Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak uplatnit nárok na rodičovský příspěvek

Od: andrejkams* odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, prosím o radu ohledně rodičovského příspěvku. Loni v prosinci jsem ukončila studium vyšší odborné školy a rozhodla se pracovat.Bohužel jsem ale narazila na špatného zaměstnavatele, který mě nechal pracovat bez správné smlouvy. v květnu jsem otěhotněla a od té doby jsem nezaměstnaná. Nemám tedy nárok na PPM. Prosím tedy o vysvětlení nároku na rodičovský příspěvek. Měli bychom s přítelem zájem o kratší verzi, jen na 24 měsíců od narození dítětě. Abychom měli více peněz, ale nevím kdo má žádat, jestli já nebo přítel, aby nám toto bylo umožněno. Prosím o radu a pomoc. Děkuji Myšková

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusatka*
hodnocení

0x

V rodičovských příspěvcích se nevyznám, ale zarazilo mě to o práci bez správné smlouvy. Zaměstnanci mají ze zákoníku práce velkou ochranu a je možné, že by se s tím dalo něco dělat i zpětně. V čem spočívala ta práce bez správné smlouvy?

andrejkams*
hodnocení

začala jsem pracovat stím, že mi smlouvu napíší dodatečně do 15 dnů od začátku. Smlouvu kterou se ale dostala, byla jen na určito po dobu 3měsíců stím, že mi jí zase prodlouží. Byla to firma která se zrovna rozjížděla a já potřebovala peníze, tak sem na to přistoupila. Po uplynutí 3 měsíců firma skončila ale já už v té době byla těhotná a nikdo mě nezaměsntal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]