Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem,
bohužel řeším problém se svým zaměstnavatelem který neplní své závazky, tj. že neplatí včas výplatu. Výplatu pravidelně posílal se zpožděním cca dva týdny po dni splatnosti, nyní v tomto novém roce se mi směje do tváře že má na zaplacení čas 31dní po splatnosti. To že nemám z čeho zaplatit nájem nebo úvěr ho nezajímá, odpoví pouze, že doba je zlá, že peníze nemá nikdo a že on má na účtě nulu. Vím že tohle je časté, nejsem jediná, bohužel u mě je to smutnější o to, že je to chráněná dílna, (jsem ozp) a pan šéf dostal dotace na výplaty, ale mě tvrdí že nemá ani korunu. Domluvy nepomáhají, prosby také ne, jsem z toho nešťastná a i když mi dluží "pouhé" 4tisíce korun, pro mě jsou to velké penízky... Prosím o radu kam se obrátit o pomoc, na finančním úřadě mi s tímto asi nepomohou. Nechci udávat, být zlá, ale bránit se musím... Děkuji vám všem za odpovědi.
Nevím, kdo mu ty dotace vyplácí, jestli např. ÚP, nebo MěÚ, ale právě na tuto instituci bych se na Vašem místě obrátil.
Mám dojem že MěÚ, alespoň co vím tak chráněná místa jsou vymezena přes MěÚ. Děkuji Vám moc za bleskovou odpověď...
Dobrý den,
pokud Váš zaměstnavatel dostává dotace na Vaši mzdu je povinnen platit Vám mzdu, zdravotní pojištění a sociální pojištění ještě před získáním dotace na mzu. Tuto dotaci získává přes ÚP. Doporučuji Vám zaměstnavateli klidným hlasem říci, že pokud se takováto situace bude ještě opakovat a Vy nebudete mít mzdu ve výplatním termínu na účtu, že podáte stížnost na ÚP. Tím ovšem Váš zaměstnavatel příjde o tuto dotaci a nejsem si jistá, zda to pak nezabalí a Vy neskončíte na ÚP jako nezaměstnaná. Bohužel je to zapeklité, ale nenechte si to líbit. Třeba hrozba a to, že bude vědět, že na něj máte páky pomůže.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.