Nejste přihlášen/a.
Krásný dobrý večer přeji,
potřeboval bych s něčím poradit.
Je mi 18 a poslední 2-3 měsíce mám problémy se stolicí.Vůbec se mi nechce na velkou.Ted' jsem si musela vzít zase 40 kapek Gutalaxu po 8 dnech,kdy jsem vůbec nekaděla.Nijak to nezadržuji ,prostě se mi nechce a můžu tlačit jak chci.Dost mě to štve,prtože,když nejdu na velkou třeba týden,tak se cítím strašně plná a je mi někdy zle.Nevím co stím,připadá mi,že dávát si každý týden projímadlo,není vůbec dobrý a žádná kyška,mlíko a nic podobného mi prostě nepomáhá.
NIkdo o tom neví,jen kamrádky,nechci s tím jít k doktorovi,chtěla bych to zvládnout nějak sama (myslím,že je dost divné téma na řešení s doktorem).Co myslíte ,že by mi mohlo pomoct? něco bez chemie...
Děkuji moc,Soňa
Milá Soňo, jsi pořádně naivní. Pro doktora, který na to studoval a umí nebo měl by umět pacientům pomáhat, se to stydíš říct. Ale celému národu na Poradně se to vyklopit nestydíš. Hm, divné. :D
Zkus jíst hodně vlákniny, dej si často čočku, hrách, nebo fazoe, v jakékoliv podobě /polévky, saláty, hlavní jídlo../ Luštěniny povzbuzují střevní peristaltiku.
Pomáhají i kompoty, zvláště švestkový a meruňkový. Vypij i tu šťávu z kompotu.
A hlavně pomáhá pohyb. Problémy s vyprazdňováním mají ti, kdo sedí ve škole, v kanceláři, u počítače a moc se nehýbou. Jezdi na kole, hraj třeba odbíjenou, plavej.
Jinak můžeš ráno po probuzení zkusit vypít odlivku vlažné vody a udělat si pár dřepů, střeva by se měla rozpohybovat. Jaga.
Sono,pises,ze mas problemy mesice,nikdy pred tim jsi je nemela?Co se zmenilo v tvem zivote?Strava,nebo mene pijes?Presla si na jinou stravu,ono nekdy staci zmenit skolni jidelnu.Je treba to okamzite resit a zajit treba i k lekari.na stolici se musi chodit denne.Pakli ze to nefunguje,koledujes si o rakovinu tlusteho streva a celkove zajedovani organizmu.Takze jestli chces pomoc,napis kolik denne vypijes a ceho a co jis.Cervena repa za syrova upravuje stolici,bud prujem,nebo zacpu,takze doporucuji,krom jineho.Pro zacatek zkuste na lacno vypit sklenici vlazne stavy z kompotu,treba zredene vodou.Ale musi byt fakt vlazny.Dulezity je i pohyb,chodite denne aspon 2 km?jinak zacpu muzou zpusobovat i hormonalni vykyvy.Necte si vysetrit stitnou zlazu,popripade.Jeste k tomu lekari.Jit se zacpou k lekari,je uplne stejne,jako s anginou.To by jste se divila,kolik lidi chodi a rekne to uplne normalne,neni treba se stydet.stydet by se clovek mel za to,kdyz to neresi.
Dobrý den,
na začátek bych chtěla moc všem poděkovat za rady.
Problémy začaly asi po Vánocích,když jsem se rozešla s přítelem,ale netrpěla jsem po rozchodu nějakou hladovkou ,ani nic podobného.Jedla jsem a jím i ted' úplně stejně jak předtím.K tomu pití-nikdy jsem nepila 2 litry denně.Už od malička mi stačí poměrně málo tekutin,snad jen v létě,nebo po sportu se dokážu pořádně "zalít".Piju hodně bylinkové čaje(vlastně pořád,ovocný jsem už neměla asi nepamatuji) a také vodu,minerálku jen málo kdy.Zeleniny jím hodně.Je zdravá a chutná mi.Řepu nepapám .
Pohyb mám poměrně dost .Když spočítám všechno tak mám v nohou za den asi 4 km.Plus o víkendu chodím na procházky a podle počasí bud' kolo,nebo lyže,bazén, apod.
Jak to tady tak čtu,tak budu muset k tomu lékaři fakt skočit,i když je to (pro mně) hoooodně nepřjemné,budu to muset řešit s někým,kdo s tím pracuje.
Zapomněla jsem včera ještě dodat,jestli to může být genetické.Pokud vím,tak mamka s tím má taky problém,ale nevím,jestli to měla i za mlada.
Dobry den,to vite,v tele se porad neco meni a ani si nestihneme uvedomit co tomu predchazelo.Jeste me napada,jestli mate dostatek oleje,jestli si treba date do zeleninoveho salatu a podobne.Receptu na zacpu je mnoho,ale kazdy musi hledat to,co mu nejvic pomuze.Repu nepapate,rozumim,nekomu nechutna.Ale ujistuji vas,ze moje deti,i take nechtely a kdyz udelam cerstvou stavu i s jablky,tak jim i moc chutna,Zkuste necim vylepsit.Jinak ovoce a ovocne stavy denne jsou take dulezite.Ja bych si nechala tedy vysetrit stitnou zlazu,zatim si kupte Lactuosu,je to takovy sirup a denne si dejte.berte to jako dosavadni reseni,nez prijdete na to,co pomuze prirozeneho.Dle meho mineni by neskodilo ocistit i streva nejakou kurou,treba sladkovodni rasa-chlorella s Lepicolem,ktery pusobi priznive na streva.Pisete ze pijete bylinkove caje,nevysousite se jimi?Co treba pijete?Takze nejdriv zacnete od mala a uvedomte si,ze kazdy clovek by mel jit aspon 1 za rok na vysetreni strev,byla jsem take a ve fakultce me dokonce rikali,ze kazdy ctvrt roku.No,jenomze to je v FN,tam se mi zda,ze ziji trochu mimo realitu ,uz vidim,jak vam to nekdo napise.Zkuste ovocne stavy,ne caje,jak jsem vam psala a hlavne nalacno.Verim ze se to upraviJa jsem mela problemy hormonalni a se zacpou jsem si uzila.Kdyz me hormony trochu srovnaly,stejne jeste to nebylo ono.pk takhle jednou jsem si dala kachnu a zeli a od te doby,jakoby se clovek promastil,nebo co,jsem v pohode.Ale repu si davam,chlorellu take a radim kazdemu jako vybornou ocistu.
Dobře,už jsem si nachystala na kuchyňskou linku falšku se zavařenýma třešněma :D,snad to ráno zvládnu .
Pokusím se nejdřív vyzkoušet nějaké přírodní cesty,co jsem se tady a na jiným portálu dočetla.Pokud tohle nezabere,tak povalim šupetm-prestem k doktorce.
Je skvelý zjistit,že je tady někdo,kdo si něčím takovým prošel taky .Mohla by jste mi říct,jak vám přišli ,že je to "hormonální zácpa"? A jak se to projevovalo?..asi stejně,vidte.
Kdyz v tele neco nefunguje,tak proste rozladi organismus celkove a muze byt i zacpa.kdyz mate nemocnou stitnou zlazu,tak zacpa byva.Ale to vubec nemusite mit od toho.Chce to celkove srovnat organismus,posilit.Tak ja jsem resila s lekarem hlavne stitnou,co se tyce zacpy si pak clovek musel poradit sam,on bral jen na vedomi ze je a starala se o hormonalni hladiny.jinak rano,to je fofr nekdy,ze,Tak snad stihnete:D.Ono prave i tenhle neklid a stres pusobi take na vse..
Ono to chce jíst dostatek vlákniny.V České republice je nejvíce rakoviny střeva,protože Češi jsou hrozně zaostalý národ co se zdravé výživy týká.Jez ke snídani uvařenou pšenici,nebo pšenici špaldu.Musí být celá zrna.Uvařit ve vodě.Kupuje se ve Zdravé výživě apod.Jez ji jako chleba,k tomu máslo,med,sýr.Cokoliv jako ke chlebu.Zázračně pomůže.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.