Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu si dát ibalgin?

Od: chasine odpovědí: 10 změna:

Dobrý den všem. Asi před dvěma dny mě začal bolet palec na noze, stříhala jsem si tehdy nehty a kousek ulomeného nehtu který se neulomil úplně ale pořád tam ještě na boku zůstal jsem si vytrhla ven. Zřejmě se tam asi dostal zánět a ted to bolí. Stalo se mi to už dřív, dala jsem si černou mast aby mi to vytáhla. Ale ta bolest je pořád velká. Myslíte že když si dám ibalgin, zabere mi na tu nohu nebo ne? :) Díky za rady

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

1x

Na noc jeden ibalgin a nastrouhat syrový brambor, dát na pátýnko a zavázat palec. Nechat působit do rána, brambor horkost vytáhne. Budete spát jak mimino. Zítra můžete podumat o lékárně a nebo kůru opakovat.

dericcaster*
hodnocení

0x

Ibalgin možná trochu zmírní bolest, ale vzniknuvši zánět nevyléčí. Zřejmě tam udělalo malé hnisající ložisko. Zřejmě by se časem vštřebalo, ale z osobní zkušenosti mohu říci, že rychlejší je ho najít a nechat vytéci, poté heřmánek a za pár dní je klid. Kdysi jsem na zaněcující se nehty na nohou dost trpěl, naučil jsem se nechat nehet přerůst lůžko a již jej až do něj nezatřihávat.

cobrak*
hodnocení

0x

Dobrý den. Pokud Vás to bolí, Ibalgin trochu pomůže, ale ne na zánět. Takže pokud můžete aspoň skákat po drihé noze, tak šupky dupky do lékárny pro višňový obvaz, ten Vám do tří dnů zánět vytáhne a bude moc skákat i po té druhé noze ;) Je to taková marmeláda, co se na to dá. Akorát to smrdí jako omáčka barbecque, tak se připravte.

kolo*
hodnocení

0x

žádný mastičky ani jiný.Obyčejný Jodisol ve sprey.Je nejlepší desinfekce!Pomůže i obyčejný kysličník ale musí se vetřít dovnitř aby se dostal co nejhlouběji.Mastičky to jen zapatlají.

martinaa*

To se bohužel mýlíte, vlastní zkušenost.

doplněno 27.03.13 18:24:

"Mastičky to je zapatlají" - pokud to tedy chcete konkrétně.

V čem se mýlí? Totižto v té odpovědi je několik věcí, tak která je ten omyl?

cobrak*

Ano, správně, ale paní píše, že má začínající zánět a proto se musí zánět odstranit.

chasine
hodnocení

Děkuji za rady. Vím že ibalgin bolest zmírní ale nevyléčí, to je jasné. Já jsem jen potřebovala jít běhat na tréninku a noha na sebe docela dost upozorňovala, tak jsem si jeden vzala a je to v pohodě. Myslím že mastičky jsou právě na toto dobré. Nemám úplně zarůstající nehet, pouze jsem tam měla otevřené místo a zřejmě se do něj dostal zánět, stává se mi to častěji, ne pořád ale už jsem to zažila kolikrát a černá mast mi zatím vždy pomohla. Chvíli to s ní zkusím a případně pak kouknu do lékarny po té "barbeque" masti, já mastičkám docela věřím :)

Děkuji všem. Moje otázka byla spíš směřovaná, že ibalgin pomáhá od bolesti hlavy, břicha, menstruační bolesti a tak, ale nevím jestli by to zabralo i na ten palec a nakonec docela jo :) Ale díky všem za rady, už je ta bolest mnohem mírnější snad to vyléčím :)

pasekanka
hodnocení

0x

Na takové věci,ale jen na vnější použití je mockrát vyskoušený BETADIN tinktůra,nebo mast.Doporučují!

sokorka*
hodnocení

0x

ibalgin na bolest ano. ale chtělo by to spíše mast s antibiotiky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]