Nejste přihlášen/a.
Zdravím, nevíte někdo do jaké míry je povinnost dodanit zpětně příjem při předčasném ukončení smlouvy o Investičním životním pojištění (Generali), ale jedná so obecně o pojištění.. Konkrétně se jedná o odstupení po 10 letech , tj. 2 roky před řádným koncem. Děkuji
Dobrý den.
Pokud jste pojistnou smlouvu zrušil a peníze vybral, máte opravdu povinnost dodanit příjem. To znamená, že o zaplacené pojistné, o které jste si v přechozích letech snižoval daňový základ, si za rok, ve kterém jste smlouvu zrušil, daňový základ navýšíte.
jj, dík, bohuželo to asi takto bude. To je teda bor...l. Když mě slibovali 7 % úroků p.a., tak jsem si říkal, jestli to stojí za to dát jím 100.000 a za 12.let dostat 200.000 Kč. Dnes je to tak, že za 100.000 my dají 116.000 a pokud bych měl dodanit za 10 let cca 1.500 / rok , tak jsme na nule. Dobrej kšeft. Jinak si ú)čtují ročně 1450 Kč za správu a náklady a ještě oproti hodnotěš akcií na webu snižují ne hodnotu, ale početr akciíí (resp. tomu říkajíé jednotky) , což v přepočtu dělá dalších 1400 Kč/rok. Takže za 10 let zi Generali vzala 28.000 Kč, mě chce odbít 16.000 Kč a státu bych vrátil 15.000 na slevě na dani. To je kšeft to životní pojištění.
Takže je nechám parazitovat dál.
doplněno 24.03.13 20:16:tady to je taky tak
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.