Nejste přihlášen/a.
.Zdravím všechny kteří čtete tuto Poradnu.Jestli je nejaký personalista který rozumi dovolené a nároku na ni mám dotaz.V dubnu 13.4.2008 jsem se stal PNS a marod jsem byl do 17.12.2008 -18.12.2008jsem již nastoupil do práce.Z roku 2007 jsem měl nevyčerpanou dovolenou v délce 7 dní.Jak je to s dovolenou se zbytkem z roku 2007 a jak s dovolenou za rok 2008 (dát do souladu s aktuálně .cz "Lidé v EU mají nárok na dovolenou,ikdyž jsou nemocní"Děkuji
Přeji hezký den...Já třeba marodil od října 2004 do 30.4.2005 a hned po nástupu do práce jsem byl zaměstnavatelem vyslán na zbytek dovolené z roku 2004,cca 6dní.Poté jsem do konce roku vyčerpal řádnou dovolenou roku 2005.Ale je možné,že po téměř 4 letech je vše jinak..jako spouste věcí...:D.Skočte si na osobní oddělení,jistě vám vše uvedou na správnou míru...
Nevím, zda jsem to napsal srozumitelně o zo jde.Za rok 2OO7 mi zbala dovolená ý dnů od 13.4 do 17.12.jsem marodil.18.12.jsem nastoupil do práce a ptal se na dovolenou.Balo mi řečeno že mám nárok na 14,5 dní za rok 2008 a o roku 2007 již vůbec nemluví.
Ví někdo prosím jak to je dík!
nejsem si jistý, ale stará dovolená se musí vyčerpat do poloviny nového roku. Do nového roku vám mohou převést jen polovinu z celkového nároku. Ale nejsem si100% jistý. nevím, jestli máte nárok na dovolenou za dobu, kdy marodíte.
Nožná by jste se měli mrknout na prosincovou výplatní pásku, kolik tam máte nárok.
Dovolenou za 2007 jste měl vyčerpat do konce roku 2008, pokud jste to neudělal, nárok na ni Vám zanikl. Za rok 2008: při dlouhodobé nemoci se dovolená krátí za prvních 100 neodpracovaných pracovních směn o 1/12 a za každých dalších 21 zameškaných směn o další 1/12. Nevím, jaký je Váš roční nárok dovolené, ale kdybyste se zeptal mzdovky, vysvětlila by Vám to.
Doporučuji přečíst si aspoň tu část zákoníku práce, která se týká dovolené, není toho tak moc a není to ani složité. Je to část IX.
doplněno 30.01.09 22:02:§ 223 odst. 3:
(3) Při krácení dovolené podle odstavců 1 a 2 musí být zaměstnanci, jehož pracovní poměr k témuž zaměstnavateli trval po celý kalendářní rok, poskytnuta dovolená alespoň v délce 2 týdnů.
Četl nekdo článek Aktuálně.cz aktualne.centrum.cz/...
Ná základe tohoto článku se ptám co to je blábol,nebo je to k uplatnění.Dovolenou mám vyměřenou 21 dní a za rok 2008 mi vyměrily na základě PNS od 13.4 do 17.12.2008 zkrácenou 14,5 dnů kterou si vybíram v únoru.Je to zkráceně správně.
Děkuji
No, jako zaměstnavatel tedy na základě jednoho novinového článku budu i nadále postupovat podle českých zákonů, tedy za neodpracované směny budu krátit. Pokud se to zaměstnanci nebude líbit, nechť se obrátí na soud, aby ten rozhodl Pokud by na základě toho byly předělané české zákony nebo aspoň vydané nějaké oficiální stanovisko ministerstva práce a sociálních věcí, tak bych se přizpůsobila.
Kdo by postupoval na základě jednoho internetového článku asi jenom ...
Proto se táži zda někdo k tomu neví víc.Jinok v podstate o nic nejde 7 dní dovolené je pokuď má človek "podprůměrnej platů" nic moc .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.