Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem
Chtěla bych přestat kouřit a ráda bych od vás slyšela názory na nějaké způsoby "léčby" atp. Vím, že je zapotřebí pevné vůle, ale tu já bohužel nemám,takže bych raději uvítala jiné nápady..Popř. kontakty na takové zařízení v Praze..Slyšela jsem o teď několikrát v Tv o léčbě tabletkama,ale nestihla jsem kontakt..Nevíte o něčem?Děkuji moc a hezký den všem..
doplněno 10.02.09 09:30:Zdravím všechny poradce...!
Jen pro informaci všem,kteří se mi snažili poradit bych chtěla říct, že zatím se zdá, že moje volba, viz.níže byla velmi úspěšná,ale jsou to zatím dva týdny "léčby" a z toho asi 10 dní bez cigarety, tak snad to vyjde i po vysazení tabletek...Děkuji moc všem...
Nevím, jestli jste četla diskuzi na téma - jak přestat kouřit s elektronickou cigaretou. Bylo to loni okolo 5.12. Tam jsem uvedla svůj upřímný názor na to, jak jsem skončila s kouřením. Mám mezi kamarády několik, kteří se už xkrát pokoušejí skončit. A zkoušeli to s různými přípravky, ale "hulí" opět a možná víc než předtím (asi aby dohnali tu přestávku ). Omezovat počet cigaret také nepomůže. Časem se zase vrátíte minimálně na původní počet. Na mne prostě fungoval jenom strach z vážné nemoci. Ale potom si už nesmíte zapálit, jinak v tom lítáte opět! A i když jsem si předtím nedovedla představit, že skončím s "cigárama", jde to a věřím, že i Vám se to povede!
xxxxxxxxxxxxxx
No já nevím, jestli eletronickou cibaretu, ale vím, co funguje na 100%. Oboustraný zápal plic. Kouřila jsem asi tak dvacku denně, v kanceláři jsem byla sama, takže jsem nikoho neomezovala a to se ještě smělo. Do té doby na mě nic neplatilo. Ale potom přišel ten strach, když jsem musela půl roku docházet na plicní a slyšela ty (promiňte) chrchlající pacienty, tak to tedy zabralo na tuty a od té doby jsem si nezapálila a je to už 14 let. Sice jsou chvilky, kdy sedíme a něco slavíme, sem tam někdo kouří a mě ta ruka míří k popelníku. A protože nemám zrovna pevnou vůli, už nejsem mezi posledními odcházejícími a raději odcházím včas, než mě to přemůže. Takže zvažte to zdravotní riziko, jestli to nezafunguje. Dost toho dostáváme do těla i bez cigaret a ani o tom nevíme a nebo to nemůžeme ovlivnit. Přála bych Vám život bez cigaret, je to bezvadné
doplněno 05.12.08 13:33:
Jo a místo popelníku jsem si dala na stůl talířek s ovocem, žvýkačku nesnáším. No a to kafe, to byl opravdu problém. Tam to ovoce moc nepomáhalo, takže holt čtvereček čokolády
Není ani tak důležitá vůle, jako motiv. Kouřila jsem spoustu let (fuj, opravdu) a jednou mě nachytal syn, kterému tenkrát bylo 12 let (nikdy předtím mě kouřit neviděl, hrála jsem vzornou maminku a doma jsem nekouřila, nebo aspoň ne když byli chlapi doma). Upřímně se vyděsil, že určitě umřu. Ten jeho strach mě vyburcoval - ne že bych se bála o sebe, ale chtěla jsem v jeho očích být opět ta úžasná maminka. Tak jsem přestala ze dne na den a od té doby (10 let) jsem si nezapálila. Nějakou dobu se mi ještě v noci zdálo, že jsem si potáhla z cigarety, a ráno jsem se vzbouzela zpocená děsem, protože jsem na tom stejně jako alkoholik: vím, že kdybych jedinkrát potáhla, vezu se. Nevezmu to ani do ruky. Dnes je syn dospělý a ztratil iluze nejen o rodičích, ale já už si sebe vážím natolik, že teď nekouřím kvůli sobě. Nechci páchnout, schovávat se (u nás v práci se nesmí ani přede dveřmi) a zběsile shánět v neděli večer ve smrdutých hospodách cigarety. Přeju hodně úspěchů.
Milá kolegyně, já jsem si před svou maminkou nezapálila ani ve čtyřiceti letech. Ona věděla, že kouřím, já věděla, že ona ví, ale zbytečně jsem ji nedráždila (i když je to pokrytectví). Ano a přesně jak u Vás. Na mě vnoučata, babi nekuř, umřeš nám, cigára mi schovávali... No a dneska - koukám na vnučku vyčítavě já, ale nevandruju do ní. Jednak ani nemohu a musí na to přijít sama.
Přeji hezký den...myslím,že na prvním místě je chuť přestat a každopádně silná vůle! Najít si nějaký důvod je také dobrá věc!
Ale možná by za zvážení stála i návštěva svého lékaře a probrat s ním možné varianty.
Přeji hooodně úspěchů v odvykání tohoto neduhu společnosti a určitě napište,jak jste pokročila...
S pozdravem kuřák Tom
Neříkejte si, že nemáte pevnou vůli. Prostě dokuřte poslední cigaretu v krabičce a další si už nekupujte. Můj muž to tak udělal, přetrpěl si první měsíc (a my s ním - bez cigarety byl dost protivný) a teď je v pohodě.
Milá hablino... To,že nemám pevnou vůli neříkám proto,že bych si to jen myslela,ale proto,že už několik těch cigaret a několik krabiček bylo těch posledních, takže vím, proč to říkám..
doplněno 22.01.09 15:42:A děkuji mnohokrát všem za rady, projela jsem snad celý internet a všechny diskuze a hledala jsem co nejvhodnější variantu a vybrala jsem léky s názvem Champix...Nevím, jestli je to ta nejvhodnější varianta,ale za zkoušku to stojí..Máte s ním někdo zkušenosti?
Každopádně dám vědět, jak se mi moje sny zdařily nebo ne.. Děkuji mnohokrát všem a krásný den..
Našla jsi to nejlepší - Champix je opravdu velmi účinný, ale chce to i konzultace v některé protikuřácké poradně . Pomocí Champixu přestali kouřit oba moji rodiče, jinak celoživotní kuřáci zhruba 40 cigaret denně. Champix totiž působí přímo na receptory v mozku, které ovlivňují chuť na cigaretu, takže nevznikají žádné absťáky, pouze po započetí léčby může u citlivějších jedinců vyvolat deprese. Jako bývalá kuřačka ti přeju úspěch, stojí to za to, prosím nevzdávej to! Limetka. A dej vědět, jak se ti to daří, mám z tvého rozhodnutí fakt radost!
Ahoj kuřáci,
je mi 43 let , kouřil jsem někdy od střední školy , v posledních létech 20-30 denně.Sestřenice - lékařka mi vnutila startovací balení Champixu na zkoušku , další jsem si už kupoval.Vydržel jsem léky jíst cca 18 týdnů.Již po 9ti dnech jsem zapoměl kouřit bez abstinenčních příznaků.Ještě asi měsíc jsem si ze zvyku pootevíral okno v autě a na toaletě hledal popelník , ale již jsem si nezapálil.Za měsíc to budou dva roky.Teď mi cigaretový kouř vyloženě vadí , jsem velmi netolerantní ke kuřákům.Již jsem zapoměl jak jsem kouřil málem i v posteli.Když mne už nebavilo léky brát a považoval jsem léčbu za úspěšnou , tak jsem asi 1,5 balení věnoval kolegovi , ten si ještě pár krabiček Champixu dokoupil a přestal taky.Během užívání léků jsem pociťoval vždy asi 20 minut mírnou žaludeční nevolnost po požití léků.Polykal jsem je na lačno, tak jestli to nebylo tím,ale žádná hrůza. Horší je , že jsem přibral.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.