Nejste přihlášen/a.
Mám problém hrozně mi smrdí nohy,třeba po 3hodinách když mám jen na sobě normal.botasky...je mi 15,ještě před rokem sem byl 8hodin v kuse ve škole v botaskách a nesmrděly..
Plíseň nic nemám,nesvědí mě nohy nic..
Prostě mi to vadí když třeba někam jdem ''pařit'' a pak i k někomu jdem domu..tak je to pomalu ostuda..co stim?
Noste ponožky, které obsahují stříbro a nohy koupejte pravidelně nějaký čas v dubové kůře.
doplněno 26.03.13 21:06:Prodává se i zásyp s aktivním stříbrem proti zápachu nohou...
pokud to jsou botasky od čičmána nebo nějaké levné tak to dělá více lidem a v kvalitních botaskách to nedělá. Nohy se tolik nezapaří , nebo s tím zajdi za odborníkem (lékařem) který ti určitě poradí , raději jít za lékařem než se s tím trápit a jestli se stydíš jít za doktorem tak si řekni zná tě ten doktor? potkáváš ho? ne tak co a takových lidí je hodně.
jo nemohl jsem si vzpomenout , ten lékař se jmenuje kožní lékař uplně mě to vypadlo .
Zda máš plíseň, to nemusíš ani vědět, některé druhy plísní nesvědí, takže raději zajdi za kožařem.
Je potřeba používat kvalitní prodyšné boty, žádné křusky od Vietnamců, kde se noha ničí a zapařuje, a samozřejmě také ponožky s co největším podílem bavlny. Když máš na sobě umělé ponožky, je to jako igelit, zapaření a smrad Umělé ponožky vyhoď.
Ale 8h v botaskách ve škole je fakt síla, nech ty nohy trochu odpočinout.
doplněno 26.03.13 20:52: Daniell - abyste se s tím potkáváním doktorů nesekl Já svého gynekologa potkávám vcelku pravidelně, i když nechci
A kožař je kamarád mámy
Kromě mykózy, zápach způsobují i bakterie, které rozkládají pot. Bohužel jim ten Váš asi více chutná. Můžete zkusit použít nějaký připravek na bázi stříbra (stejně jako antiperspiranty), používat bavlněné ponožky, prodyšnou obuv. Popřípadě navštivete odborníka, zvýšené pocení nohou také může avizovat jiná onemocnení. Zápach nohou.
Jak píše Martinaa, zaměřil bych se na ponožky a boty. Letos v zimě jsem dostal teplé ponožky a nezkontroloval jsem složení (umělotina). To byla síla. Byly to tři páry, ale musel jsem se s nimi rozloučit. To se mi v převážně bavlněných ponožkách rozhodně nestává. Boty musí taky pořadně vyschnout. Synovi ve Vašem věku jsem raději koupil 2 páry tenisek a musel je povinně po dnu střídat, aby stačily vyschnout. Tak ať Vám to dobře dopadne.
ocet do lavoru, na chvili namocit nohy a nechat uschnout. Pak umyt. A nebo umyt, kdyby moc svedely. Mokre nohy muzes vlozit i do tech botasek, ktere smrdi. Smrad.ponozky namocit do roztoku jedle sody. Tez je mozne pouzit na nohy detsky pudr proti opruzeninam z tuby, ne ten prasek.
Byla to "dobra odpoved"?
doplněno 28.03.13 11:56:jo a neboj se, ocet po vypareni nesmrdi. Jen, kdyz se vyparuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.