Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vymazání v registru dlužníků

Od: knoflajzs® odpovědí: 1 změna:

Netušíte jak se zbavit toho škraloupu špatného platiče? V mládí sem udělal pár blbostí ohledně splátek. Někdy sem zaplatil pak dvakrát ne a tak. Bylo mi cca 18 let. Ve finále sem vše splatil a jsem nějaký čas cca 13 let bez dluhu a půjček. Když sem si zašel na registr dlužníků na solus a ještě někam už nevím název tak je pravda, že tam je uvedena minulost o tom neplacení, ale bylo mi řečeno, že se to po 5 letech automaticky maže. Když sem si byl zažádat ve 30 letech o hypotéku tak mi byla zamítnuta. Musel sem si tedy zajít na onen registr a donést výpis do banky , že nejsem nikde veden jako dlužník a po té mi hypoteku dali. Vše řádně splácím žádný problém. Když sem si chtěl vzít ted něco na splátky tak mi opět bylo zamítnuto. Otázka tedy zní...jde někde a kde zažádat o výmaz, aby bylo vše zase čisté. Jednu výhodu to má :-D když nedostanu úvěr ...musím si na to ušetřit ;) i přes to bych chtěl být očištěn.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Z bankovního registru (BRKI) a nebankovního registru (NRKI) vymazat nelze. Negativní záznam odstraní CBCB automaticky, a to 4 roky od doplacení nespláceného úvěru.
Naopak z registru Solus vymazat lze. Pokud máte doplacený úvěr u subjektu, který negativní záznam do registru Solus vložil, můžete ho o výmaz požádat.(zdroj: www. poradna.bankovnitrh.cz)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma registr dlužníků

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]