Nejste přihlášen/a.
Dcera se dostala do sporů s bývalou kamarádkou, kterýá pracuje jako asistentka advokátní kanceláře a nyní nám, rodičům vyhrožuje vykonstruovanou exekucí, kterou zařídí její šéf, máme obavy, naše dcera s námi již téměř dva roky nebydlí, má tu hlášený trvalý pobyt, vydírání nás psychicky ubíjí...co dál, jak se bránít ezi
Ale ezi, vždyť to jsou proti Vám pouze vykonstruované výhrůžky, podle toho co uvádíte. Holky se holt pohádaly a slečna asistentka Vás straší, že její šéf si může všechno dovolit, i neoprávněnou exekuci. To je přeci promiňte pěkná blbost. Proberte to s dcerou, zda skutečně nemá vůči ní nějaké neuhrazené závazky. Zda jí nepůjčila např. nějakou finanční částku. Pokud u dcery nějaký čas bydlela bez oznámení, bylo by to nejspíš porušení nájemní smlouvy, ale určitě ne důvod k exekuci. Jestli máte nějaký důkaz vyhrožování, jděte za jejím šéfem a pohovořte s ním. A nebo ještě lépe, napište mu doporučený dopis s popisem toho, čím Vám jeho asistentka vyhrožuje a při tom se odvolává na součinnost se šéfem. Sjednejte si s ním schůzku, protože by mohla i třeba doporučený dopis utajit. Takhle mě podobně bývalí sousedi vyhrožovali s ředitelkou Katastrálního úřadu. Až mě to naštvalo a napsala jsem dopisem, kde jsem vypsala jejich útoky s odvoláním na ní. Paní ředitelka mě pozvala k sobě, o všem jsme si pohovořily a nic z toho nebyla pravda - všechno si vymysleli. Takže hlavu vzhůru! Vím, že to je velice nepříjemné. Ale pokud si to s dcerou všechno potvrdíte, že neexistuje důvod, nenechte se vydírat a postavte se jí. Ať Vám to dobře dopadne!
v podstatě jde o to, že spolu bydlely, dotyčná z bytu po rozepři odešla, odnesla si jen některé věci, dcera uhradila nájem za prosinec a hledala si levnějš platí měsíc dopředu, protože sama by tento neutáhla finančně, a ona chce teď za ten prosinec ty peníze vrátit, že už v ytě nebyla, ale dcera nemohla vědět, že se tam nevrátí, je to jen samé vyhrožování...
Bylo by třeba znát nájemní smlouvu a jaké jsou doklady na platby, aby se z toho dalo něco vyvodit.
Nájemní smlouva byla jen na dceru, dotyčná tam bydlela po ústní dohodě s ní a majitelem bytu a dceři dávala nájem na měsíc dopředu, takže více méně beze smlouvy, o to ani tak nejde, normálně by s tím k soudu nemohla a ani neměla s čím, spíš mi jde o to, že vyhrožuje, že pošle exekučku na rodiče, že má zjištěné osobní údaje a že ji v tom advokát podpoří, co proti tomu pak nadělám až se tu objeví exekutor, dcera tu přes rok nebydlí, ale má tu trvalý pobyt, a ten já ji rušit nechci, přijde mi vůči ní hloupé,aby měla trvalý pobyt na radnici...
Já jen připomínám, že před exekucí musí proběhnout klasické civilní řízení, kde slečně asistentka by byla žalobce a musela by prokázat, že její nárok vůči vaší dceři je oprávněný, o takovém řízení bude vaše dcera vyrozuměna ( hlídejte ať si vyzvedává poštu), až s takovým rozsudkem může dojít k exekuci.
Bude vhodné navštívit nadřízeného té asistentky advokátní kanceláře a informovat ho o jednání a vyhrůžkách asistentky. Možná o tom vůbec nebude nic vědět. Pamatujte si,každý si k vám dovolí jenom tolik, co mu dovolíte vy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.