Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Musím platit alimenty před rozvodem?

Od: fred* odpovědí: 2 změna:

Mohli byste mi prosím Vás poradit? Musím manželce platit na děti , když nejsme ještě rozvedeni a manželka se mi vyhýbá a štve děti proti mě , nechce mi je půjčovat a doma se s nimi nezdržuje?

Předem děkuji za odpověď

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Samozřejmě, že je vaší povinností podílet se na výživě vašich dětí, v manželství i po rozvodu. Pokud byste tak nečinil dobrovolně, může se vaše manželka domáhat výživného soudně. I když nejste rozvedeni. A nejenom to, pokud má nižší příjem, než vy, může se domáhat i výživného na sebe. To, jestli vám děti "půjčuje" nebo "nepůjčuje" nehraje žádnou roli v tom, že vy jste nebo nejste povinen platit. Stejně, jako naopak při "půjčování" dětí nehraje žádnou roli to, jestli na děti otec platí - ať platí nebo ne, má právo je vídat. Akorát že exekuce na dlužné výživné je přeci jenom jednodušší, než "exekuce na dítě".

martini*
hodnocení

0x

Kvůli dětem doporučuji dohodu, plaťte na ně výživné, s matkou se snažte komunikovat v klidu, o výživné se nehandrkovat před dětmi, před nimi o jejich matce nemluvit špatně a to i přesto, že stejnou měrou vám třeba ona neoplácí. Platíte jim, ne matce a věřte, že ona si za těch pár tisícovek svůj komfort nezvýší. Dobře se to radí, když člověk sám v tom sporu není. Pokud chcete děti vídat, samozřejmě dělejte vše pro to, aby jste je vídal, ale v klidu, ony to dobře vnímají a mají pocit, že oni jsou ty, kdo se mají rozhodnout, když vidí, že to neděláte vy dospělí, vede to k tomu, že se upnou na jednoho a druhého odmítají, později k poruchám až do dospělosti. Hodně štěstí a dobré vztahy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]