Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám účet u KB. Přes internetové bankovnictví jsem včera hloupě poslala urgentní platbu, protože mi kdosi poradil, že mi na požádání na pobočce banky vytisknou potvrzení o provedení platby.
Bohužel tomu tak není. V bance mi řekli, že si musím počkat na e-výpis, který mi chodí kolem 7. dne v měsíci, ten si sama vytisknout a přinést ho do banky, kde mi ho potvrdí.
Jenže 7.4. už je pozdě. Jde o platbu za přijímačky, jejichž uzavírka je 31.3., a spolu s přihláškou chtějí i potvrzení o zaplacení poplatku, takže to docela hoří.
Nějaké nápady, co teď dělat?
Pokud to nejde v internetovem bankovnictvi, tak v nejakem textovem dokumentu vytvorte "Potvrzení o platbě" nekam tam placnete informace kdy z jakeho uctu na jaky penize sli atd. pridejte logo KB a mate to. Nikdo to nebude kontrolovat pokud penize opravdu dosli. Pred nekolika lety, kdyz tohle neslo vytisknout pres internetove bankovnictvi jsem to tak delal a bylo to v pohode. Stejne nikdo nevi jak takove potvrzeni ma vypadat, protoze vypada z kazde banky jinak.
bacha, to co rikate je podvod... jinak jsou Banky a banky(KB), v Bankach je bezne pdf s elektronickym podpisem ke stazeni, 5 minut po platbe.
doplněno 27.03.13 17:30:pdf by mohla poslat mailem, a je to to samy jako by jej donesla, protoze PDF se ohlasi tento dokument je elektronicky podepsany, a sekretarka si jej vytiskne (tak jako by si udelala kopii na kopirce) po vytisteni ma vodotisk banky
doplněno 27.03.13 17:32:vydavat se za jiny subjekt pri plneni podminek v jakemkoli prijimacim/vyberovem rizeni, je skutkova podstata podvodu, co vam na tom neni jasne
Proc podvod? Je to nejaky pravne zavazny dokument? Po vytisteni je elektronicky podpis nanic. Beztak je to ve vetsine pripadu jen buzerace ze strany toho, kdo to chce. Pokud poslu platbu, tak ji predtim, nez se uskutecni mohu treba zrusit, ale z internetoveho bankovnictvi si pdfko stahnu.
Pokud chcete pouzivat elektronicke podpisy je potreba mit k dispozici take certifikaty certifikacnich autorit, ktere autorizuji vas podpis. Pochybuji, ze tohle bude "sekretarka" resit a musela by to pdfko archivovat elektronicky.
Zadna kancelarska tiskarna neumi udelat vodotisk. Po vytisteni je to jen kus papiru. Ve firmach, ktere to mysli vazne se kazdy takovy vytisteny dokument musi oznacit jako "nekontrolovana kopie", protoze ji pak uz nikdo nemuze overit.
udelejte si printscreen z bankovnictvi s vypisem detailu platby, vyriznete to dulezite (tak aby tam byly charakteristicke casti www KB) a strcte to treba do wordu, vytvorte klasicke potvrzeni, datum, nadpis atd, pripiste tam ve zkratce vas pribeh, bez emoci a prekotneho vysvetlovani... uvedte na vas kontakt s tim, ze pokud toho potvrzeni nestaci, kvuli delaye banky to donesete tehdy a tehdy.
Jinak si myslim, ze s tim vypisem to je kravovina, nebo nezda se mi to, pokud je bankou platba zpracovana, urednik ji prece musi byt schopen overit, si piste jake ja bych tam udelal halo
Nemáte se ptát kdosi, šlo to i vložit přímo na účet a mám papír z banky i s razítkem Výpis z platby je k mání ihned po odeslání. Běžně stáhnu, vymažu co s platbou nesouvisí a posílám majlem že platba proběhla. To si ovšem může klidně zkontrolovat i příjemce, že mu to na účet přišlo, pokud není platba anonymníí. Je to jen o chtěníí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.