Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přítel a rodina

Od: nikolll odpovědí: 8 změna:

Dobrý Den, o letních prázdninách mi bude 17. Rok chodím s přítelem a tak spolu trávíme víkendy, jak se dá. V týdnu jsem totiž na intru a tak jsme rádi když se vidíme. Mamka mi dnes volala, že jestli už to nepřeháníme, že jsme jak starý manželé! Přitom to není tak, vždyt se vidíme 3 dny v týdnu. Dan u nás tráví víkendy, protože já chci být taky s rodiči, vždycky se snažím věnovat se každému stejně často, ale mamce to vadí, že u nás je prý pořád a ja na ní nemám čas, taháme ho s sebou atd... Ale vždycky o víkendu si s ní dám kafe, hezky si popovídáme, nevim co by víc chtěla, snažím se s ní bejt co nejčastěji, někdy s ní jedu i do práce, Ale dnes mi řekla snad všechno špatné o něm, že mě stratila atd. Nevím co mám víc udělat, jestli teda dát přednost mamce, aby byla teda šťastná ona. Pak ale zase já nebudu. Podle mě musí pochopit že už nejsem zase tak malá.. NO potřebuju nějakou malou radu, jak se s tím třeba vypořádat, nebo co říct. Prosím :(

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

1x

Přítel dcery u nás trávil víkendy, jezdil na dovolené, když byl na VŠ tak zadarmo bydlel a co myslíte, že udělal potom? Nám neustálá jeho přítomnost narušovala soukromí, v podstatě jsme měli děti dvě jelikož on žil ve dvoupokojovém bytě s rodiči a sestrou a nebyla možnost aby tam byl s dívkou a on pak řekl, že chce poznat i jiné dívky, nechce se vázat a šel si podle jeho slov užívat života. Chyby jsem na něm viděla asi jen já ale respektovala jsem, že je to přítel dcery a ne můj, pozděj mi dcera dala za pravdu. Jste mladá na to aby přítel trávil s vaši rodinou každý víkend a chápu, že to mamince vadí.

iz*
hodnocení

1x

Nepotěším tě, já to vidím jinak. Podle mne je tvoje maminka hodně tolerantní.

Ještě nejsi plnoletá a studuješ, takže jsi závislá na rodičích. Musíš se řídit jejich pravidly.

Vadí-li mamince, že je tvůj přítel každý víkend u vás, budeš se muset přizpůsobit. (Mně by to také vadilo, protože přítomnost přítele je zásahem do soukromí rodiny.)

Až ti bude 18, a vyděláš-li si na to, budeš se moci odstěhovat a zařídit si život podle svých představ.

___ PS: Jestlipak tvůj přítel během víkendů vypomáhá v domácnosti? Přispívá i na její provoz?

hodnocení

0x

A nešlo by to střídat? Jeden víkend doma a druhý s přítelem? Podle toho co píšete byste na tom ztratná nebyla a mamka by byla spokojenější.

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, mamce bych řekla, že ji mám pořád stejně ráda a že mě vůbec neztrácí, ale jsem zamilovaná a chtěla bych čas trávit s přítelem. Máma má zřejmě pocit, že jí utíkáš a zůstane sama - a to, že říká o příteli všechno špatné a v podstatě tě vydírá, není dobré. Také jezdím na víkendy pryč a nějak si neumím představit, že by máma přítele pomlouvala a stěžovala si, že ho s sebou všde musíme tahat... pokud spolu každý víkend máte sedánky s kafem, jezdíš za ní do práce apod., tak se jí věnuješ a snažíš se s ní být. Mamka prostě opravdu musí pochopit, že nebudeš celé dny jen s ní.

doplněno 10.04.13 11:35:

Teď jsem ale přečetla větu, že je každý víkend přítel u vás - nešlo by to střídat, abyste byli také u nich? Ono pokud máte malý byt, tak si můžete překážet a lézt ostatním do soukromí, to je fakt. Já bych to střídala, to by bylo fér pro všechny.

doplněno 10.04.13 16:24:

Koukám, že oproti ostatním tazatelům mám obrovské štěstí na milé přijetí do rodiny přítele, kde trávíme každý víkend a volno (u nás ve 3+1 v pokoji s bráchou by to bylo horší). Nikdy jsem od nich ani náznakem neslyšela, že bych jim překážela, že musí živit o jeden cizí krk navíc a že narušuji soukromí - naopak mě všude zvou s sebou a když přijedu, jsou rádi.

doplněno 10.04.13 17:16:

Liduš, tak kvůli mě se nic nerušilo, rodiče přítele přede mnou leckdy chodí ve spodním prádle - u nich to není tabu. Skorotchyně i babička přítele mi občas napíší sms, kdy přijedu, že se na mě těší a mám třeba uvěřené to a to, abych měla radost:) Sami od sebe nám rodiče uvolnili patro, kde spávali, a teď spí v bývalém pokoji přítele. Je fakt, že v baráku to jde asi líp, než v bytě, a taky je pravda, že u nich běžně uklízím, vařím, žehlím apod., prostě je nevyžírám zadarmo;)

lidus*

Martino já taky nic neříkala dokud tu dcery přítel byl. Jasně, že to naruší soukromí, třeba u nás se do koupelny a z koupelny chodí jen s osuškou a když tu byl cizí "vetřelec" tak se toto muselo zrušit. Nezbývalo nic jiného než kluka brát na rodinné oslavy a podobně. No a kolik stojí živit krk navíc to je snadné spočítat. Rodiče to mlčky trpí, říkají si snad se ti dva vezmou když se mají tak rádi, přece nebudeme prudit. No a za rok nebo za 5 let se nakvartýruje druhý, třetí...někdy to trvá než je to ten pravý co vás odvee k oltáři. Rodiče to snášet nemusí a pokud je dítě plnoleté je nejlíp mít vlastní bydlení. Každopádně ve věku děcka 16-18 let bych to aby se přítel nastěhoval, byť i pouze o víkendu, nikdy netolerovala.

hodnocení

0x

Zajímalo by mně,zda o tom víkendu doma rodičům taky pomáháš a nebo jen,,jsi,,se svým přítelem od pátku do neděle,kdy odjíždíš na intr.Nevím,kolik je příteli,ale taky by se mi nelíbilo být každý víkend ve svém domově bez svého soukromí a navíc ještě živit ,,cizího,,kluka.Proč tedy nejste jeden víkend u tvých rodičů a druhý víkend u jeho rodičů?

vlasatec*
hodnocení

0x
Ona by měla respektovat to, že chceš být i s přítelem a ty, že chtějí mít o víkendu svoje soukromí. Maminka taky změní názor když pár víkendů nebudeš doma... Pak ji třeba přítel přestane vadit a bude ráda, že má aspoň kousek tebe.

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Pozoruji tento "moderní trend" ve svém okolí i rodině už delší dobu. Dříve, když dva mladí lidé spolu chodili, tak spolu opravdu chodili - do kina, na procházky, na čaje... kamkoliv. Dnes prostě tráví čas v domácnosti rodičů jednoho z nich. Bez vlastní iniciativy, bez přispění na domácnost, prostě rodina má najednou o jedno dítě navíc. Není to tedy už žádné chození, mladí spolu prakticky žijí, ale bez starostí, pohodlně. Jakým způsobem se takový vztah ale bude vyvíjet? Náš vztah směřoval ke společnému bydlení, na které jsme se těšili a o které jsme také usilovali. Proto naprosto souhlasím s Vaší maminkou. Choďte spolu (ve volném čase), ale na společné bydlení máte času dost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]