Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rád bych zaměstnal cca. pět osob.
Sledoval jsem pořad Máte slovo, díl "Nezaměstnanost".
Náměstek ministryně tak řekl, že zaměstnavatelům, kteří zaměstnají lidi na poloviční úvazek, úřad práce přispěje částkou až cca. 12.000 Kč.
Psal jsem na ministerstvo, ale nikdo déle neodpovídá.
Nevíte o této záležitosti někdo něco bližšího?
Děkuji.
také jsem to zkoušel,ale když mi za jeden měsíc přišla 2x kontrola tak jsem to vzdal a při třetí kontole jsem kontrolorům , řekl , že právě zařídili propuštění 3lidí . Pořád se mluví,aby někdo někoho zaměstnal, ale pořád se hážou klacky pod nohy . Raději budu sám a vezmu si méně zakázek
Hmm, to mě mrzí a chápu Vaše kroky.
Co když ale nemám kancelář kam zaměstnanci dochází a budou pracovat z domu? :P
A ty bys chtěl, aby ti stát dával za ně peníze bez kontroly. Bez kontroly je mohls zaměstnat také, ale bez dotace. Brát dotaci znamená mít občas kontrolu! Je něco nejasného?!
kontrola občas vůbec nevadí , ale 3x za 40dní je fakt moc a to jsem za ně nic nedostával . Tak jsem je propustil ve zkušební době . A tohle je podpora od státu
prohlídka prodejny , dílny , skladu , musel jsem ukázat kde má zaměstnanec možnost odpočinout si kam si může dojít na záchod , jestli má možnost použít teplou vodu , musí mít místo kam si zamkne svoje osobní věci . Kontrola smluv ,které zaměstnanec musí mít u sebe . I se sepsáním protokolu to trvalo cca 40minut ( jedna kontrola ) Spíš je problém , že zacláněj na prodejně.
On už ten příspěvek platí déle, ikdyž si myslím, že to je při plném úvazku a ta částka je nižší. A je to hlavně pro dlouhodobě nezaměstnané. ale je u toho hodně papírování, a jak již bylo řečeno, chodí kontroly, takže to většinou zaměstnavatelé vzdávají... zjistěte si to na příslušném ÚP, tam by Vám vše informativně měli zdělit.
Přesné informace dostanete na nejbližším úřadu práce , tady budou jen spekulace.
doplněno 25.03.13 20:11:Když budou pracovat z domu - kam asi půjdou pro informace?
doplněno 25.03.13 20:24:Ten příspěvek bude na invalidy .
doplněno 25.03.13 21:23:Chytrolíne - máš telefon?
ÚP ti dáinformaci za minutu.
ÚP poskytuje příspěvěk až do výše 15000,-Kč za jednoho zaměstnance,podmínkou je bezdlužnost vůči úřadům.Smlouva musí být uzavřena na dobu neurčitou a zaměstnanec musí být zaměstnán minimálně jeden rok. Vyplníte žádost,doložíte potřebně potvrzení, a čekáte na vyjádření ÚP.Zaměstnanec musí být evidován na ÚP a musí to být nově vzniklé pracovní místo.
Jinak doporučuji zajít na příslušný ÚP a pozeptat se.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.