Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
sháním někde údaje kolik se v ČR pošle dopisů. Našel jsem data na eurostatu, ale údaj 543 821 000 dopisů za rok 2010 se mi zdá prostě moc, myslíte že je to možné? Bohužel nikde jinde jsem statistiky odeslané pošty nenašel.
Díky za odpovědi.
tady je obrázek z eurostatu, přímej odkaz nejde, i.imgur.com/...
Možné to je , když občas posílám balík tak vždycky předemnou v řadě stojí nějaká účetní firmy co posílá třeba 50 dopisů s doručenkou ,
sám posílám balíčky které spadají velikostí do dopisů - účtují mi to levněji než za balík a posílá se to officiálně jako dopis.
doplněno 22.03.13 21:45:
Malešice aneb malá Santova továrna
Největší přepravní uzel v pražských Malešicích se během svátků stává továrnou na dárky, která snad nikdy nespí. Projdou tudy všechny dopisy, pohledy a balíky odeslané z Prahy a středních Čech nebo mířící do této lokality. V běžných dnech v roce odbaví zdejší třídírna v průměru 75 000 balíků. V předvánočním čase je to 140 tisíc a v době vánoční špičky je to až 170 tisíc balíků denně. Vysoká čísla se týkají také dopisů a pohledů, těch tu během prosince roztřídí 2,5 milionu denně.
Po výpočtu mi to vychází, že by každý člověk v ČR musel poslat jednou týdně dopis. Což mi přijde nějak moc!
Pokud by se ale počítaly veškeré poštovní zásilky a balíky, třeba by to už možné bylo.
doplněno 22.03.13 21:44: pravda, když se sečtou všechny dopisy od firem, měsíční vyúčtování telefonů, internetu a dalších služeb, potom různé upomínky, tak je to vlastně docela reálné
Mně to přijde akorát. "Každý člověk" jich určitě pošle o dost míň, ale "běžná firma" na hlavu určitě o dost víc.
jsou to jen obyčejné dopisy, doporučené do toho započítané nejsou, navíc je tam ještě na výběr registered mail a direct mail - nevíte, jak je mezi nimi rozdíl? Jedno bude doporučená.
Btw sorry za odkaz, je tam nějakej špatnej. i.imgur.com/... - kdyžtak si to zkopírujte
Já si myslím, že číslo, které znamená odesilatele pošty je určitě správné. Několikrát jsem stála frontu na poště za paní z malé firmy z okolí.Měla tašku pošty. Malá firma. Úřady (obecní, krajský, nějaký sprábvní) s mnoha odděleními, sociálky, pracáky, soudy, právníci, policie, vyúčtování energií, ministerstva, banky, pojišťovny, to musí být neuvěřitelný počet dopisů, které okénkem vůbec neprojdou, protože ve doveze dodávka nebo náklaďák. Pár dopisů a pohlednic soukromě od lidí, to je určitě jen zlomeček všech listovních zásilek.
za paní z malé firmy z okolí.Měla tašku pošty.Tohle jsem nikdy nepochopil. Jestli uz ten papir prehnu, nacpu do obalky a zalepim, tak tam tady muzu nalepit znamku a hodit to do postovni schranky nekde po ceste, misto stat ve fronte na poste jako kul.
Jenze stejne s tim musi nekdo na postu. Vim, ze urednice kvuli tomu chodi drive z prace nebo to maji placene po praci. Proste by mi pripadalo rozumejsi to hodit do postovni schranky na rohu.
Na druhou stranu pokud maji nejake doporucene dopisy ...
Nemají tam třeba i něco na váhu, za víc než obyč známku?
A nejsou třeba smluvními zákazníky a neplatí to třeba jinak, než známkama? (převodem?)
Pokud tam maji nejake tezsi dopisy, doporucene atd. tak chapu, proc s tim lezou na postu. Ale kdyz prijde s taskou plnou dopisu, preda je urednici a ta je jen vsechny orazitkuje (jako znak zaplaceni postovneho) a nahazi je bez dalsiho zkoumani do bezneho kose s dopisy, tak mi to napovida, ze jedinym duvodem, proc to ta sekretarka donesla na postu je usetrit si nalepovani znamek z kotoucku a mozna jeste usetrit jeden den na dobe doruceni (ten den by trvalo, nez by to vybrali ze schranky na rohu a dopravili do mistni pobocky posty k roztrideni nebo zpracovani nebo co tam s tim delaji).
Proste to nechapu. Obalky se prodavaji samolepici s pruhlednym okenkem, znamky se prodavaji samolepici ve velkych kotoucich, postovni schranky jsou husteji nez posty a bez fronty, ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.