Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Věčně nešťastná přítelkyně

Od: petr24 odpovědí: 27 změna:
Zdravím.
S mou seštnáctiletou přítelkyní jsme spolu rok. Nspíme spolu. Ona nechce. Zároveň se ale bojí, že pokud spolu teď spát nebudeme tak ji opustím nebo uteču, což není pravda. Začala být opravdu paranoidní a chtěla se se mnou rozcházet, že prý jsem ji podvedl. Pak se to na chvíli utišilo a vše bylo v pořádku.. Jenže teď už týden má strašnou depresi a tvrdí, že na začátku byl náš vztah lepší a celý den prý jen leží v posteli. Opravdu nevím jak jí mám pomoct a co dělat, aby byla alespoň chvíli šťastná. Poraďte prosim.
Omlovám se za ne příliš jasný popis situace, snažil jsem se vše napsat stručně, aby se mi to zde vešlo.

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

3x

Petře. Nejhorší je když sám člověk neví, co vlastně chce. Tak jak to mají vědět ti okolo? A jestli má už teď "depky", tak co se bude dít, až nastanou opravdické životní průsery? Víš, já mám dojem, že Tě Tvoje přítelkyně citově vydírá...A jestli na tuto hru přistoupíš, tak ji budete hrát po celou dobu vztahu.

doplněno 29.03.13 10:18:

No, nebo na to hupsněte a třeba bude po depkách ;)

joudic*
hodnocení

2x

utec... a razne ji vysvetli proc :) Osobne jsem postrach otcu mladych divek, ale v 16ti jsou vetsina jen deti s prsama, ktere si mysli, ze jsou dospele... jsou svetle vyjimky, ale ta vase na to nevypada... a podle toho, co ctu, budou od ni prchat vsichni i v budoucnu, pokud jeji chovani nevykoupi skvely sex (pak prchnou o trochu pozdeji) :)

doplněno 29.03.13 10:54:

utect bych poradil, i kdybyste nenapsal vic nez " Věčně nešťastná p/..." , takove uz zname :)

lm®

Mně to celé připadá,že si své neurózy vymýšlí ,abyste kolem ní tancoval.

Nezlobte se na mně,ale v 16 letech,pokud vyloženě za sebou nemá traumatizující dědství (týrání apod.) či znásilnění,je to velmi psychicky nevyrovnaná osoba. Ač budu možná kamenována,radím :pryč! Co vám takovýto vztah dává? Co na ní milujete? Hromádku neštěstí,která furt fňuká a vlastně nemá proč?*nevi**zed*

hodnocení

2x

Po přečtení Vašich dalších příspěvků, si dovolím přidat ještě jeden svůj názor. Líbit se Vám asi nebude...

Pohled na věc známe jen z Vaší strany. Podívejte se na to i z té její...Nenapadlo Vás, že jejím problémem byste mohl být hlavně Vy sám? Podle mne o vztah s Vámi nestojí, nechce Vám ale ublížit a tak zřejmě neví, jak Vám to říct...Možná má ty deprese z Vás, z toho, že Vám samotnému věci nedochází, nebo je odmítáte prostě přijmout tak, jak jsou. O rozchodu už s Vámi hovořila...Vy to chápete jako deprese, nechcete jí opustit, ale možná by se jí hodně ulevilo, kdybyste si šel svojí cestou. Ono se někomu špatně říká nechci Tě, když ten druhý na něm lpí...Vaše přítelkyně je věčně nešťastná a Vy sám považujete váš vztah za hezký...Pro Vás možná je, pro ni ale ne. Z Vašich příspěvků mám pocit, že si to nechcete připustit a proto hledáte příčinu tam, kde není.

petr24
hodnocení

Možné to bohužel je, pak ale nachápu, proč, když spolu otevřeně mluvíme, není schopna mi to říct. Naopak, když jsem se jí ptal, jestli se chce rozejít, jestli jí pak bude lépe, rozbrečela se a křičela, že jsem lhář, že jsem ji slíbil, že ji nikdy neopustím.

tak mladá a už histerka hochu hochu zamysli se kapku nad sebou a utíkej za jinou si mladej tak proč se nervovat s nákou psychycky labilní slečnou když je na světě spousta jinech a normálních holek *modla*

joudic*

no twe, na co cekas... tohle je spatna story

hodnocení

0x

Také zdravím. Přítelkyně má asi nějaký psychický problém. Pokud o tom nemluví s Vámi a jen poukazuje na to, že vztah mezi vámi byl lepší, pak se jí zeptejte v čem a co děláte špatně. Abyste se toho mohl vyvarovat. Pokud o tom s Vámi mluvit nechce, pak není ve vztahu spokojená a asi by ho opravdu chtěla ukončit...Jak se věci mají, Vám může říci jen ona.

doplněno 29.03.13 10:28:

Pěkný vztah je to jen podle Vás. Ona to vidí ale jinak. Tudíž to znamená, že jí vztah s Vámi prostě nevyhovuje. Jinak by nevyhledávala všude a na všem chyby...

doplněno 29.03.13 10:31:

PS: Pokud to přičítáte pouze depresím, pak ať navštíví odborníka - psycholog, psychiatr...Můžete jí být oporou, ale měla by sama se sebou tedy něco začít dělat. Snaha jen na jedné straně prostě nestačí...

petr24
hodnocení

Mluvíme spolu stále. Nejsem zrovna "ukecaný" člověk, ale s ní se snažím diskutovat neustále, bohužel ona opakuje pořád to samé, že je někde chyba. ale neví prý kde. Podle mě máme hezký vztah, jen kdyby ona se nesnažila hledat všude chyby.

honzmalatny*
hodnocení

0x

Dobrý den,musíte ji nějak zaměstnat aby neměla čas na takové myšlenky.Zkusit ji vzít někam na výlet,do kina,bazén,cukrárna,romantiku,pokud Vám za to stojí.Podle mě spát s Vámi chce,ale bojí se.

petr24
hodnocení

Do kina chodíme téměř pořád. V podstatě neděláme nic jiného, než že chodíme do kina nebo na procházky. Do cukrárny, čajovny se mnou nechce a na bazén se bojí. Nechce abych jí viděl v plavkách.
Ke mě na návštěvu se taky bojí, ještě nikdy u mě nebyla. Už mě i napadlo, jestli není problém v tom, že se náš vztah zasekl mezi procházkou a kinem, jenže jak jej popostrčit dál když ona nechce? :(
ladinpraha*

Popostrč sám sebe a jdi o dům dál. Myslím, že tím pomůžeš vám oběma.

petr24
hodnocení

Já myslím že ne. Pokud by to ona sama chtěla a řekla mi to, pak ano. Ale člověk by neměl utíkat když se objeví problém, měl by ho řešit a vyřešit. Neopustím dívku, kterou miluji jen proto, že má deprese. Nepomohl bych jí, jen by se to opakovalo s někym jiným místo mě.

ladaadal*
hodnocení

0x

Přikláním se spíše k Sebodce. Po roce známosti a už tropila scény, žes jí podvedl, vztah se ji zdá horší než na začátku. Upřimě řečeno, osobně bych se snažil nahrát ji na smeč, aby vztah ukončila. Co bude dělat po pěti letech manželství a dvou dětech, když je takováhle po roce chození?

A nebo mě ještě napadlo - neštve ji právě to, že jste spolu ještě nespali? Mluvíte o tom, kdy, jak, proč a podobně? Základem vztahu je dialog, diskuze, řešení problémů. Že je něco špatně umí říct každej s prominutím blb, ale jen snaživý, chytrý nebo ochotný člověk začne hledat řešení.

petr24
hodnocení

Taky mě to napadlo a řešili jsme to, vysvětloval jsem jí, že spolu nemusíme hned spát, stačí když se budeme trochu víc dotýkat, na to někdy přistoupí, ale obvykle to stejně končí brekem, objímáním a křikem, že už nikdy nechce.. Někdy na mě začne i zama dorážet, ale stejně to zase končí slzami.
Vážně nevím co s ní... Jsem a budu trpělivý, ale začínám o ní mít strach.
sebod*

Petře. Tak jak to teď popisuješ. Neměla Tvoje přítelkyně nějakou špatnou zkušenost, co se týká sexu? Vypadá to tak...

petr24
hodnocení

Přítelkyně je panna.. Prý ji bývalý přítel k sexu nutil ale nikdy k tomu doopravdy nedošlo. Chodila s hajzlem, ale v podstatě se nic nestalo, takže si nemyslím, že by to mělo až takové následky.

hodnocení

0x

Vaše přítelkyně je hodně neurotická, a možná, že už začíná trpět klinickou depresí. Měla by se obrátit proto na odborníka (přinejmenším psychologa) - pokud ovšem chce se svým životem a svým duševním zdravím něco dělat.

Vy ji asi pomoci nezvládnete. Vy takovýchto případech láska nestačí.

Můžete ji zkusit někam nasměrovat a nabídnout ji podporu. Víc dělat nemůžete.

Pokud nebude chtít, možná by ji pomohl rozchod. Dal by jste jí tim najevo, že tudy cesta nevede, a že nehodláte sdílet její nálady a její neadekvátní chování.

askmenow*

Souhlasím, hlavně s tím psychologem. A i s tím rozchodem - schavuli, že se nechcete rozejít hned, jak se objevily problémy, to je hezké, ale zase ne všechny problémy lze vyřešit.

moula*
hodnocení

0x

Jaké máte oba zaměstnání a odkud jste? Sportujete, máte nějakou partu?

petr24
hodnocení

Zaměstnání nemáme. Přítelkyně začala chodit na SŠ, já si dodělávám VŠ. Přítelkyně není sportovní typ :) Já dříve rád chodil do posilky a tak různě, ale už dlouho jsem nikde nebyl. Partu nemáme. Bydlíme každý v jiném městě.
moula*

Co tě na ní přitahuje, máte nějaké společné zájmy?

petr24
hodnocení

Nějaké společné zájmy máme, i když jich není moc. Když jsem se do ní zamiloval, nebyla tak utrápená, byla to krásná, milá, praštěná a přitom slušná holka. Byla opravdu výjmečná a ja vím, že se s toho dostane a bude vše zase jak má být.

figurek*
hodnocení

0x

máte známost s depresivním maniakem. Obávám se, že sám jí nijak nepomůžete a nic nenaděláte.

Skoro bych vám poradil známost změnit. Láska je sice mocná čarodějka, ale s takovým člověkem se žít nedá.

hodnocení

0x

už to tu padlo najdi si jinou slečnu uleví se ti :)

nu*
hodnocení

0x

najdi si jiné dítě:-P

knopka*
hodnocení

0x

Nechce s tebou spát?Tobě to opravdu nevadí?To s ní můžeš žít jako brácha se ségrou?Deprese má z toho že už vztah nechce a k tomu výčitky svědomí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]