Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zachování bývalé přítelkyně, nechápu?

Od: demoo odpovědí: 8 změna:

Vážení přátelé, poradci

Před dvěma měsíci jsem se rozešel s přítelkyní po devíti-týdenním vztahu. Jí je 16, mě 21. Milá slečna, hodná, inteligentní, studuje veterinu. Jediné co mi vadilo, akorát tolerace byla z mé strany kuřáctví. Neměli jsme si vlastně pořádně co povědět za celou dobu, ale i tak jsme spolu trávili veškerý volný čas rádi, pravda, že by toho času bylo nějak moc se říci nedá. Náš rozchod, jsem asi dvakrát naznačil, nebyl jsem spokojený, že si nemáme moc co říct, ne že bychom se nedokázali bavit, ale oba jsme tiché typy. Pokaždé jsem dal další šanci a ona, byla moc ráda, vždy projevila ohromnou radost, že jí nechci opustit. Na potřetí, už došlo na vzájemnou dohodu rozchodu a všechno mezi námi zůstalo fajn. Nedávno jsem se seznámil na plese se slečnou, shodou okolností chodí do stejné třídy jako expřítelkyně. Nechodíme spolu, máme však mnoho stejných zájmů a na základě konverzací je můžeme poznávat a rozvíjet dále. V pátek jsme si klasicky povídali před jejich třídou a ex prošla kolem nás, bez problému, pozdravili jsme se. Večer mi následně psala ona slečna, že jí po hodině ex slovně ani ne napadla, ale prostě, že jí to mohla říct, že mě zná a když jsem po ní chtěl vysvětlení, odsekla, že je to jejich záležitost. Vrtá mi hlavou celý jejich incident. Žárlila? Snažila se udělat scénu? Nechápu. Díky moc všem poradcům

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vážený "demoo", chování dívek v tomto věku se pochopit ani nesnažte. Často ještě nerozumí ani samy sobě...Podle toho, jak situaci popisujete usuzuji, že se Vaše bývalá přítelkyně ještě úplně s vaším rozchodem nesmířila. Kus žárlivosti v tom jistě může být. Zájem o Vás zřejmě tak plně neztratila. Někomu to trvá dlouho, než se s rozchodem smíří, ačkoliv se na něm dva lidé dohodnou, protože to tak cítí...Nedělejte si z toho těžkou hlavu, ono jí to přejde, třeba potřebuje jen víc času na to, aby byla schopná přijmout fakt, že nejste již spolu a než se naučí respektovat to, že Vás vídá s jinou dívkou...

doplněno 25.03.13 18:17:

K Vašemu doplnění - odpovězte si na otázku, proč Vám tolik záleží na tom, co a jak myslí Vaše ex přítelkyně...? Proč toto vůbec máte potřebu řešit? Mně se zdá, že vztah s ní nemáte v sobě uzavřený ani Vy sám, ačkoliv jste se spolu rozešli. Když se s někým rozejdu, pak udělám tlustou čáru a nepatlám se v tom, kde a co ten druhý dělá, jak se chová, co komu povídá...Asi Vám na ní ještě pořád záleží víc, než jste ochoten si sám připustit...Jinak byste nepátral po tom, co říká a jak to myslí...Zamyslete se nad svými reakcemi především Vy sám...

demoo
hodnocení

Děkuji, tak nějak jsem si to vysvětloval, ale chtěl jsem se ujistit, jestli se má odpověď s někým shodne.

"ještě doplněk, dneska jsem jí psal, že roste více do krásy, což je pravda. Napsal jsem to, bez jakékoliv záminky. Prostě pravdu po pravdě, což by i ona v jejím věku mohla pochopit. Její reakce: sarinka je ale hezčí! "

pravděpodobnost, že se nesmířila je tak 90%

hodnocení

2x

Co je to 9 týdnů v životě lidském? Když uvážíš, že člověk se dožije třeba 80 let, je to takřka nic. Proto se na to vykašli, nepřemýšlej o tom a¨zvlášť, pokud jste se na rozchodu oboustranně dohodli, není co řešit.

Je Ti 21 let, klidně hledej dál, jsi mladý a tak si vybírej, až si vybereš tu podle svého mínění nejlepší. Jestli ta stará žárlila, nebo ne /možné to je/, o tom už přemýšlet nemusíš. Buď spokopjený se svou současnou, ať je Ti s ní líp, než s tou předchozí.

O tom vlastně to chození a namlouvání je. Až si jednou vybereš a oženíš se, už to všechno půjde změnit jen hrozně těžko. Tak vybírej, dokud můžeš, ať je Tvoje volba ta nejlepší. *palec* Jaga.

demoo
hodnocení

Děkuju, akorát já se tou slečnou jen probírámé zájmy, nic mezi námi není a ani vztah neplánujeme, rozumíme si čistě zájmově, jiskra mezi námi není :)

hodnocení

2x

Zdravím, poněkud Vám nerozumím, nejdřív píšete, že jste se rozešli po několikatýdenním vztahu, a pak zase, že vztah neplánujete, že mezi Vámi nic není...

Máte v tom asi "guláš", měl byste si ujasnit, co k dané slečně cítíte... Pokud si ale nemáte "co říct", a jenom spolu trávíte čas (protože jste patrně oba osamělí) není to opravdový vztah...

Nicméně ta slečna to asi vidí jinak než Vy, a něco k Vám cítí. Měli byste si to oba vyříkat, a to upřímně. A pokud k ní nic necítíte, a nepočítáte s ní do budoucna, tak byste se s ní neměl asi vídat, protože jí jen děláte marné naděje...

Je možné, že říká že je v pohodě, a že k Vám nic necítí a o vztah nestojí, a přítom se do Vás zamilovala, ale stydí se to příznat narovinu.

demoo
hodnocení

Ale vůbec nemám guláš. Píši, že současná slečna je má kamarádka, s tou nic neplánujeme. Není mezi nám žádná jiskra, rozumíme si čistě hovorově, máme si o čem povídat a na základě toho rozvíjet zájmy jeden druhého,ale nic bližšího mezi námi není a a nebude, není proč. A ex přtelkyně si vše vysvětlila, asi tak jo teď vy. A já nechápu její výbuchy, když spolu po dohodě nejsme dva měsíce. Já nemám žádný vztah :)

hodnocení

0x

cao draku , ji je 16 , takove ani poradne nejde chapat ...

moula*
hodnocení

0x

Mi připadá, že máš méně rozumu, než ty holky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]