Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Písemná forma, zbabělost?

Od: anzionka® odpovědí: 8 změna:
Povazujete za zbabele toho, kdo nekomu oznami urcitou zpravu, ktera by se mu tezko rikala, pisemne? Dotycneho cloveka pritom dobre znate, on/a je silny extrovert a vy tezky introvert, ktery ma problem s ocnim kontaktem a komunikaci. Ale ten introvert pise velmi dobre. Nebo je lepsi osobni sdeleni, i kdyz by to nemelo nejlepsi "formu"? Diky za nazory.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

2x

V určitých situacích ano, je lepší písemná forma, adresát má více času přemýšlet a reagovat, pisatel zase může sdělit myšlenky, kterých by v ústním podání bál. Pokud to není rozchod nebo podobně.

askmenow*
hodnocení

2x

Takhle to asi nejde říct... záleží na těch konkrétních dvou lidech a i na tom, o jakou zprávu se jedná. Nevím proč mě první napadl rozchod, ale asi je to nesmysl. Rozhodně u něj je podle ěm vždy lepší osobní kontakt.

Pokud bych měla vyloženě pocit, že něco nezvládnu říct, možná bych to spíš sepsala a předala osobně a byla u toho, až to bude daný člověk číst, abych měla pocit, že se nezamotám do svých slov a myšlenek, ale zároveň abych dala druhému možnost reagovat... ale jak říkám, nevím o co jde, tak teoretizuji.

hop®
hodnocení

2x

U některých zpráv preferuji písemnou formu, člověk má čas si rovnat myšlenky a něříkat věci pod tlakem, v afektu. I druhá strana má pak čas na rozmyšlení, jak na zprávu reagovat. Nepředjímal bych, že to ausgerechnet musí být zpráva nepříjemná, jde o to, že je pravděpodobně důležitá.

hodnocení

2x

Já nepovažuji písemnou formu za zbabělost téměř nikdy. Zbabělé je nekomunikovat vůbec nijak. Tedy ani písemně, ani ústně...

honzmalatny*
hodnocení

0x

Záleží o jakou špatnou zprávu se jedná.

hodnocení

Introvert se zmini cca pred dvema lety o tom, ze se rozhoduje mezi dvemi moznostmi. Rozhodne se pro tu, kterou extrovert vubec neocekaval. Introvert se rozhodl uz pred nejakou dobou od soucasnosti a nechce, aby extrovert porad zil v tom, ze se introvert rozhodl pro tu druhou moznost. Ale introvert nema na osobni oznameni.
doplněno 26.03.13 20:54: O rozchod se nejedna.

hodnocení

0x

Jsem rovněž introvert a vím jak těžké je kolikrát někomu něco říct. Prezentace ve firmě, tlachání v hospodě apod. je pro mě nepředstavitelný problém. Introverti zkrátka dávají přednost psanému slovu a v něm bývají dobří. Pokud máš něco důležitého na srdci, neboj se to dotyčné(mu) napsat. Hlavu vzhůru.

hodnocení

Diky moc vsem za reakce. Uz se stalo, napsala jsem, trapi me ale to, aby me dotycna nepovazovala za zbabelou. Ale snad ne. Zitra mozna budu mit reakci na papire, ale to cekani je neco strasneho.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]