Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Milovat nebo mít rád?

Od: ivulina odpovědí: 16 změna:

Mám přítele se kterým jsem rok a půl... za tu celou dobu mi ani jednou, ANI JEDNOU, neřekl, že mě miluje... Toto naplnění je pro nás ženy velmi důležité, cítit to, slyšet to a hlavně, být milován... Přítel není schopen to říci, a když mu to řeknu já, mlčí...nebo jen řekne, mám tě moc rád.. ale já myslím, že v tomhle je rozdíl.. Nemám s ním jistotu, nevím zda semnou počítá do budoucnosti, plánuje semnou něco, nerad o tom semnou mluví a když uhodím, pohádáme se.. Tvrdí, že tohle není důležitý a důležité je to, jak se k sobě chováme.. Ano, má z části pravdu, ale já nedokážu žít s tím, že mě nemá rád tolik, jako já.. mám pocit že jsem spíš jeho kamarádka... co mám dělat? já to už nevydržím čekat...:(

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Přítel má pravdu. Na slovech nezáleží, záleží na činech a na chování..Někdo prostě lásku slovy vyznávat neumí a neumí říkat ta sladká slovíčka, která druhý potřebuje někdy slyšet. Ale umí dávat najevo lásku i city jinak. Slova jsou jen slova, rozhodují činy. Pokud Vás miluje, musíte to cítit. I kdyby Vám to říkal od rána do věčera a Vy to cítit nebudete z jeho chování, pak jsou ta slova o ničem a šťastnou Vás neudělají. Nenuťte ho, aby Vám říkal to, co chcete slyšet. Až to bude chtít říct, řekne Vám to sám. Třeba se jednou odhodlá. Ale myslím si, že je to opravdu třeba jen ostych takové věci říkat nahlas...

"Kapička"-*palec*Lépe a výstižněji to již asi nelze říci*palec*Každý to opravdu neumí,ale lze to jednodušše rozpoznat...

horak*

souhlas. Já jsem to taky nikdy neříkal (takový nějaký stud) a partnerce odpovídal na její přímé vyznání lásky slůvky třeba "ty potvůrko" a pohlazením. A takových nás je. Škádlení je možná lepší než styl Valentýn Dobrotivý. :D

sylvana
Trošku bych si dovolila nesouhlasit. Je pravda, že pokud ten druhý miluje, měl by to ten první cítit. Avšak pokud doopravdy miluji, neměl bych mít takový problém to také vyslovit. Pokud partner není schopen toto vyslovit, má zřejmě nedostatek sebevědomí on, nikoliv partnerka. Řekla bych, že píše než se studem se partner potýká s jakýmsi vnitřním strachem z toho, že pokud vysloví "miluji tě" bude vaše láska jaksi spečetěna a on to již bude muset říkat pořád. Samozřejmě je tu pak další možnost... a to ta, že vás má doopravdy jen "moc rád" nebo prostě milovat neumí a tudíž to neumí ani vyslovit. Stud bych jako argument nebrala, pokud jsou partneři spolu už dostatečně dlouho, což v tomto případě jsou, museli si spolu prožít nemálo chvilek, při nichž se jistě oba styděli, ale oba je překonali :)
Každopádně doporučuji si s partnerem promluvit. Nedostatek komunikace bývá vždy zdrojem mnoha problémů.

hodnocení

2x

Ale to nemůžete vědět, že Vás miluje méně než Vy jeho! Vždyť mu do hlavy nevidíte! Někteří muži opravdu nejsou schopni mluvit nahlas o svých citech, a když se na ně tlačí, tak se "šprajcnou"...

Nekažte si vztah požadováním a vynucováním si slovních projevů lásky. Protože pokud je to pro Vašeho přítele problém, můžete ho tím opravdu znechutit.

To, že to potřebujete slyšet, svědčí o Vaší vnitřní nejistotě a o Vašem slabém sebevědomí. Buďte si jistá především sama sebou, a své vlastní ceny, a pokud na tom zapracujete, uvidíte, že se to pozitivně odrazí i na Vašem vztahu...

ivulina
hodnocení

To, že to potřebujete slyšet, svědčí o Vaší vnitřní nejistotě a o Vašem slabém sebevědomí... Tato věta je opravdu výstižná, jak na tom můžu zapracovat? :( Asi to zní jako pubertácká otázka, ale myslím si, že dělám dost pro sebe.. Je pravda že čím častěji to řeším, tím víc mu to znechucuji, a sama to oddaluji, ale on má nějaký asi psychický blok z minulosti... Tvrdí mi, že někoho kdysi miloval a je to jen jeho boj, se kterým se neumí do ted vypořádat... takže když mi řekne miluju tě, nebude to pravda a aby mi to říkal, jen proto, že to chci slyšet, je také nesmysl.. a s tím souhlasím... ale já potřebuji mít takovou vnitřní jistotu :.. dost jsem se spálila v minulých vztazích.. on o tom ví, a i přesto, nedokáže mě uspokojit psychicky...

mowla*
hodnocení

1x

..."co mám dělat? "...

No - pokud toto - podle mne normální, chování svého přítele považuješ za nepřekonatelný problém, rozejdi se s ním - tím mu prokážeš velikou službu, zbavíš jej nesebevědomé hysterky...

iz*
hodnocení

0x

Přítel má pravdu. Opravdu to není ve slovech, ale v tom co k sobě cítíte, a jak se k sobě chováte.

Spíše by mne zaráželo, že po roce a půl nechce mluvit o budoucnosti. Nějakou představu by mít měl.

love
hodnocení

0x

No nevim, me taky "miluji Te" nejde moc vyslovit. Pripada mi to jak z knizky z ruzove knihovny nebo ze spatneho romantickeho filmu *ee*

Na druhou stranu "Mam te (moc) rad" vyslovene v tu pravou chvili, kdy je videt, ze to pochazi opravdu z hloubi duse, je vice nez plnohodnothe priznani, ze to s ni myslim vazne a na dlouhou dobu.

bs
hodnocení

0x

Nějak nechápu, jak se může chlap stydět říct svojí přítelkyni, že jí miluje. A chodit před ní nahý se nestydí? A prdět, zvracet, nechat jí prát svoje špinavý ponožky, nechat jí za sebe zaplatit v restauraci... to se nestydí? Myslím, že dospělý, emocionálně vyrovnaný muž je schopný normálně vyslovit "miluju tě" Jsou to jen slova, a když partnerku potěší, tak proč jí to odpírat.

love
Sam(a) pises: "normálně vyslovit "miluju tě" Jsou to jen slova". Myslim, ze rict od srdce "Mam te moc rad" a myslet to uprimne, musi byt lepsi, nez rict "miluji te" a rikat to jen proto, ze to chce slyset a nic tim nemyslet.

hodnocení

0x

Ivuš, vykašlete se na slovíčkaření! Můj ožralý manžel mě ztřískal do krve a pak si poplakal a mezi vzlyky hulákal: Já tě tak miluju, až to bolí. Fakt to bolelo. *plac*Slova, slova, slova! U jídelního lístku se nenajíš, u obrázku kamen s podrobným popisem funkce se nezahřeješ.

sebod*

A já tazatelku, chápu.. Asi proto, že ten můj je stejnej...Já vím, že mě miluje ;)... Ale je tak krásný to slyšet. A já to z něj vydoluju pouze za použití fyzického a psychického násilí *smich*.

ivulina
hodnocení

Já to právě ale žádným násilím z něj nevydoluji, nikdy nikdy mi to neřekl, prý to tak není a musí mi stačit, že mě má rád.. jenže když to nesslyším, tak to ani necítím...

hodnocení

0x

Lidé jsou různí, někdo dokáže každé druhé s úsměvem tvrdit: Miluji tě, jiný je ostýchavý a místo slov za něj mluví jeho chování.

Než abys pořád slyšela" ty moje srdíčko, ty můj miláčku, miluju, tě," to bude lepší kluk, který těmito slovy nehýří, ale je mu s Tebou dobře a Tobě s ním taky. A to zaručeně vycítíš.

Ostatně, dá se to říct i jinak, třeba: jsi prima holka, je mi s Tebou fajn a podobně. To uvzdychané Miluji Tě, dneska už potkáš spíš jen v "ˇČervené knihovně". Jaga.

Já jsem kdysi zamlada napsala jednomu neodbytnému klukovi, který se mu nelíbil: Miluji tě vřele, jako kráva tele! :D

Vidíš, pár pitomých slov a byl od něho pokoj! Jaga.

doplněno 29.03.13 10:15:

pardon: který se MI nelíbil...

martinaa*
hodnocení

0x

Nezáleží na tom, co říká, ale co dělá. Chová se k tobě tak, abys mohla říci - ano, záleží mu na mě a jde vidět, že mě má rád?

Pokud jeden z partnerů upřímně řekne "miluju tě" a druhý mu odpoví mlčením, tak je to víceméně jasné (samozřejmě pokud do toho ten druhý není nucený denně). Ono mít ráda můžu i rajskou nebo svoje hady, ale milovat... je prostě něco jiného. Jak daleko s Vámi plánuje? Aspoň třeba měsíc dopředu, nebo třeba dovču v létě?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]