Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna dokladů kvůli fousům?

Od: louda odpovědí: 8 změna:

Je pravda, že když jsi nechám narůst fousy které jsem dřív neměl, budu si muset nechat vyměnit doklady - občanku a řidíčák?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dericcaster*
hodnocení

0x

Zákon o občanských průkazech říká v §11:

(2) Obecní úřad obce s rozšířenou působností, příslušný k vydání občanského průkazu, rozhodne o skončení jeho platnosti, jestliže:

c) u občana došlo k podstatné změně podoby.

Teď ale co si pod tím má člověk představit, že? Co je podstatná změna podoby?

dzordz*

Jak tohle mají prakticky kontrolovat, aby mohli kvalifikovaně rozhodnout? :) A mají na takové rozhodnutí proškolenou osobu typu soudní znalec? :D

Mám všude na fotkách vlasy aspoň o třicet čísel kratší, tak abych věděl, co mě čeká..

hodnocení

0x

Myslím, že zrovna fousy do toho spadat nebudou. To by někteří museli měnit občanku co 14dnů. *smich*

jerrysek*
hodnocení

0x
Já typuju, že to bude mít souvislost s plastickými operacemi :-D

lidus*
hodnocení

0x

To by si ženské vždycky po změně účesu, barvy vlasů, délce... musely OP vyměnit. Ovšem pokud pojedete ven s pasem kde vousy nemáte může se stát, že se jako jeden můj kamarád půjdete oholit, netuším jak by to bylo kdyby vousy neměl a fotka byla s plnovousem.

ladaadal*
hodnocení

0x

Nevím jak teď, ale dřív to policajti brali tak, že knírek obličej nezměnil, ale plnovous už jo. Takže záleží na tom, kdo to hodnotí a jak husté vousy ti narostou. Kdybys to měl "chmýří kolem huby" jako já, tak si možná ani nevšimnou, že je máš a na fotce ne, pokud budeš jako Krakonoš nebo ZZ-Top, tak s tím asi problém mít budeš. A v zahraničí si na tobě můžou smlsnout dvojnásob.

daniell*
hodnocení

0x

pokud ste si nenechal narust vousy přes celý obličej a nevypadáte jako Santa Claus tak si doklady měnit nemusíte.

figurek*
hodnocení

0x

těžko je vysvětlovat policajtovi, že vám fousy nezměnily podobu. Asi budete muset doklady vyměnit.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]