Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šedý zákal - korekce brýle

Od: strasak odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, můžete mi prosím někdo napsat své zkušenosti s operací šedého zákalu? Musíte nosit brýle na dálku, nebo na čtení? Kolik Vás operace stála? Jedná se o Lexum. Děkuji za všechny rady a poznatky.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cyril*
hodnocení

0x

Operace šedého zákalu je plně hrazená z pojištění. Připlácí se pouze na nestandartní typ čoček nebo použitého zařízení k operaci. Zda bude po zákroku nutné nosit brýle a jaké, je odvislé od konkrétního typu oční vady nebo použité čočky. Sama operace je většinou jen několikaminutový zákrok, navíc zcela bezbolestný.Výsledek je patrný ihned nebo nejdéle druhý den.

jabraka*
hodnocení

0x

Jediné,co člověk platí,jsou oční kapky,které se první dny kapou do oka.vidím docela dobře,ale na detaily při čtení používám brýle asi 0,5 doptrie.Je to kvůli tomu,aby se akomodace neprojevila na přílišné únavě oka.Co se týče pohybu venku,tak na sluníčku se doporučují sluneční brýle.

JABRAKA

mourekk
hodnocení

0x

Standardní čočka je na pojišťovnu, zákrokje rychlý,mě byl docela nepříjemný. Já měl před operací cca -8D na dálku a - 4 na blízko ted mám na blízko asi -0,75 a na dálku -3,5 takže podstatné zlepšení. Pokud jste bez brýlípřed operací budete nejspíš i po.

martin1965*
hodnocení

0x

Já(47 let) jsem absolvoval operaci šedého zákalu v roce 2005. Byl jsem na vyšetření u prof. Kuchynky ve Vinohradské nemocnici a ten mi nabídl tenkrát novinku - multifokální americké čočky RESTOR. Měla to hradit pojišťovna, ale nakonec to nedopadlo a musel jsem zaplatil skoro 40 tisíc a na operaci jsem byl v Holešovicích - Praha 6 v soukromé klinice, kde mě skvěle operoval právě prof. Kuchynka. Operace netrvala ani 3 minuty a můj předchozí strach z operace byl daleko větší, než pak skutečnost. Akorát se člověk nesmí hýbat, což se dá taky tu chvíli vydržet. Druhý den jsem sundal obvaz a bylo to super. Výhoda multifokálních čoček je, že mají pevně zaostřeno na blízko i na dálku. Horší je střední vzdálenost tak od 1 m do 3 m - to je tak na 0,75 dioptrie. Na blízko vidím skvěle, třeba i punc na prstýnku, ale pevně 40 cm. Na dálku mám 0,5 dioptrie a to brýle používám jen při řízení a jen na delší trasy. Nakonec těch peněz dnes nelituju, protože se obejdu prakticky bez brýlí. Matka si nechala udělat normální čočky, nosí brýle na čtení, a je taky velmi spokojena. Naše devadesátiletá babička si nechala udělat jen jedno oko, na druhé už se jí nechtělo a stejně čte Pestrý Svět o stošest. Jaká je situace dnes Vám nejlépe poradí Váš lékař. Zběžně jsem koukal na internetu a dnešní cena čoček RESTOR je cca 19 tis korun. Dnes už existují i trifokální čočky, které odstraňují nevýhodu vidění na střední vzdálenost, jak popisuji výše. Pokud si dobře pamatuji, tak v případě, že si vyberete monofokální čočky, si můžete vybrat, jestli chcete brýle na blízko nebo na dálku. Pak je dobré zvážit, jakou činnost převážně provozujete, jako vášnivý čtenář, účetní, kuchař nebo kutil bych asi volil na blízko bez brýlí a na dálku brýle. Jako řidič, turista, lyžař, sportovec bych naopak volil brýle na čtení a na dálku bez brýlí. Tak Vám přeji dobrou volbu a úspěšné zvládnutí operace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]