Nejste přihlášen/a.
Ahoj, zajímalo by mě, jak často jíte vajíčka vy. Já osobně třeba i každý druhý den, protože je jím hrozně ráda, ať už si je dám na pánvičku, nebo k něčemu jinýmu. Prý by se ale vajíčka tak často jíst neměla, protože mají vysoký obsah cholesterolu. Měla bych je tedy jíst méně často?
Ano, takový názor skutečně léta panoval, že vajíčka = zlý cholesterol. Nicméně v posledních letech se názor zcela změnil. Vejce v přiměřené míře mohou být prospěšná. Je to logické, vejce obsahuje vše potřebné pro vývoj života, tak proč by mělo být špatné. Namátkou třeba: Vajíčka jsou zdravá, či Vejce denně je zd/....
Teď už tolik ne, tak 2x týdně, ale byly časy, kdy jsem je měl obden, někdy i každý den. Byl jsem schopen si dát dva chlebíčky s vajíčkem a půl hodiny na to tři rohlíky s vajíčkovým salátem. Cholesterol i vše ostatní mám stále v pořádku, takže nevěřím, že něco je či není zdravé. Tělo si řekně, co potřebuje.:D
Jak se říká:"Denně jedno jablko,k doktorovi daleko,"a já dodávám:"denně jedno vajíčko,utuží Vám zdravíčko."
Všicni napsali všechno. Já jen dodám vychytávku. Ve školce děti neměly rády vajíčka natvrdo. Vzala jsem si kolečko, se kterým se krájejí brambory do bamborového salátu a úplně stejně, na kostičky, jsem jim nakrájela vejce. Najednou jim chutnalo. Krájím si vajíčka i sama sobě doma. Vyzkoušejte! Teď, až příjdou kluci z pomlázky, nakrájejte takto vejce, tatarku, cibulku nadrobno, syrovou mrkvičku a kousek syrového celeru nastrouhat na tenké nudličky, přisolit, připepřit, rohlíček k tomu. Hmmm, dobrota!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.