Nejste přihlášen/a.
Už jsem dlouho neviděla souseda. Ve středu byl ještě autem někde ve městě, ale od té doby jsem jej neviděla. Kontakt na jeho rodinu nemám. V domečku se nesvítí a ani z komína se nekouří. Co dělat?
Zkuste na něj zabouchat, jestli se ozve. Já dříve nosila otci nákupy a kastrůlky s jídlem denně. Jednoho dne jsem neodemkla, klíče byly zevnitř a slyšela jsem úpěnlivý hlas, úplně zesláblý. Vlezla jsem dovnitř sklepovým okýnkem a otec byl raněný mrtvicí a ležel několik hodin na zemi. Takže, pokud se soused neozve, tak volat policii. - pt
Tak to je mi líto tatínka. Soused děti má, ale nevím kde, jako děti jsme se vídávaly, ale čas a povinnosti...navíc tátu nenavštěvuji...tak je to naozaj. Chodím od okna k oknu a čekám... Děkuji Vám
Pokud si netopí, pak je to divné...Viděla jste ho autem se z města i vrátit zpět domů? Nemohl by být třeba s něčím v nemocnici? Zabouchala bych na dveře, na okna a pak zavolala tu policii. S její pomocí by se mělo přijít na to, zda se náhodou nestalo neštěstí pánovi doma, nebo zda neleží třeba v nemocnici...Prostě řekněte, že máte o něj obavy, že je nezvěstný, přestala jste ho od středy vídat...Dejte vědět, prosím, jak to dopadlo.
Zvolila bych postup, který popsala kapkanadeje. Chci jen říct, ať se nebojíte, Policie je na takovéhle hlášení zvyklá, taky takhle u nás pátrali po sousedce )a to dokonce i na popud jiné sousedky, o které se obecně ví, že to nemá v hlavě úplně v pořádku). Ale tenkrát měla bohužel pravdu. Rozhodně přeji, ať má vaše pátrání šťastný konec. Je hezké, že se o souseda staráte. Připojuji se k prosbě, ať dáte vědět.
Souhlasím s tím že je lepší zavolat policii - ČIM DŘÍVE - TÍM LÉPE nejlépe ihned , každá hodina je v případě zranění nebo dokonce únosu vyvažvána životem . Nemusíte mít strach raději 2x volat zbytečně než 1x nevolat a nepomoct , je opravdu lepší ikdyby to bylo plané zavolat policii oni mohou vstoupit do bytu a zjistit zda se ve vnitř nacházi nebo ne , a zjistit zdali třeba jen někam neodjel nebo zdali je opravdu pohřešovaný vice lidmi . Takže neváhat a volat linku 158. Vaší poviností je poskytnout pomoct a můžete více pomoci než uškodit. Kdyby to byl planý poplach nic vám nehrozí , žádný problém mít nebudet.
Dobry den,s policii,bych pockal zasel,bych za starostou nebo mu zavolal,tak predas problem na nej a on je od toho,aby to resil take mas vic moznosti jako sehnat adresu na deti toho pana atd..rekni mu to,tak jak jsi to napsala tady nam clovek nema byt lhostejny.pak nam dej vedet jak to dopadlo
Začít dělat něco rozumnějšího, než sledovat jako stará drbna, kde se co šustne. Soused z vás musí mít radost.
Ernie, zamyslete se, pán je zřejmě starší ročník a žije sám. Vy asi zavřete dveře bytu v paneláku a jsou Vám všichni ukradení. Víte, jsou lidé, co jim život druhých není lhostejný. To není o tom, co se kde šustne, ale o mravních hodnotách a mezilidských vztazích.
No, já si cením mravních hodnot v tom směru když jsem sousedce ukradenej a nešpehuje mě kdy a kam jsem jel. Nevím, kde jste přišel (přišla) na to, že bydlím v paneláku?
Tak to bych s Vámi hodně nesouhlasila.Kdyby nebylo všímavosti lidí, mnohdy by některé příběhy a případy skončily hodně špatně. A pro poučení. loni v únoru si sousedka mého bratra všimla, že můj bratr nevychází asi 2 dny ven a netopí a pak volala a bratra jsme našli mrtvého doma v obýváku, Takže než o někom řeknete, že je drbna, tak to domyslete do důsledků...
doplněno 31.03.13 10:54:Odpověď je pro ernie...
Děkuji za poučení. Takže všímavost sousedky ohledně bezpečnosti vašeho bratra neměla žádný význam. Všímala si a stejně to skončilo špatně. Tak vidíte. Lituji, že váš bratr umřel.
Já osobně bych raději natáhl brka při pomyšlení, že mě šmíruje drbna, která nemá nic lepšího na práci. Ale to je věc názoru.
Díky Vám všem, dopadlo to dobře, soused vylezl ráno odházet sníh. Obavu o něj mám, protože je starší, vdovec a dost podivín. Ještě jednou díky Vám.
Tak vida, aspoň k něčemu je ta bílá příšera dobrá. Nebylo by dobré ho navštívit a zjískat kontakt na přibuzné pro příští obavy?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.