Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fiktivní adresa zaměstnavatele atd..

Od: nenynka* odpovědí: 3 změna:

Mám obsáhlý dotaz,snad mi někdo poradíte,budu ráda.

Minulý týden 13.1. 09 jsem uzavřela pracovní poměr s firmou V+H s.r.o. -zastoupená paní Hubnerovou,která sídlí dle smlouvy v ul. Nádražní město Radnice. Scháněla jsem práci v zahraničí(v tomto případě v Německu). Paní co vlastní tuto firmu nás zaměstnala v ČR a vyslala jako své zaměstnance do zahraničí. Z ČR jsme jeli 4 lidi. Podepsala jsem smlouvu,pracovní řád a dle mslouvy jsem paní zaplatila 200eu jako vratnou zálohu za ubytovaní a pracovní oděv,která dle smlouvy je vratná za odpracovaní záuční doby (tj 3 měsíce).

Když jsme se dostali do Německa do města Pforzheim, začali nám komplikace. Paní Hubnerová měla smluvně vázaného společníka, který lidem tam zajišťoval bydlení a odvoz do práce a z práce. Nejprve nás chtěl ubytovat na šíleně zakouřeném poschodí nějaké šílené ubytovny ,kde už tak namačkal asi 23lidí ,kteří měli pokoje po 3-4 lidech a všichni dokupy společné jedno wc a jednu sprchu (ač paní Hubnerová nám slibovala něco jiného). Nakonec nás odvezl ubytovat nahotel (na to si nemohu stěžovat),ale s tím,že na tu ubytovnu budeme potom muset až dodělá další poschodí (opět jedno WC a jedna sprcha..).To už se nám nelíbilo a začali jsme komunikovat s paní Hubnerovou,že nám slibovala naprosto jiné ubytování..Paní Hubnerová nám po tel řekla že za dva dny dorazí a vše dá do pořádku. Tak jsem čekali.

První den nás pán přivezl do práce pozdě, což se nelíbilo nikomu hlavně lidem z ubytovny a pak i němcům u kterých jsme pracovali, spucovali nás jak malý haranty,ač jsme za to nemohli..To jsme ještě přežili..Pán nás totiž vozil 26lidí jen dvěma osobníma autama..tak si vemte jak dlouho jsme museli vždy čekat,když lidi z hotelu (my 4) jezdili vždy poslední..

Další den opravdu přijela paní Hubnerová,slíbila že nám obstarala pracovní povolení atd, no naslibovala nám hory doly.. Bohužel paní Hubnerová nám tam zanechala jen kopii čehosi ,co se ani náhodou prac. povolení nepodobá..víc se s náma nebavila a odjela do ČR.Začali i problémy s pánem co nás vozil, holt přišli lidi co chtěli mít vše v pořádku..a to se mu nelíbilo.Začal nám vyhrožovat, že uvidím kdo on je apd (ono na něm bylo vidět že mafie mu nebude cizí..).

V sobotu jsme se po šichtě rozhodli ,že se spakujem a odjedeme do ČR se hodit na neschopenku,upřímně byli jsme tak zničený z práce tam ,že jsme to nemuseli ani hrát..Pracovali jsme v mrazu 0 až -2stupně vždy v mrazu, ve stoje 8 hodin a i více ,když se nestíhala norma-Němci nad náma stáli a to jsou opravdu pedanti,jedna chyba a letíte..Nyní jsem doma se zablokovanou krční páteří.

V pondělí jsem byla u doktorky , nemocenskou jsem odeslala na uvedenou adresu na smlouvě..co se nestalo..dopis mi druhý den (dnes) přišel zpět,že zásilka byla vrácena z důvodu adresát neznámý..V+H firmu jsem si ještě před odjezdem ověřila přes živnostenský registr-adresa seděla -byla stejná jako na pracovní smlouvě ,ale vlastně je fiktivní ,když to tak teď vidim,nic jiného mě nenapadá. Paní Hubnerová s náma komunikuje jen sms a to tak ,že nám vyhrožuje a jiné věci.

Dnes jsem volala na svou zdravotní pojišťovnu, ani nás nepřihlásila jak měla a já nevim kam mám tu neschopenku vlastně poslat ...Také mi před hodinou od paní Hubnerové přišla sms s tím,že si máme nastudovat zákoník práce atd a prý ,že firmu včera prodala a že máme teda plakat na jiném hrobě-ano takhle mi to napsala.

Chtěla bych se optat ,pokud někdo je schopen mi nějak odpovědět co teď mám dělat, výpověď jsem od ní nedostala, smlouva je napsaná dobře, neschopenku jsem vlastně poslala kam jsem měla ,ale vrátila se mi, a s tím prodejem firmy...to snad nejde bez vědomí zaměstnanců,nebo ano? Je to s.r.o. 25tého máme dle smlouvy výplatní den,mám počkat do té doby zda mi aspoň ten týden práce zaplatí,nebo už te´d se nějak obrátit na právníka?Zatim jen mám vyhrožující smsky a neschopenku co nevím kam poslat a nechápu jak může mít tuto adresu v živnostenským rejstříku..a vlbec s ní takhle nakládat,když na té adrese firma neexistuje ...

Děkuju za odpovědi. Neny

doplněno 21.01.09 18:07:

A ještě se chci optat zda jako zaměstnanec české firmy vyslaný do zahraničí mám nárok na diety?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusatka*
hodnocení

0x

Obrátit se na právníka nemusí být od věci, ale já bych ještě před tím zkusila inspektorát práce.

martini*
hodnocení

0x

Já už bych šla za právníkem, případně i na policii. Máte v té smlouvě zkušební dobu? Pokud ano, být vámi, okamžitě jim pošlu doporučeně, že odcházíte ve zkušební době, vrácené zásilky si uschovejte a paní to jen sdělte sms. Prodejem se nezatěžujte, raději koukejte jak z toho rychle ven. Se smlouvou jděte na úřad práce, kde jim taky řekněte co se vám stalo a zaregistrujte se jako uchazeč a hledejte jinou práci. Nevěřím, že vám pošlou peníze, osobně bych byla ráda, že jste v pořádku zpátky a nemáte problémy s německými úřady.

nenynka*
hodnocení

Ano zkušební dobu mám 3 měsíce, po odpracování této doby jak je ve smlouvě mi vrátí tu zálohu 200eu na oděv a ubytování...když odejdu teď..asi nemám nárok na vrácení,že? Paní schlamstne od každého z nás 200eu a je vysmátá..Do této akce jsem dala plno peněz a ještě 5 dní v naprosto příšerném prostředí ...nechci to jen tak vzdát...Ale je pravda že to musim řešit,jen nevim co teď dřív udělat... :(. Jinak co jsem tam nenapsala ,že než jsem odcestovali zpět do ČR ,našla jsem na netu kluka ,který má podobný problém s touto paní a to ,že mu nezaplatila za práci v Německu, tak máme na sebe kontakt a asi to podáme pak hromadně na ni...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]