Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,prosím Vás o radu mám zvýšený spodní tlak asi 93, nemáte někdo zkušenosti jak nebo čím spodní tlak snížit,moc na prášky nechci přistoupit.Děkuji za skušenosti
doplněno 25.03.13 09:45:K lékaři chodím pravidelně je mě 53let a s tlakem bojuji už 17.let ,který se mě zhoršil po nešťovicích, stále jsem ho udržoval s jedním práškem pod 90, ale poslední měsíc mě trochu stoupl. Proto se ptám na rady , aby se zbytečně nebral další prášek na víc.
Jinak, z přírodních produktů tkak regulují bezinky (bez černý _ sambucus nigra) v jakékoli podobě. ( cs.wikipedia.org/...
Před heřmánkem smekni, před bezem klekni.
doplněno 25.03.13 12:16:
Pro obézní je podle ní zásadní zhubnout. Když se jim podaří snížit váhu o pět až deset procent, klesne jim i tlak. Úprava stravovacích zvyklostí ale pomůže snížit tlak i lidem s normální váhou.
Lidé, kteří si dietou chtějí snížit tlak, by měli omezit v jídelníčku sůl, optimální je 1,5 gramu sodíku nebo 3,8 gramu soli na den. Naopak by měli jíst osm až deset porcí ovoce a zeleniny za den, jedna porce je například jedno jablko. Obsahují draslík, který snižuje hladinu sodíku v těle. Dieta by měla obsahovat dvě až tři porce nízkotučných mléčných výrobků. Povoleny jsou dva alkoholické nápoje za den pro muže a jeden pro ženy, popsala Cífková.
"Když to ještě doplní fyzickou aktivitou, minimálně pětkrát týdně 30 minut, tlak jim klesne," dodala.
(zdroj www. doktorka.cz)
nedostatek informací...
měříte si tlak pravidelně, delší dobu, v jakém rozmezí kolíše a pod., nebo je těch 93 výsledek jednorázového měření? nekoukal jste před tím na pěknou ženu? neběhal po schodech nebo nesledoval politiku? jinak těch 93 ještě není nějak moc...a další chybějící údaj: Váš věk? nepíšete o životosprávě, spánku, pracovním vypětí, stresu, a dalších faktorech...
ještě je tu jedna možnost: navštívit lékaře...
Krevní tlak kolísá i v průběhu dne. Přečtěte si ekonomickou rubriku v novinách nebo se podívejte na zprávy a tlak vám vyletí nahoru. To je normální stav. U mě například před zprávami 130/90, po zprávách 146/96, proto se na zprávy raději nedívám.
*
Takže vám radím, zachovejte klid, nic se neděje, měřte si tlak pravidelně a žádné prášky si sám (či sama) neordinujte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.