Nejste přihlášen/a.
Takhle to asi nejde říct... záleží na těch konkrétních dvou lidech a i na tom, o jakou zprávu se jedná. Nevím proč mě první napadl rozchod, ale asi je to nesmysl. Rozhodně u něj je podle ěm vždy lepší osobní kontakt.
Pokud bych měla vyloženě pocit, že něco nezvládnu říct, možná bych to spíš sepsala a předala osobně a byla u toho, až to bude daný člověk číst, abych měla pocit, že se nezamotám do svých slov a myšlenek, ale zároveň abych dala druhému možnost reagovat... ale jak říkám, nevím o co jde, tak teoretizuji.
U některých zpráv preferuji písemnou formu, člověk má čas si rovnat myšlenky a něříkat věci pod tlakem, v afektu. I druhá strana má pak čas na rozmyšlení, jak na zprávu reagovat. Nepředjímal bych, že to ausgerechnet musí být zpráva nepříjemná, jde o to, že je pravděpodobně důležitá.
Jsem rovněž introvert a vím jak těžké je kolikrát někomu něco říct. Prezentace ve firmě, tlachání v hospodě apod. je pro mě nepředstavitelný problém. Introverti zkrátka dávají přednost psanému slovu a v něm bývají dobří. Pokud máš něco důležitého na srdci, neboj se to dotyčné(mu) napsat. Hlavu vzhůru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.