Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Líbí se mi muž o pár let starší. Původně jsem si myslela, že to je ten důvod proč pořád okolkuje ale dnes a vlastně i včera jsem zjsitila, že tím to není.
Od jednoho známého, který se s ním baví, jsem se dozvěděla, že prý má špatnou zkušenost s jedním vztahem, a prostě vztah nechce, ještě jinak řečeno, on se dokonce bojí, že by se do mně zamiloval...
Já na jednu stránku chápu, že jako má obavy ale na druhou stránku...ne.
Ovšem, beru to tak jak to je. Jen...si myslím, že je to věc se kterou se dá něco dělat. Protože on...podle mě se nemůže rozhodnout, nebo´t když si píšeme nebo voláme tak prostě tvrdí, že si určitě někdy někam výjdeme a pak zase řekne, že je to vůl, že se prý neumí rozhodnout a nakonec z něj vypadne, že nechce vztah, prý dokonce nikdy...
Takhle to asi šlo, a došlo to až sem. Já s ním ale nemluvím, ne osobně a to je podle mě chyba, jen nevím jak to zařídit, když on na všechny moje nábídky někam jít, měl vždy výmluvu (ono jich moc nebylo...) ale pořád to jakoby oddaluje a přitom to ale ... drží na živu, jak kdyby nechtěl napsat rovnou, že ne.
Přemýšlela jsem, že bych prostě se zeptala rovnou, a nebo ,,nahrála náhodné" setkání a zeptala se ho přímo, protože to chci slyšet od něj.
Myslím si, že s tím, že nechce vztah se dá něco dělat, protože podle mě to není 100% a může se to změnit, je to něco jiného, jak když o vás člověk řekne, že nejste jeho typ, s tím se hůře něco udělá, ale když někdo řekne, že se nechce být znova zklamán a že se bojí, že se zamiluje, to přeci jde nějak rozmluvit ne?
J
"Myslím si, že s tím, že nechce vztah se dá něco dělat, protože podle mě to není 100% a může se to změnit"... Nedá a nemůže. Je to "slušná forma", jak Vám naznačit, že o Vás nemá zájem.
Jak si představujete vztah, nedokážete-li níázor potenciálního partnera respektovat? Podle mne je to 100% cesta k pohřbení vztahu dříve, než mohl začít.
doplněno 24.03.13 17:40:Reakce na Monika1373 (neděle 24. III. 2013 v 16.11):
Doporučuji respektovat jeho přání. Nechce-li (zatím) vztah, nevnucujte mu jej. Komunikujte s ním dál na stejné úrovni jako dosud (kamarádství). Až bude mít zájem pokročit dál, projeví se sám.
Také zdravím. Pokud je Vám známo, že o vztah nestojí, protože se bojí dalšího zklamání a raději volí cestu, vyhýbat se pokušení, tady není, co rozmlouvat. Jestli má strach, Vaše pokusy, či intriky, by ho mohly vyplašit ještě víc. On se chce držet od Vás dál, Vy ho chcete přimět, aby se k Vám přiblížil...On je ten, který si to musí umět urovnat v hlavě a přijít si na to sám, zda o Vás stojí a chce Vás...Nejdříve ho musí přebolet předešlé zklamání, netlačte na něho, nemuselo by mu to být příjemné. Mohl by to brát tak, že ho uháníte a bude si od Vás ten odstup držet ještě větší...On je muž, on by měl projevovat zájem o Vás...Možná je na něho ještě moc brzy...Nepospíchejte, nenaléhejte, nechte to v něm uzrát...Trpělivost růže přináší...
Vsadím boty, že kdyby ho někam pozvala slečna, o kterou by doopravdy stál, pak by bez váhání šel. Takhle to vypadá, že vás jen nechává na háčku, kdyby se náhodou začal cítit sám. Druhá možnost, která mě napadá, je, že je přecitlivělý, zženštilý a zbabělý, což je snad daleko horší možnost než ta první. Být vámi, zaměřil bych svůj zájem na někoho jiného.
Ahoj,
tak dle mého mínění nechce vztah s Vámi. Protože určitě každý muž nebo žena má za sebou nějaké zklamání a dokázali to překonat. To není ten opravdový důvod ke vztahu k vám. A to, že hledá výmluvy jak se s vámi nevidět a nesetkat, je toho důkazem. On nechce vztah vyloženě s vámi a to možná proto, že mu vadí něco na vaší povaze případně postavě a je zbabělec a nedokáže vám to říct. Už jej nevyhledávejte a nekontaktujte! On o to vážně nestojí a najděte si někoho jiného. Protože kdyby mu na vás záleželo ozval by se vám sám a kdyby jste jej zajímala sám vás vyhledá a je úplně jedno jestli je starší případně nesmělý. Každý chlap, který se zajímá a uchází o ženu ví, co se sluší a patří!
Tak nevim... ale, bohužel, názor nesdílím dnes sme spolu mluvili skoro půl hodiny... bylo mi vysvětleno, že lidem všeobecně nevěří a že prostě nechce s nikým se nějak seznamovat to mi řekl, to zabralo asi 5 minut, než se vyjádřil, jenže pak se semnou v klidu dál vykecával, mimoto asi musím připsat, že on si začal.
Loni, šel za tátou, a ptal se ho na mě, že jsem hezká, že se mu líbím a jestli mám kluka, táta mu řekl, že mám a že se o mě nemá zajímat. Tak toho nechal, to já jsem ani nevěděla, že existuje.
Já jsem se to dozvěděla až dneska, když on sám, se mi přiznal, že se mu líbím vzhledově, a že prostě se semnou nesejde... protože se bojí, že se zamiluje...
tak mi teda vysvětlete, co teď s tím?
Takhle, na rovinu mi to řekl, že prej prostě z těch špatných zkušeností už lidem nevěří, měl holku, dlouho, utekla mu s nejlepším kamarádem, takže ho do prdele poslal nejlepší kamarád a milovaná holka, dooost dlouhou trvalo, než se z toho dostal ale bohužel si vytvořil názor, že žít sám je lepší a už na nějáký chození není, leda na to, že se s holkou vyspí a čau.
Tak to berte tak jak to je,jak vám to řekl,chce se pouze kamarádit a pokecat tot vše,prostě vztah nechce.
ahoj, hele, tady neni, co řešit.
On se bojí, to ti asi i naznačil, navíc, to nejspíš nebude nějak extra suverénní kluk. Má špatnou zkušenost s lidmi, hodně špatnou zradily ho v podstatě nejlepší lidi jáke měl, nejlepší kamarád a jeho milovaná holka, to je masakr...i pro člověka, co není citlivý to hodně znamená. Chce to čas.
A teď si přišla ty, seš fajn, líbíš se mu, ale... ale. Strach je silnější než on. Určitě má teď nějáký názor ale ten se může změnit. Teď jde o tebe, chceš ho? vážně?
Pak změň směr jízdy. Začni se o něj zajímat, dál mu piš, volej, mluv s ním ale ne moc často, ne pořád jednou za čas se připomeň třeba jednou týdně, on si zvykne, že tu seš, že se zajímáš, když bude u vás, tak se s ním bav, nestyď se, mluv s ním ale nevnucuj se buď kamarádka i když on nechce, protože tohle, tenhle způsob je takovej... klidnej, pomalej, neurazí kdyby nechtěl vůbec nic, tak se stebou nebaví ale on se baví dál, takže chce ovšem bojuje s tím.
ale pokud čekáš, že to bude hned, pak se na to raději vykašli a zaměř se na někoho jiného, protože s tímto mladíkem to bude na delší lokty a k tomu všemu není 100% jistý výsledek.
Každopádně pokud zvolíš první možnost, on si zvykne, smíří se s tím a jakoby nenuceně a ty, když vychytáš vhodnou dobu pro odmlčení, uvidíš jestli se ozve sám, udiven, že ty ne, a nebo mu to bude jedno, ale to je pořád tak 3-4 měsíce zájmu, času...to je na tobě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.