Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezaplacení zboží

Od: rychlonozka odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

chci se zeptat ohledně jedné záležitosti. Na inzerát jsem prodával hi-fi věž, s kupujícím jsem se shodli na dobírce, já mu poslal zboží, on si ho vyzvedl, zaplatil. Domů mi následně přišla pěněžní poukázka, ke které jsem se ale bohužel dostal až po době splatnosti, čili peníze byly poslány zpět ke kupujícímu. Kontaktoval jsem ho. On tvrdil že poukázky si nevšiml, nicméně že vše chápe a zajde se poptat na poštu/manželky. Po čase nečinnosti jsem ho kontaktoval znovu, on vstřícným tónem tvrdil, že se omlouvá, že neměl čas, každopádně ať mu pošlu oskenované doklady (podací lístek, moje propadlá peněžní poukázka). Ty jsem mu obratem poslal a od té doby nekomunikuje, nebere telefony, email mlčí.

Tak se chci zeptat jak se dá toto řešit, všechny doklady k poštovní komunikaci mám, mám i sms kde jsem se domlouvali.

Děkuji za odpovědi

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pajka44
hodnocení

0x

asi to bude nějaký vychytrálek, co chce zbohatnout na druhým... Jak bych to přesně řešil nevím...ale nejspíše bych to řešil přes nějakou vstřícnou paní na hlavní poště, která by mi dala do ruky potřebné papíry na kteríém je dáno, že si ten dotyčný přišel na poštu pro peníze..

pak bych mu znovu napsal emailem důsledně s kopii dokladu, že bud penize vráti s omluvou do daného termínu..nebo že to dáte soudní cestou a připočtou se mu k tomu vaše náklady.. to by mohlo zabrat...

..nebo...jeho manželka, pokud pracuje na poště...jistě by nechtěla, aby ji tam dělali kontrolu...

sosacek
hodnocení

0x

Nevyzvednuté peníze z poukázky se nevrací odesilateli, ale zůstávají cca 1 rok ležet v nějakém centrálním registru na poště.

Na poště se musí znovu vyplnit docela komplikovaně žádost o znovu vydání částky a přijde nová složenka na vyzvednutí.

Většinou to nevědí ani zaměstnanci pošty - podobnou zkušenost mám za sebou..

rychlonozka
hodnocení

Děkuji za odpověď, je to tak jak říkáte. Na dvou poštách mi to nechtěli věřit, ale poté co jsem si to ověřil na infolince, přiznali , že je to možné. Pak stačilo napsat reklamaci a do 4 dnů jsem si šel pro druhopis poukázky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]