Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Na tuto otázku dokáže odpovědět jen odborník - psycholog, psychiatr. Po důkladném rozhovoru a vyšetření. Je potřeba zjistit příčinu jejích stavů a následně určit diagnozu, popřípadě stanovit léčbu. Psychiku nemá v pořádku určitě, ale z jakého důvodu, takto na dálku nikdo neodhadne (deprese, stresy, obavy, úukost, záchvaty vzteku...) Určitě je potřeba jí pomoci a nenechávat jí s tím takto bojovat samotnou a žít. Jste-li dobré kamarádky a má-li chápavého a milujícího přítele, buďte jí oporou a snažte se jí přesvědčit k vyšetření a návštěvě odborníka. Sama to nezvládne a vy také ne. Její stavy se mohou začít zhoršovat a může to skončit třeba sebepoškozováním, sklonem k sebevraždě atd. Je to opravdu vážné, ať to začne řešit a nebojí se, nechat si dát pomoci. Musí sama chtít, vy jí můžete jen s pochopením podpořit v tom, aby pomoc začala hledat a problém mřešit. Můžete jí k odborníkovi doprovodit, uklidňovat ji atd. Je to jen můj názor, Vaše je to kamarádka. Držím palce!
Tak třeba.. nemoci.vitalion.cz/... Vysvětlete kamarádce, že jí chcete pomoct a zajdete s ní psychiatrovi, psychologovi. Nesmí si ani na vteřinku myslet, že z ní děláte blázna, to už budete vědět vy, co na ní platí. Moc držím palce.
Mařenka-předběhla mneDle příznaků,které popisujete,se pravděpodobně o tuto duševní chorobu jedná,a u ní je nutná psychiatrická léčba!Má ji jedna dáma z mého okolí,a řekněme,nezávidím jí,dokonce se jí i někdy bojím,těžko se to popisuje...Řekněte kamarádce,aby toto urychleně začala řešit,je to běh na dlouhou trať,a člověk to sám není schopen zvládnout
Mne depky postihly až v 65 letech, když už jsem byla stará a navíc mi chcíply moje nejmilejší kočky - jednu z nich mi zabil blbej veterinář. Řešila jsem to v té chvíli alkoholem, ale nic moc. Pak mi doktorka předepsala antidepresiva (citalec 2x denně) - a dobrý. Asi to není Tvůj případ, protože jsi na to moc mladá - ale stejně si zajdi k nějakému psychologovi a hlavně to nenechej "zastarat"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.