidelné ťukání, jinému nevadí ani lodní siréna. Sama odhadnete jestli to někomu může vadit. Já dělám jen takový hluk, který by mi nevadil od sousedů.

nemamnick*
hodnocení

Díky za odpovědi, s tou špinou mě to nenapadlo. Ale jak je to přes den, jak jsem se ptala ve 2. odstavci?

culdabulda1*
hodnocení

0x

Můžu použít vysavač po 6-hodině ráno? Nejlíp se mi pracuje po ránu.

martinaa*

Od 6:00 už není noční klid, ale běžný den, takže teoreticky i prakticky vzato - ano.

Druhá stránka věci je však ohleduplnost a slušnost k sousedům, zvláště, pokud bydlíte v paneláku. Když jim takto budete vysávat pravidelně obden, jistě si zaděláte na velmi pěkné sousedské vztahy, notabene u někoho, kdo je třeba po noční.

Když jste po ránu jako rybička, otřete si prach, zalijte květiny, převlékněte peřiny, umyjte vanu a umyvadla, nebo třeba vyblýskejte okna. Ale to luxování bych si nechala opravdu až na konec, až tak okolo 8 hodiny. To jsou už děti ve školách a školkách, mimča jsou vzhůru. A zvláště pro pracující b to bylo velice nepříjemné v sobotu a v neděli, kdy se každý těší, jak si pospí.

Z toho samého důvodu bych stejně tak později použila mixér nebo šlehač.

Podle přísloví: Co nechceš, aby Ti jiní činili, nečiň Ty jim! Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]