Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak často jíst vajíčka

Od: lenulak odpovědí: 8 změna:

Ahoj, zajímalo by mě, jak často jíte vajíčka vy. Já osobně třeba i každý druhý den, protože je jím hrozně ráda, ať už si je dám na pánvičku, nebo k něčemu jinýmu. Prý by se ale vajíčka tak často jíst neměla, protože mají vysoký obsah cholesterolu. Měla bych je tedy jíst méně často?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

2x

Často, k snídani jeden den míchaná s cibulkou nebo hlívou, další den volské oko a pak zas třeba omeletu se šunkou a vejce na měkko, špenát a koprovku mám raděj s vajíčkem na tvrdo než z masem. Cholesterol v pohodě a to si také namažu chleba sádlem.

syfrig*
hodnocení

2x

Jist vajicka,tak casto jak Vam chutnaji porad lepsi nez ty uzeniny *blee* a kdyby byla vajicka nezdrava,tak anglicani,uz vymreli davno zil jsem tam nekolik let a tak vim,ze je konzumuji kazdy den od detstvi :)

dericcaster*
hodnocení

1x

Ano, takový názor skutečně léta panoval, že vajíčka = zlý cholesterol. Nicméně v posledních letech se názor zcela změnil. Vejce v přiměřené míře mohou být prospěšná. Je to logické, vejce obsahuje vše potřebné pro vývoj života, tak proč by mělo být špatné. Namátkou třeba: Vajíčka jsou zdravá, či Vejce denně je zd/....

ladaadal*
hodnocení

1x

Teď už tolik ne, tak 2x týdně, ale byly časy, kdy jsem je měl obden, někdy i každý den. Byl jsem schopen si dát dva chlebíčky s vajíčkem a půl hodiny na to tři rohlíky s vajíčkovým salátem. Cholesterol i vše ostatní mám stále v pořádku, takže nevěřím, že něco je či není zdravé. Tělo si řekně, co potřebuje.:D

laybor*
Vajíčko se skládá z bílku, který obsahuje zejména bílkoviny a žloutku, který obsahuje tuky a také cholesterol. Právě kvůli cholesterolu někteří vajíčka zatracují. Když se podíváte na obsah cholesterolu podrobněji, zjistíte, že "dobrého" HDL cholesterolu je zde dvakrát více než toho "špatného" (LDL). Vajíčka jsou dobře stravitelná a jsou vůbec nejlepším zdrojem bílkovin, protože obsahují všechny esenciální aminokyseliny, které si naše tělo nedokáže vytvořit. I pro ty, kteří mají vyšší cholesterol, je konzumace dvou vajíček týdně bezpečná.

hodnocení

1x

novinky.cz/...

doplněno 26.03.13 20:01:

*jasne*Jak se říká:"Denně jedno jablko,k doktorovi daleko,"a já dodávám:"denně jedno vajíčko,utuží Vám zdravíčko."*ua*

joudic*
hodnocení

0x

ja furt, a proto jsem poridil slepice :D

hodnocení

0x

Všicni napsali všechno. Já jen dodám vychytávku. Ve školce děti neměly rády vajíčka natvrdo. Vzala jsem si kolečko, se kterým se krájejí brambory do bamborového salátu a úplně stejně, na kostičky, jsem jim nakrájela vejce. Najednou jim chutnalo. Krájím si vajíčka i sama sobě doma. Vyzkoušejte! :) Teď, až příjdou kluci z pomlázky, nakrájejte takto vejce, tatarku, cibulku nadrobno, syrovou mrkvičku a kousek syrového celeru nastrouhat na tenké nudličky, přisolit, připepřit, rohlíček k tomu. Hmmm, dobrota! ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]