Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, měl bych otázku ohledně prodeje poštovních známek. Mamka má trafiku, ve které mimo jiné prodává i pohledy, přání atd. Většina lidí si samozřejmě rovnou koupí i poštovní známku aby se nemuseli táhnout až na poštu. Zatím to mamka praktikuje tak, že známky kupuje na poště za běžnou cenu a následně je bez zisku prodá. Moje otázka tedy zní, je možné aby známky zakoupila od ČP levněji a měla tak z prodeje nějakou provizi? Nebo může známky oficiálně prodávat a mít z prodeje zisk pouze pošta. Na internetu se mi žádnou zmínku o tomto nepodařilo najít. Je mi jasné, že by se nejednalo o závratné sumy, ale v době kdy stát odírá podnikatele kde může je každá koruna dobrá
Sice známku prodá bez zisku, ale může to zvýšit obrat. Já osobně si nekoupím pohled tam, kde pro mne nemají taky známku.
řešením je prodávat známky dráž? když jsem v trafice pohled a budou tam prodávat známky tak si známku koupím tam i kdyby byla o něco dražší . Nebo odebírat známky v obrovském množství po dohodě s poštou případně toto nabízí celkem velká řada velkoobchodů kde je při nakupu třeba 300-1000 Kusu velká množstevní sleva v závislosti na množství . Otázkou je prodáte 300-1000 známek? nebudou to "vyhozené" peníze
počkat poštovní známka má pevně danou cenu ovšem mezi náma "co se nedá obejít - přeskoč " že? . Takže jediná možnost je ten množstevní odběr . Ovšem zde bych dobře počítal a přemýšlel zdali za měsíc prodám tolik známek stejné hodnoty.
doplněno 30.03.13 21:46: když bude mít obchod množstevní slevu co se vyplatí od 300 Kusů tak vezmete známku v hodnotě 10 Kč a musíte jich vzít 300 asi nebude prodávat pouze známky v hodnotě 10 Kč ale třeba i 20 Kč a to je dalších 300 Kusu , rázem máte 600 Kusů známek , no to je slušná kupa po vzoru nové reklamy - velká optika , silné bulve
ahoj! mela jsem kdysi trafiku a vim, ze snad z kazde znamky mi posta dala 30 haleru a jeste jsem jich musela vzit par set a podepsat s nima smlouvu...bylo to nevyhodne a tak jsem to udelala tak, ze jsem si je nakoupila na poste a pohled jsem zdrazila tak aby se mi cesta pro znamky a na postu vyplatila a netratila jsem )Zalezi take v jake je oblasti, nekde stoji pohled 2kc a nekde v centru 10 kc...takze ja bych je o korunu zvedla...kdyz proda mamka za rok 1000 znamek neni to nic moc, je to litr a na ulici ho nenajde...zvedne to obrat coz neni dobre, protoze je to bez zisku a bude platit vetsi dane...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.