Nejste přihlášen/a.
Zdravim,chtel bych poradit jestli s tim mate nekdo zkusenost.Jsem v delsi pracovni neschopnosti, vychazky, pred operaci. Mam pozvani od rodiny na svatbu,mimo sveho udaneho bydliste na neschopence.Jedna se o 4 dny.Je mozne pozadat lekare o pripadne zmene ,kde se budu po tuto dobu nachazet,ohledne pripadne kontroly.Nebo kde to nahlasit pokud to jde.Dekuji za odpovedi.
Napřed poopravím předchozí odpověď: Léčebný režim (jehož částí jsou i vycházky) práce neschopného stanovuje ošetřující lékař, který může léčebný režim měnit/upravovat na základě aktuálního zdravotního stavu pacienta.
Rozhodnutí o povolení, délce a době vycházek je v kompetenci ošetřujícího lékaře. Návrat z vycházek musí být do 19.00 hodin.
___ Místo pobytu nemocného upravuje zákon č. 187/2006/.... Povolit změnu pobytu pacienta v ČR může povolit ošetřující lékař.
___ Podle mne bude záležet na tom, jak změnu pobytu ošetřujícímu lékaři zdůvodníte. Zatímco na svatdbu Vás pustit nemusí, změnu z důvodu, že o Vás nebude mít kdo pečovat, protože všichni odjedou, by povolit mohl.
doplněno 31.03.13 01:06:Ještě jeden odkaz:
Informace pro oše/... (web ČSSZ)
doplněno 31.03.13 06:10:Ronyxi, ten předchozí souhlas OSSZ nepotřebuje. O změně pobytu v rámci ČR může rozhodnout ošetřující lékař (proto jsem vložila ty odkazy - pro ověření).
___ Předchozí souhlas OSSZ je potřebný pro nestandardní případy - delší vycházky, vycházky v rozsahu do 6 hodin ale ne s pevně stanovenou dobou vycházek (dobu si určuje pacient podle toho, jak se cítí) a změna pobytu kvůli pobytu v zahraničí.
Pokud vám to pomůže, tak vám sdělím informaci starou 3 dny, kdy jsem toto řešil.
Aktuálně je to tak, že máte jednou dané vycházky a lékař nemůže rozhodnout o změně či jednorázové úpravě času či temínu vycházek, ale musí se podat žádost a rozhoduje posudkový lékař - odhadnutý termín na rozhodnutí je prý cca 3 týdny (dobu trvání rozhodování PL si ověřte - dál jsem se o to nezajímal, protože to mi bylo k ničemu).
Dříve platilo, že pokud potřebujete udělat nějakou úpravu či změnu (i jednorázovou), tak to stačí ohlásit (lépe dohodnout se) svému ošetřujícímu lékaři. V rámci vylepšování služeb státu to bylo zrušeno. Také jsem byl tak naivní a myslel si, že to tak platí stále.
Ještě doplním, pokud by to někoho zajímalo - vycházky můžou být max 6 hodin denně (lze je rozdělit třeba na 2 části) v časovém rozmezí (začátek - konec) od 6 ráno do 18 večer.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.