Prosím poradíte mi někdo? manželka je na mateřské a k tomu má na vedlejší činnost žl. Loni vydělala 105 325Kč a když jsem to naházel do daňové kalkulačky tak mi vyšlo že má doplatit 15396 Kč na sociálním a 7118 Kč na zdravotním. Myslel jsem že nějaké minimální soc + zdrav za ni platí stát (do výše myslím 68 000kč) a jen ten rozdíl potom doplácí ze zisku. Tohle se mi zdá nějak moc. poradí mi prosím někdo kde mám ten výpočet dohledat?
4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení
janice
0x
Dobry den, to je cisty zisk za rok? Ja platim cca 200 kc mesicne socialni a muj plat je kolem 9tisic hrubeho...ale 15 tisic na socialnim mi prijde moc pri tomto vydelku...snad se nekdo najde kdo vi vic
ondrassek
Ano obrat je nějakých 260 000Kč a daní 60% paušálem takže 105 325Kč je zisk
sanela
ja mam cisty prijem asi 135 tis, taky jsem na rodicaku a platim necelych dvacet sp a necelych 10 zp, takze to odpovida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.