Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,včera jsme se s kamarády hádaly...Když jsem řekla,že musím hezky vybavit pokoj ve hře..řekly že nemusím..Já jim,ale odpověděla,že musím ,aby se cítila má postava dobře,jinak umře a nebudu hrát tu hru..Argumentovaly ,že ale člověk nemusí NIC..
Já si,ale myslím,že my jako občané spadající do kategorie pod 18 let,máme práva,ale i povinnosti,které MUSÍME splnit hlava nehlava..Například,když dostaneme 5 a máme žákovskou knížku a učitel nám jí chce zapsat,musíme dát žákovskou učiteli..Nebo ne? Nevím jestli to je dobrý příklad,ale každý má nějaké povinnosti...
U koho by jste se přiklonili k pravdě?Ke mě nebo ke klukům a argumentu,že člověk nemusí nic?
Tohleto tvrdím celý život. NEMUSÍM NIC. JEN CHCI. Za rohem, za plotem u zdi domu, bývalého Telecomu, se do dolíku nastěhoval bezdomovec. Pojal život tak, že nemusí. O víkendu tam stáli pohřebáci a policie. Ten člověk nic nemusel a nic nechtěl. Umíral v dolíku, na mrazu, pod igelitem, špinavý, hladný, nemocný. A co je, alespoň pro mě strašná představa, byl sám. Protože to takhle chtěl. Kdyby to tak nechtěl, změnil by to. Když už vůbec nic jiného, nebyl by sám, za rohem, v dolíku.
Záleží na tom, co člověk chce. Co chce a co pro to chce udělat.
Když to řeknu zcela upřímně, hodně dětí na základce i puberťáků na středních zastává názor, že všechno můžou a nic nemusí, protože oni jsou ti nejchytřejší, nejvíc tomu rozumí a všichni, kdo to mají jinak, jsou trapní a out.
Takže ano, každý má své povinnosti, od dětí až po důchodce. Kamarádky nechej, ať si myslí, co chtějí, a pokud s tím nesouhlasíš, tak to prostě dělej podle sebe, přece nejsi jejich loutka Ony na to přijdou, až budou starší, věř tomu.
Člověk , dle mě, opravdu nemusí nic... Ale když se podle toho bude chovat, tak to tady na tom světě bude ještě větší děs a běs. Nemusím nic...Musím dodržovat zákony? Nemusím. Musím po přechodu chodit pouze na zelenou na semaforu. Nemusím. No, ale jak to pak bude vypadat, že ano... Na druhou stranu: MUSÍM před velikonocemi uklidit celý byt? No, nemusím... Vše je o volbě, prioritách, dodržování určitých zákonů apod...
Spíše jde o zodpovědnost. Samozřejmě, že člověk nic nemusí, ale teky nemůže nic čekat. Nemusíš dýchat - zemřeš, nemusíš se učit - skončíš na pracáku nebo u lopaty, nemusíš si uklízet - budeš žít v humusu a nemocech, nemusíš pracovat-nebudeš bydlet, ani jíst, napít se zatím ještě zdarma můžeš z řeky, aspoň si promastíš vnitřnosti.
Takže toto provolání je částečně pravdivé, ale každé nicnedělání má své následky, které musí dotyčný snést.
Já osobně jsem zastáncem toho, že člověk může vše a nemusí nic.
Já nemusím chodit do školy, ale budu mít problém.
Já nemusím jíst, ale umřu.
Já můžu vykrát banku, ale budu mít problém.
Já můžu skočit pod vlak, ale pravděpodobně umřu.
Takže já můžu cokoliv a nemusím nic, ale vše bude mít nějaký výsledek.
doplněno 28.03.13 14:07:*vykrást
Ja si myslim, že člověk do 18 let musi poslouchat rodiče, a jeto podle mě i podle zakona, a samozřejmě musi poslouchat zakon.
Ale jako, že nemusi dělat nic? 1. mu to policie asi nejspiš nedovoli , jestli uteče někam kde se skryva před rodiči, tak se ho pokouši najit, a pokud doma nic nedělat jako, že nechodi do školy, tak se ho v obou připadech ujmě pastak, nebo psychyatrie.
Tudiž život neni tak svobodny, jak se zda.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.