Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč v Koreji moderátoři řvou?

Od: koalice® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, poslední dobou jsem viděla několikrát záznam z čínské televize, kde ve zprávách vysloveně moderátoři řvou a přitom říkají nějakou běžnou informaci. Zvlášť nepříjemně to vypadá, když moderuje žena. Víte někdo, proč to tak dělají? A jak vůbec můžou takové moderování vydržet?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzordz*
hodnocení

2x

Řvou i jihokorejští moderátoři, u nich to je už asi zvykem, že při přednesu mluví velmi výrazně, i víc máchaj hlavou a rukama. Ale zase je maj daný trochu víc potichu, takže fakticky neřvou víc, než jiní. Nijak nepříjemné mi to ale nepřijde.

Jinde jsem si řvaní ještě nevšimnul. Jestli někomu připadá čínština nebo jiný jazyk uřvaný (vietnamci, kteří "sou slyšet přes celej autobus"), zřejmě to bude jen tím, že není zvyklý na jeho odlišnou strukturu a intonaci. (viz třeba funnypictures.me/... a flvrd.com/... :D)

au1
hodnocení

0x

když jsem byl v číně, občas jsem zprávy zahlídl,a nikdy tam nikdo neřval. jste si jistá,že se jedná o čínu? možná to byly zprávy ze severní koreje :D

hodnocení

No jo, máte pravdu. Děkuji za upozornění. Mě tak zaujalo to řvaní, že jsem ani nevnímala, odkud to je.
A víte, proč to tak dělají ti korejští moderátoři?

au1

protože většinou zřejmě mluví o imperialistických provokacích ze strany usa, a jak si to nenechá severokorejský pracující lid líbit... buď je to jejich nátura, nebo mají z vyšších míst přikázané výhružky patřičně dramatizovat :)

To patří k věci. Řečník muže být vylízaný jako psí miska, ale když dovede plamenně řvát - ideálně za patřičných siláckých gest - tak se vždy najde dostatek lidí, kteří jsou schopni vypnout vlastní mozek a dotyčného následovat třeba do pekla. To už tu bylo mockrát! Z poslední doby třeba Gottwald, Hitler, Goebbels, Lenin...

hodnocení

Představte si, co jsem našla na internetu. Skutečně prý i v Číně na sebe lidi řvou:
ČÍŇANÉ NEPOUŽÍVAJÍ MOC MIMIKY, ZATO NA SEBE ŘVOU: je to tak, neusmívají se, nemračí, nedělají obličeje, nepoulí oči, moc mimických svalů při komunikaci nepoužívají _ s výjimkou toho, že se smějí tomu, jak se nemůžu nacpat do sukně...Ale zato hulákají. Vypadá to asi tak, že se v klidu procházíte řekněme po buddhistické památce, jeskyních Longmen, a najednou se za vámi strhne mela. Někdo v čínštině huláká na někoho jiného, dikci i intonaci má jako když manželka ječí na manžela něco v tom smyslu "...a já sem ti říkala, říkala, že jestli si ještě jenou přivedeš domů toho svýho Frantu z hospody, tak najdeš kufry za dveřma!” S hrůzou v srdci se otočíte a očekáváte vzájemně se rdousící dvojici, avšak nikoliv. Za vámi stojí spořádaná skupinka turistů, kterým průvodkyně vypráví o tom, že tvář osmnáctimetrového Buddhy byla vytesána podle tváře císařovny Wu Zetian, a proto je taková pěkná, smířená a pokojná.
Docela mě to pobavilo;)

hodnocení

0x

Nevím zda-li čínští reportéři,ale mně přijde že většina asijských reportérů řve,ale je to spíše jejich jazyky!

ladaadal*
hodnocení

0x

Taky si myslím, že to maj prostě v povaze. Vzpoměňte si, jak hulákal Hitler, když mluvil k davu, aby ho vzývali, myslím, že oni to mají podobné. A dost možná i nařízené. Tam si jen tak hubu na špacír nikdo nepustí.

daniell*
hodnocení

0x

To jste si nejspíše spletla s Korejskými informačnímy médii které lidem lžou a servírují jim pouze lež , tam křičí aby lidi zaujaly a snaží se dát na to důraz většinou se jedná o zprávy typu : všichni jsou proti nám , každý američan je terorista , evropa na nás chce poslat jaderné zbraně , amerika na nás chce poslat bombardéry , jde vždy pouze o lež, bohužel to se lidé nedozví protože jediným zdrojem "informací" je pro ně televize kde jim lžou , internet je SILNĚ opravdu HODNĚ SILNĚ omezen a CENZUROVÁN v některých místech uplně zakázán , mobil může mít jen někdo , některé smartphony jsou uplně zakázané , radia jsou zakázané , ti lidi jsou v podstatě opravdu čistě pouze oblbování.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]