Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyhrožování exekucí

Od: ezi* odpovědí: 11 změna:

Dcera se dostala do sporů s bývalou kamarádkou, kterýá pracuje jako asistentka advokátní kanceláře a nyní nám, rodičům vyhrožuje vykonstruovanou exekucí, kterou zařídí její šéf, máme obavy, naše dcera s námi již téměř dva roky nebydlí, má tu hlášený trvalý pobyt, vydírání nás psychicky ubíjí...co dál, jak se bránít ezi

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

6x

Ale ezi, vždyť to jsou proti Vám pouze vykonstruované výhrůžky, podle toho co uvádíte. Holky se holt pohádaly a slečna asistentka Vás straší, že její šéf si může všechno dovolit, i neoprávněnou exekuci. To je přeci promiňte pěkná blbost. Proberte to s dcerou, zda skutečně nemá vůči ní nějaké neuhrazené závazky. Zda jí nepůjčila např. nějakou finanční částku. Pokud u dcery nějaký čas bydlela bez oznámení, bylo by to nejspíš porušení nájemní smlouvy, ale určitě ne důvod k exekuci. Jestli máte nějaký důkaz vyhrožování, jděte za jejím šéfem a pohovořte s ním. A nebo ještě lépe, napište mu doporučený dopis s popisem toho, čím Vám jeho asistentka vyhrožuje a při tom se odvolává na součinnost se šéfem. Sjednejte si s ním schůzku, protože by mohla i třeba doporučený dopis utajit. Takhle mě podobně bývalí sousedi vyhrožovali s ředitelkou Katastrálního úřadu. Až mě to naštvalo a napsala jsem dopisem, kde jsem vypsala jejich útoky s odvoláním na ní. Paní ředitelka mě pozvala k sobě, o všem jsme si pohovořily a nic z toho nebyla pravda - všechno si vymysleli. Takže hlavu vzhůru! Vím, že to je velice nepříjemné. Ale pokud si to s dcerou všechno potvrdíte, že neexistuje důvod, nenechte se vydírat a postavte se jí. Ať Vám to dobře dopadne!

honza123*

souhlasím s Lidkou a asi bych jim taky napsal, že za jejich postup podáte stížnost na advokátní komoru a ti si to prošetří. I když pochybuji, že se zaleknou, ale snad to přiměje toho šéfa si pohovořit s vaší dcerou a tou její kamarádkou.

martina30*
hodnocení

2x

Zruště ji trvalej pobyt na radnici.Nepíšete zda Vaše dcera něco dluží.

ezi*
hodnocení

v podstatě jde o to, že spolu bydlely, dotyčná z bytu po rozepři odešla, odnesla si jen některé věci, dcera uhradila nájem za prosinec a hledala si levnějš platí měsíc dopředu, protože sama by tento neutáhla finančně, a ona chce teď za ten prosinec ty peníze vrátit, že už v ytě nebyla, ale dcera nemohla vědět, že se tam nevrátí, je to jen samé vyhrožování...

dusatka*
hodnocení

2x

Bylo by třeba znát nájemní smlouvu a jaké jsou doklady na platby, aby se z toho dalo něco vyvodit.

ezi*
hodnocení

Nájemní smlouva byla jen na dceru, dotyčná tam bydlela po ústní dohodě s ní a majitelem bytu a dceři dávala nájem na měsíc dopředu, takže více méně beze smlouvy, o to ani tak nejde, normálně by s tím k soudu nemohla a ani neměla s čím, spíš mi jde o to, že vyhrožuje, že pošle exekučku na rodiče, že má zjištěné osobní údaje a že ji v tom advokát podpoří, co proti tomu pak nadělám až se tu objeví exekutor, dcera tu přes rok nebydlí, ale má tu trvalý pobyt, a ten já ji rušit nechci, přijde mi vůči ní hloupé,aby měla trvalý pobyt na radnici...

martini*
hodnocení

1x

Já jen připomínám, že před exekucí musí proběhnout klasické civilní řízení, kde slečně asistentka by byla žalobce a musela by prokázat, že její nárok vůči vaší dceři je oprávněný, o takovém řízení bude vaše dcera vyrozuměna ( hlídejte ať si vyzvedává poštu), až s takovým rozsudkem může dojít k exekuci.

martina30*

Byla jsem svědkem exekuce neoprávněné a žádné řízení neproběhlo ani dopis ani oznámení *nevi*

ket*
hodnocení

0x

Bude vhodné navštívit nadřízeného té asistentky advokátní kanceláře a informovat ho o jednání a vyhrůžkách asistentky. Možná o tom vůbec nebude nic vědět. Pamatujte si,každý si k vám dovolí jenom tolik, co mu dovolíte vy.

ezi*
hodnocení

mám obavy , že ji v tom podpoří, tykají si a i to do vyhrůžky napsala, že se o to dál už postará on, tak nevím...

jarmik*
hodnocení

0x

Vzít svědka (někoho klidného, žádného cholerika!), sejít se s panem advokátem, zeptat se, jestli o tom ví a požádat o nápravu. Pokud by náhodou vyhrožoval i on neoprávněnou exekucí, stížnost na komoru by byla vhodná, jak radí kolegové.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]