Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neplacené volno-student odvadi ZP?

Od: katerina2 odpovědí: 2 změna:

Prosím, poradte, chci v práci neplacené volno v trvání 2dny. Vedoucí mi řekla,at si zajistím ZP na ty dny. Mám dotaz, jsem studentka prezenčního studia VS, je mi 25 let. Mám pravdu, že zdravotní pojištění z neplaceného volna odvede stát? že se mi ze mzdy neodečte toto pojištění? poradte. Děkuji moc.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Stát za Vás uhradí zdravotní pojištění jako za studentku,

nikoliv z neplaceného volna.

Ovšem protože patříte do skupiny obyvatel, ze něž hradí zdravotní pojištění i stát, neměl by zdravotní pojištění za dny neplaceného volna strhávat ani zaměstnavatel (doložila jste mu doufám, že studujete).

doplněno 26.03.13 09:00:

Radši jim připomeňte, že za Vás jako za studentku hradí zdravotní pojištění stát, aby Vám pojištění zbytečně nestrhli. Museli by Vám je sice vrátit, ale byla by s tím zbytečná práce navíc.

katerina2
hodnocení

Děkuji za odpověd.
Takovou odpověd jsem chtěla slyšet. Nebot personalni tu řeší, to ZP si mám zařídit atd. přitom tu pracuji pul roku a oni ví, že jsem studentem. Mám však upozornit, že mi neztrhávají pojistení nebo pochopi, ze jsem student? Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]