Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je něco špatného, že jsem introvert?

Od: tyna123* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, (potřebuji se vypsat)

Chodím do 2. ročníku na střední školu. Kamarády jsem nikdy žádné neměla (snad kvůli vzhledu, či že se dobře učím-sama to nevím), jen mám kamárady jako sploužáky ve třídě(to jsou lidi ve třídě se kterýma strávím každý den 6-7 hodin a jdu domu), ale ty neberu jako kamárady se kterými si někam výjdu-Takové žádné nemám. Doma mi futr předhazují at si z někým výjdu, že jsem neschopná, že ostatní maji přátele a že já sedím doma jak pecka, když byl nějáký projev v televizi: tak mě hned doma srovnávali s tím co byl v televizi a říkali: dívej se tomu ta pusa jede vídíš od toho by ses měla učit, vidíš jaké má znalosti, měla by ses zajímat - Už ti skončilo beztarostné děctví-podívej se na ostatní. tak na mě doma zaútočili (a pořád mě srovnávají s ostatními už toho mám dost.) Ale do očí jim to neřeknu zase by po mě začali řvat a psycholog by mi stejnak nepomohl (to by se zas muselo řešit doma).

Já jsem jako introvert spokojená, ale ostatní semnou ne ( už fakt nevim)

Podle mě je důleží jak je člověk se sebou spokojen (Já jsem), ale ostatní ne

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

4x

Co by na tom mělo být špatného. Žiješ si svůj život, takový, jaký ti vyhovuje. Okolí má vždycky potřebu srovnávat, tak jim na to vtipně odpověz a mysli si a dělej si svoje. Rozhodně se tím nemusíš nijak stresovat, ber to jako naprosto normální. Všichni celý život odolávámě nějakým tlakům a vzorům. A tohle je proti tomu sranda. Ty jsi spokojená (a máš proč) a to je nejdůležitější.

tyna123*
hodnocení

Já to taky tak beru. Ale někdy se to opravdu NEDÁ. Ale aspon mi tady někdo rozumí

iz*
hodnocení

0x

Přesně tak, důležité je, jak to cítíte Vy sama, nikoliv názor Vašeho okolí.

hodnocení

0x

Ahoj, určitě není nic špatného na tom, že si introvert. Co si myslí okolí, na to brát zřetel nemusíš. Pokud Ti to takhle vyhovuje a si šťastná, tak se tím vůbec neznepokojuj.

Je škoda, že to rodiče odmítají pochopit, třeba měli jiné dětství než ty, jsou obklopeni hodně lidmi a podobně a podle toho přistupují i k tobě. Také záleží na tom, kde vlastně bydlíte. Je rozdíl, když někdo bydlí v panelovém domě o dvou třech místnostech, tak tam je logické, že rodiče mohou být Tvojí stálou přítomností někdy až otráveni. Pokud bydlíš v nějakém domě, kde je možnost se někam "schovat", je tu více prostoru, tak by to rodičům třeba tak nepřišlo, ale s tím těžko něco naděláš.

Jsou ale i rodiče, které by přesně takové dítě, kterým jsi ty, chtěli doma mít. A tím můžeš třeba argumentovat, je otázka, do jaké míry bys byla úspěšná. Proč by sis měla někam vycházet? Pokud jsi doma, tak mají rodiče přehled o tom, kde jsi a nemusí se o Tebe strachovat. A na kluky máš stejně nějaký ten rok ještě čas. Že ostatní mají přátele? Proč ne, ale Ty jsi člověk, který tu potřebu být obklopený lidmi nemáš a přitom jsi šťastná. Určitě to neznamená, že jsi neschopná. Srovnání v televizi může být hezké, ne vždy je to však dobrý vzor. Navíc povahové vlastnosti dost těžko změníš, někomu opravdu jak říkají Tvoji rodiče pusa jede, ale někdo na to prostě není a není to nic špatného.

Samozřejmě bys také měla ten čas, který trávíš doma, místo s přáteli, nějak smysluplně využít. Když někdo přijde ze školy domů, sedne k počítači nebo k televizi a dovečera se odtud nehne, pak se nedivím, že jsou z toho rodiče na větvi. Ale pokud volný čas trávíš nějak smysluplně, či učením(prospěch máš předpokládám přinejmenším chvalitebný), tak v tom nevidím problém.

Možná by Ti mohl pomoci někdo další z rodiny, kdo by mohl s rodiči promluvit, aby se na Tebe dívali také z jiného pohledu a brali věc jinak. popřemýšlej, jestli nemáš někoho takového.

Závěrem, jak zde již napsal rádce nade mnou, rodiče si člověk nevybírá a v životě máš mnohem těžší zkoušky, než je tahle, do 18 to s nimi musíš vydržet a pak se rozhodneš, co případně dále.

xxx11*
hodnocení

0x

Ahoj, taky jsem introvert, ale neřeším to tak jako ty. Beru sebe takového, jaký jsem a o okolí se nezajímám :)

Kdyby sis chtěla třeba o tom psát, tak třeba napiš skype, nebranil bych se tomu :).

kocianova
hodnocení

0x

No, možná to tak docela normální v Tvém věku není, i když se sama cítíš spokojená. Nevím o Tobě ovšem nic bližšího.

tyna123*
Mozna je to nenormalni ale jsem spokojena a ostatni to prave nechapou. Mi se chce strasne smat jak holky v mem veku se na fb vselijak foti delaji ty kaceri ksichty dajina sebe tunu makeupu a stoupnou si do koupelny a mysli si jake jsou borky a jak pisou ze jim to neslusi .Tak co to je? Ja prave takova nejsem docela rada se ucim a rada tvorim ruzne vyrobky ( asi tim travim hodne casu.)

Týno, já se domnívám, že je naprosto normálmální vést život podle sebe a být spokojený. Nepodléhat tomu, co dělají druzí. Nepřizpůsobovat se za každou cenu. Buďte sama sebou, mějte se ráda a važte si sama sebe. Co si o tom myslí ostatní, je jejich problém, ne Váš. Váš je to život, tak ho žijte tak, jak vyhovuje Vám a jak jste spokojená. Nikde není napsáno, že ti ostatní žijí správně a že je to tak dobře.Ať si každý žije jak uzná za vhodné a podléhá čemu chce. Jeto jeho věc. Žijte tak abyste se za sebe nemusela stydět. Žádné účty nikomu skládat nemusíte. Buďte ráda, že jste taková, jaká jste. Není na tom nic špatného, že se nechcete podobat těm ostatním a máte na věci svůj vlastní názor. To, že Vás ostatní nechápou, Vás trápit nemusí. Vy zase nechápete je... Prostě uznáváte jiné priority, než schovávat svůj obličej pod šminkama, pak 100x fotit sama sebe, vystavovat svá fota na Fb a čekat na reakce, poklony, či kritiky druhých...V tom náplň život nevidím, ale někdo je prostě předvádivý tip a rád se ukazuje v domnění, že sklidí chválu a obdiv...Někdo potřebuje být neustále středem pozornosti a říkat si o ní...Vás si lidé budou všímat úplně z jiného důvodu, věřte mi. Vaše myšlení není vůbec špatné. Nejste tip, který se podbízí druhým a za každou cenu drží krok s tím, kdo co dělá. Jak jsem řekla na začátku, zůstańte sama sebou, jste chytré děvče. Máte svůj rozum, tak ho používejte a názor, tak se ho držte!

culdabulda1*

Zaujalo mne, jak píšeš, že nemáš kamarádky snad kvůli vzhledu - jsi tlustá? -ale s tím se dá přece něco dělat! Místo vysedávání doma choď do tělocvičny. A nevěřím, že všechny holky jsou jenom uhihňaný nány. Anebo je ta vaše generace tak jiná? Moje kamarádky (měla jsem jich v mládí taky málo) byly vždycky daleko hezčí, než já, kluci se kolem nich točili - ale já jsem jim nezáviděla a díky nim jsem se dostala do "společnosti" , protože si mne braly s sebou (asi jako králíčka). Na vysoké se to změnilo, zhubla jsem, trochu "zhezkla" - no, a je to dobrý - tak trochu přemejšlej a pokud jsi introvert jenom z nouze, tak něco dělej - snaž se dostat do nějaké společnost - není dobré se už v mládí takhle isolovat. Ahoj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]